bartek1916 pisze:andrzej-sk pisze:Chcecie wejść na rynek polski. Gdzie zatem pary walutowe oparte na PLN ? Wszyscy je mają a Wy nie

A rzeczywiscie tyle osob handluje na parach PLN czy po prostu trzeba sie do czegos przyczepic

no jak prawie wszyscy je maja--- to sobie sam odpowiedz na to pytanie. Maja bo mają i czy ktoś na tym handluje.
Sam rynek na PLN jest bardzo płynny w normalnych godzinach czyli są handlujący. Osobiście uważam, że to jest chyba ewenement aby jakiś broker który zabiega dodatkowo o inwestorów z Polski nie miał naszej rodzimej waluty. Prawie wszyscy ją mają nawet jak inwestorów z Polski mają w głębokim poszanowaniu (brak strony po polsku czy waluty depo w PLN).
Uważam , że to nie jest czepianie się. Maja USD/TRY a np. HFT zawiesza kwotowania na tej parze (wielu broków takżee) w godzinach nocnych ze względu na małą płynność. PLN chodzą całą dobę.
Dodatkowo, nie , że bym się czepiał ale spready to już lekkie przegięcie nawet na głównej parze walutowej. Nie wiem więc jak ten brok miałby się niby przebić z oferta na nasz rynek czy gdziekolwiek indziej. Uważam, że to kolejny brok ze słabą wręcz ofertą.
Odnośnie spreadu na EUR/USD o innych nawet nie wspominam. Na chwilę obecną:
Alior --0,5 + prowizja
MForef-0,6 + prowizja
BZWBK -0,4 + prowizja
HFT--1,4 prow w spreadzie
XM --2,0 prow w spreadzie
XTB 1,5 prow w spreadzie
no i ewenement Galant--stabilne 2,6 !! prowizja w spreadzie --ale co z tego.
Z czym do ludzi? Wiem, nie jest najwazniejsza prowizja. Więc co? Stabilnośc MT4--- wszyscy (prawie ją mają).
Akurat ping 140ms--- to nie ma się czym chwalić?
Naprawdę nie wiem co może skłonić do inwestowania u tego broka.
Ludzie narzekają na polskich broków a tu ktoś wchodzi z taką ofertą i liczy na zainteresowanie. Czym niby ja się pytam?
Oferta instrumentów skromniutka, spready kosmiczne, strona po polsku wkrótce (to akurat najmniej mi osobiście przeszkadza), depozyty niby sa ale ich nie ma jeszcze w PLN, KNF-- maja w głębokim poszanowaniu-- bo da się tą regulację obejść ( ale polskich inwestorów by chcieli).
Mistrzostwo świata.
Do Pani Kingi:
Pani Kingo proszę o przetłumaczenie tej myśli na język polski:
W chwili obecnej dla Polskich klientów jedyną możliwą metodą transakcji jest Wire Transfer
to rozumiem
Gdy posiadamy konto zagraniczne i wybierzemy płatność z polskiego konta bankowego opcja przelewów24 jest dostępna za pośrednictwem Skrilla. (Skrill
Polska
Przelewy24).
Co Pani tu wypisuje??
Gdy posiadamy konto zagraniczne to jak niby mamy wybrać płatnośc z polskiego konta bankowego ???
Mam konto niemieckie--proszę zatem o info jak mam wykonac przelew wybierajac płatność z polskiego konta ????
Proponuję trochę szacunku dla inwestorów z Polski ( to nie jest dziki kraj jak się amerykanom wydaje).
Najpierw się ogarnijcie, przemyślcie ofertę, dostosujcie regulacje do kraju w którym chcecie działać, przetestujcie wpłaty i wypłaty (aby się nie błażnić ( mamy wszystko ale działa tylko przelew)), zróbcie stronę (jak Was niestać to Polscy informatycy za psie pieniądze wam zrobią) i wtedy dopiero spróbujcie wejść na rynek.