FXsalt , www.fxsalt.com
Niestety nie mam tam niczego takiego co opisujesz w zakłądce "Wykresy", przynajmniej u mnie. Ale jakoś sobie poradziłem co do przynajmniej D1. Pomimo, że wykasowałewm po usunieciu wszystko co się wiązało na dysku z FX Salt, to po zainstalowaniu od nowa było to samo. Pomogła dopiero inna nazwa katalogu przy instalacji platfomy od nowa (po raz 5
. H1 cmam od 22.11.2011, ale z tym już dam radę. Gorzej było właśnie z D1.

witam,jestem tu nowy,niemniej jednak chciałem zapytać osoby mające realne rachunki na fxsalt,jakie kwoty na początek tam wpłacały żeby to miało ręce i nogi.Oraz żeby napisały jakie dzwignie sobie ustawily docelowo?Najwazniejsze jednak pytanie czy są u nich jakies problemy z wypłacalnoscia bo to ze nie maja póki co zadnych panstwowych zabezpieczen wyplacalnosci to juz wiem...a Pan od nich powiedzial mi ze poki co jedyna gwarancja sa opinie innych uzytkownikow... nie brzmi to zachecajaco jesli np spojrze na platforme alior trader maja rowniez ECN,i gwarancje KNFale za to brak mikrolotow jak na fxsalt no i jak dotad nie uzyskalem od nich odpowiedzi jake dziwgnie oferuje dla poczatkujacych bo wiadome ze na 1:100 nie bede gral majac pare tysiecy na poczatek...Prosze o jakies rzeczowe opinie na ten temat co napisalem i pozdrawiam poki co.
co to znaczy zeby to mialo rece i nogi
dla jednego transkacja ma sens jak jeden pips to 150 zl, dla innego 1000 zla dla innego 3 zl
skad mamy wiedziec ile wytryma twoja psycha i jakie pozycje chcesz zasadzac wzgledem swojego kapitalu
poczytaj ,,troche"o Money Managment ,,,,
co do wyplacalnosci nie wiem bo konta tu nie mam
jesli masz pare tysiecy na początek to bez wzgledu gdzie je wplacisz i nawet gdybys mial wiecej niestety ale i tak je na 99,9 % stracisz - niestety taka jest brutala prawda ze na poczatku kwestia wyczyszczenia depozytu to gora kilka tygodni
dla jednego transkacja ma sens jak jeden pips to 150 zl, dla innego 1000 zla dla innego 3 zl
skad mamy wiedziec ile wytryma twoja psycha i jakie pozycje chcesz zasadzac wzgledem swojego kapitalu
poczytaj ,,troche"o Money Managment ,,,,
co do wyplacalnosci nie wiem bo konta tu nie mam
jesli masz pare tysiecy na początek to bez wzgledu gdzie je wplacisz i nawet gdybys mial wiecej niestety ale i tak je na 99,9 % stracisz - niestety taka jest brutala prawda ze na poczatku kwestia wyczyszczenia depozytu to gora kilka tygodni
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
hmm czemu taka jest brutalna prawda?Na demach gralem u 3 brokerow,od przeszlo 1,5 roku lat,na plus 500 z kapitalem 25 tys w 9 miesiecy uzysklalem 52tys wiec na czysto 27 tys,nie stracilem kapitalu,nastepnie na alior trader rowniez demo majac kapital 20 tys w 4 miesiace uzyskalem kolejne 12 tys,na fx salt zalozylem rowniez demo z depozytem 5 tys bo taki bym zamierzal wplacic realnie,gram od 2 tygodni jak dotad uzyskalem 550zł.Na kazdej z tych platform pisza ze demo to odbicie rzeczywistego rachunku.jesli nie bierzemy pod uwage stresu inwestycyjnego rzecz jasna jaki wystapi przy zagraniu realnym pieniadzem.Wiec jesli twoje stwierdzenie ze na 99,9% strace te pieniadze z powodu braku wiedzy to moze byc bezpodstawne,jesli natomiast twierdzisz tak ze dlatego ze tego typu brokerzy na relanych kontach "dymaja" nas i to co sie dzieje na demo jest jak bajka to wolałbym o tym wiedziec przed wplata i temu wlasnie zalozylem tamtego posta...Co do ryzyka,lubie je ale umiarkowanie,preferuje niskie dzwignie gora 1:40 temu nie biore pod uwage rachunuku na alior trader mimo ze maja zapewnienia finansowe w wyzszych jednostkach jednak dziwgnia u nich to 1:100 a minimalne loty to 0,1.Nie stosuje zadnego scalpingu,przegladam rynek,i obstawiam takie pary ktore predzej czy pozniej daja zwrot kilka procent od zainwestowanego kapitalu,nie zamykam dopoki nie mam zysku gdy cos naprawde tyluje co zdarzylo mi sie kilka razy,dokupuje kontraktow i ustawiam pulap zwrotu nieco wyzej,taktyka ta dziala od niemal 2 lat i gdybym chociaz raz stracil caly kapital to bym nawet nie myslal o realnym koncie.Ucze sie caly czas,czytam pozycje na temat analiz rynku ale i tak najlepszym nauczycielem jest praktyka a ta na realnym pieniadze mysle bedzie dobrym egzaminem.Temu pytalem czy ktos posiada u nich konto bo nie maja zadnych zapewnien o wyplacalnosci poza opiniami ludzi,ale jako jedyny mi znany broker oferuje mikroloty,dzwignie do wyboru,w miare konkurencyjne prowizje,rzetelnie odpowiadaja na kazde nawet najglupsze pytanie, oraz prowizoryczny ecn.Jesli moglbys uzasadnic swoja wypowiedz ze ile bym nie wplacil tyle strace,bede wdzieczny,pozdrawiam i mam nadzieje ze dyskusja potoczy sie dalej 

- jamesfisher
- Pasjonat