FXsalt , www.fxsalt.com
- bartek1916
- Pasjonat
Re: FXsalt , www.fxsalt.com
Dla mnie na pierwszym miejscu stoi wysokosc prowizji ze wzgledu na dosyc ciasne stopy.
bartek1916 pisze:Dla mnie na pierwszym miejscu stoi wysokosc prowizji ze wzgledu na dosyc ciasne stopy.
Tutaj Armada jest nie do pobicia. Natomiast przy ciasnych stopach też liczą się poślizgi. I tutaj zależy czy łapiesz je w normalnych warunkach czy przy danych. Jeśli w normalnych to wiadomo, że prowizja będzie kluczem. Jeśli przy większych ruchach/danych kluczem będzie poślizg.
Zawsze powtarzam, że brokera dobiera się pod swój styl bo nie ma jednego idealnego. Także jeśli ciasne stopy przy normalnych warunkach to zdecydowanie ważna jest sama prowizja i spread.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Uczestnik
Witam 
Na wstępie zaznacze, ze to mój pierwszy wpis, więc prosze o wyrozumiałość
A wiec tak, posiadam realne konto w FXSALT...na poczatku wszystko pięknie, fajnie...Ale od jakiegos czasu zauwazyłem...albo nie...inaczej...za swiezy jestem by juz dostrzegac cos na rynku
Zaczne inaczej...Obstawiam tylko zlecenia oczekujace BUY i SELL STOP...od jakiegos czasu widze, ze zlecenie uruchamia sie mimo iz cena nie dotkneła danego, wyznaczonego poziomu...oczywiscie szybko konczy sie na SL taka akcja...dzisiaj zlecenie na EUR/JPY ustawione po cenie 131,88 zakwotowało się po cenie 131,91...niby nic ale... Ktoś z bardziej doswiadczonych moze mi to opisać??:)
Nie wiem...moze spowodowane jest to zmieniającym się spread-em...nie wiem
...
Z góry dziękuje za odp i wyrozumiałość...i błędy

A wiec tak, posiadam realne konto w FXSALT...na poczatku wszystko pięknie, fajnie...Ale od jakiegos czasu zauwazyłem...albo nie...inaczej...za swiezy jestem by juz dostrzegac cos na rynku

Zaczne inaczej...Obstawiam tylko zlecenia oczekujace BUY i SELL STOP...od jakiegos czasu widze, ze zlecenie uruchamia sie mimo iz cena nie dotkneła danego, wyznaczonego poziomu...oczywiscie szybko konczy sie na SL taka akcja...dzisiaj zlecenie na EUR/JPY ustawione po cenie 131,88 zakwotowało się po cenie 131,91...niby nic ale... Ktoś z bardziej doswiadczonych moze mi to opisać??:)
Nie wiem...moze spowodowane jest to zmieniającym się spread-em...nie wiem

kowalinho133 pisze:Witam
Nie wiem...moze spowodowane jest to zmieniającym się spread-em...nie wiem...
Sell Stop otwierać będzie się dokładnie po cenie, natomiast buy stop będzie otwierać się wcześniej o spread. Dodatkowo przy buy/sell stopach są poślizgi cenowe. I tutaj jak rozumiem wystąpił taki poślizg. Swoją drogą w reklamuj to dlatego, że FxSalt oddaje różnicę powyżej pewnego poziomu jeśli poślizg wystąpił w normalnych warunkach rynkowych tj. nie na danych.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Uczestnik
No i dziękuje bardzo za odp 
W zadnym wypadku nie chciałem tutaj sie zalić na brokera czy coś
Tzn. napewno nie w kontekscie że przeszkadza mi w graniu
Może zle się wyraziłem albo zle zostałem zrozumiany 
Temat poruszyłem tutaj dlatego, ze mam konto w FXSALT...No i włąsnie dlatego tutaj
Tak myślałem, ze chodzi o czysto tęchniczną spowodowana ruchami cen
Jeżeli do kogoś pretensje to na tym etapie napewno do samego siebie 
Dziekuje baaaaaaardzo za odp i jeszcze raz powtarzam nikomu nie chciałem robic reklamy, ani anty...
Dlatego napisałem tutaj pytanie bo wiadomo, że z moim doswiadczeniem to by mozna mi wmówic, ze to przez silnie wiejacy wiatr 
Jeszcze raz dziękuje

Tzn. napewno nie w kontekscie że przeszkadza mi w graniu

Temat poruszyłem tutaj dlatego, ze mam konto w FXSALT...No i włąsnie dlatego tutaj

Dziekuje baaaaaaardzo za odp i jeszcze raz powtarzam nikomu nie chciałem robic reklamy, ani anty...

Jeszcze raz dziękuje

Jak są jakieś problemy lub wątpliwości to zawsze warto pisać. Ostatnio FxSalt był bardzo chwalony za małe poślizgi nawet w trakcie danych.kowalinho133 pisze:No i dziękuje bardzo za odp
Tzn. napewno nie w kontekscie że przeszkadza mi w graniuMoże zle się wyraziłem albo zle zostałem zrozumiany
Temat poruszyłem tutaj dlatego, ze mam konto w FXSALT...No i włąsnie dlatego tutajTak myślałem, ze chodzi o czysto tęchniczną spowodowana ruchami cen
Jeżeli do kogoś pretensje to na tym etapie napewno do samego siebie
Dziekuje baaaaaaardzo za odp i jeszcze raz powtarzam nikomu nie chciałem robic reklamy, ani anty...Dlatego napisałem tutaj pytanie bo wiadomo, że z moim doswiadczeniem to by mozna mi wmówic, ze to przez silnie wiejacy wiatr
Jeszcze raz dziękuje
Dodatkowo tak jak pisałem zwracają za poślizgi częściowo jeśli są one w normalnych warunkach rynkowych.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Czy dzisiaj na danych o 10.30 na GBP/USD była luka, czy to jakiś błąd w df u mnie? Chodzi o real oczywiście, na demo nie ma tej luki dlatego właśnie mnie to zastanawia.
Widzę też tą lukę - około 10 pipsów. Patrzę u innych brokerów i jest duża świeca 1m, natomiast bez luki. I tak to raczej nic nie zmienia bo pewnie żadne zlecenie w środku się nie zrealizowałoby, natomiast jeśli masz jakąś stratę przez to można reklamować. Jeśli był jakiś błąd to bez problemu powinni uznać.Pablo90 pisze:Czy dzisiaj na danych o 10.30 na GBP/USD była luka, czy to jakiś błąd w df u mnie? Chodzi o real oczywiście, na demo nie ma tej luki dlatego właśnie mnie to zastanawia.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Spoko, nie chce się reklamować, chciałem się tylko upewnić bo platforma ścięła mi się w momencie danych (możliwe, że wina komputera) i potem pojawiła się luka której nie było, ani na demo, ani u innych brokerów.
Niepokoi mnie brak możliwości logowania się do Back Office! Jest jakieś pewne info w tej sprawie??? pzdr
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo
...................................................... Vic Sperandeo