Sq 9 Sq 12 czy jakiekolwiek inne sq potraktowałem jak inny wykres ceny i czasu - u ganna na jednym z obrazków zauważyłem ze w kolejne pola sq wpisana jest cena zaś całe sq podzielone jest na 8 równych cześci (kątami) dodatkowo każdy kąt był podpisany godziną - wywnioskowałem więc że jest to "wykres" na którym każde jedno 360 stopni będzie sie równało 24 godzinom - przeniosłem wsparcia do układu współrzędnych - co zauważyłem ? że wsparcia poruszają sie w góre bądz w dół nie linią prostą tylko parabolą zaś we wszystkich kursach ganna na wykresie jest rzeczywiście zaznaczone 8 kątów (plus te 2 z trójkąta - 120 i 240 stopni) ale one są liniami prostymi - to co w końcu ma być wsparciem dla ceny kąty z sq czy kąty z tych obrazków ganna na wykresie - sprawa wyglądała by normalniej gdybym te kąty z sq 9 przerobił (od wartości w każdym następnym polu danego kąta odjął watość z poprzedniego pola w tym kącie) i dopiero wtedy wprowadził do układu współrzędnych - ale gann chyba nie dla żartów wpisywał w tego "ślimaka" cene jak leci i zaznaczał tam opory - ehh
Edit: no chyba że ta parabola ma być ćwiartką okręgu i wtedy dopiero jednostka ceny pasuje do jedostki czasu i dopiero przez tą parabole miałbym puścić te 8 kątów - a samą parabole traktować jak koniec squeru - tylko że teraz kąty podpisane godzinami nie mają sensu

Ide na cherbate

Ciekawe czy ktokolwiek zrozumie ten bełkot