To może każdy napisałby nad czym pracuje i ewentualnie co chce uzyskać dzięki sieciom.
Jeżeli chodzi o mnie to jakiś czas temu zajmowałem się sieciami typu MLP. Napisałem również EA, który na otwarciu każdej świecy (TF to kwestia wyboru) zapisywał dane wejściowe sieci do pliku, następnie uruchamiał sieć, która uczyła się na zbiorze danych z tego pliku i generowała odpowiedni sygnał. Puściłem taki automacik na demo ale efekty nie były zadowalające.
Aktualnie pracuję nad PNN. Chciałbym stworzyć system, który przy pojawieniu się nowej świecy porównuje nowo utowrzoną formację z tym co było wcześniej i ewentualnie kwalifikuje daną formację jako Long, Short lub Out of the market.
Właściwie to prawie wszystko już mam tylko pozostaje kwestia w jaki sposób zakwalifikować dane formacje świec (i ilu świec?) jako trend up, down lub boczny. Na razie porównywałem ceny otwarcia i range z trzech okresów no ale to prymitywna metoda

. Ostatnio pomyślałem, że może zastosować świeczki Heiken Ashi no ale muszę nad tym jeszcze popracować.
Blackhole pisze:Sam programuję. Myślę, że tak jest najlepiej, bo ma się całkowitą kontrolę nad wszystkim. Choć oczywiste minusy tego istnieją.
W jakim języku programujesz?