Forexoholic
- inwestor86
- Pasjonat
inwestor86 pisze:juz po ptokach, bylo brak +10 przed tym jak benek sie odezwal, a tak jest -32
Dolar to smiec. Nie ma co grac na dolara srednioterminowo. Dolar sie ruszy jak stopy Fed podniesie. a podniesie jak zielony zaleje rynki, zdusi export wzystkich wiekszych gospodarek, zwiekszy sie tym samym inflacja bo konsumcja wzrosnie i wtedy FED podniesie stopy. I wtedy bedzie SZAŁ CIAŁ i kupujemy zielonego za ile sie tylko da.

- inwestor86
- Pasjonat
Inflacja dzis podana CPI 0,1 gdzie oczekiwano 0,2%. Stopy procentowe praktycznie 0%, dodruk dolara. Jak dolar ma rosnac skoro jest pozyczany za darmo i rozdawany prosto z drukarni na lewo i prawoinwestor86 pisze:nawroadam pisze:Dolar to smiec
zgodze sie jesli index przebije 75.00, do tego czasu licze na dlugoterminowe odbicie

Może i tak ale popatrz co się dzieje i jak to wytłumaczyć USD się umacnia kosztem innych walut. GU przebiło dolną bandę, świeczki H1 H4 nie ch.. nie są wzrostowe. Więc jak myślisz co się wydarzy, bo ja zbaraniałemnawroadam pisze:Inflacja dzis podana CPI 0,1 gdzie oczekiwano 0,2%. Stopy procentowe praktycznie 0%, dodruk dolara. Jak dolar ma rosnac skoro jest pozyczany za darmo i rozdawany prosto z drukarni na lewo i prawoinwestor86 pisze:nawroadam pisze:Dolar to smiec
zgodze sie jesli index przebije 75.00, do tego czasu licze na dlugoterminowe odbicie
Powiedzialem srednioterminowo a nie w reakcji na wyniki. Juz ile razy na takie "zmylki potencjalnej korekty" reakcja bylo gwaltowne podkupowanie par dolarowych. Juz sporo stopow "pseudo korektowych" rynek zagarnal.Roger27 pisze:Może i tak ale popatrz co się dzieje i jak to wytłumaczyć USD się umacnia kosztem innych walut. GU przebiło dolną bandę, świeczki H1 H4 nie ch.. nie są wzrostowe. Więc jak myślisz co się wydarzy, bo ja zbaraniałemnawroadam pisze:Inflacja dzis podana CPI 0,1 gdzie oczekiwano 0,2%. Stopy procentowe praktycznie 0%, dodruk dolara. Jak dolar ma rosnac skoro jest pozyczany za darmo i rozdawany prosto z drukarni na lewo i prawoinwestor86 pisze:
Ja tez teraz po wynikach slepy nie jestem i mam shorta na EURUSD. Juz 40pipkow siedzi w koszyku. Ale upieram sie, ze za wczesnie na glebsza korekte dolara.
- inwestor86
- Pasjonat
prosta zasada: trade what u see, not what u think..
nie zwracam zbytnio uwagi na dane, w kalendarz zagladam tylko po to, aby uniknac handlowania w godzinach, kiedy wychodza dane
ile razy byly slabe dane dla dolara a on lecial w gore jak glupi?
strona chyba 56 mojego journala: wykres miesieczny usdjpy i tygodniowy indexu dolara - na to patrze i pod to ostatnio handluje
p.s. usdcad utrzymuje wsparcie 1.0220, niestety moj sl byl o kilka pipsow za maly
nie zwracam zbytnio uwagi na dane, w kalendarz zagladam tylko po to, aby uniknac handlowania w godzinach, kiedy wychodza dane

strona chyba 56 mojego journala: wykres miesieczny usdjpy i tygodniowy indexu dolara - na to patrze i pod to ostatnio handluje
p.s. usdcad utrzymuje wsparcie 1.0220, niestety moj sl byl o kilka pipsow za maly
No obronil sie dzielenie. Zaraz bedzie atak frontalny po stochu na H1 i H4. Jesli to przetrwa to faktycznie mozna bedzie wchodzic od poniedzialkuinwestor86 pisze:prosta zasada: trade what u see, not what u think..

Jak sie na H1 przebija przez ten "daszek" to pojdzie po twojej mysli

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- inwestor86
- Pasjonat
nawroadam pisze:No obronil sie dzielenie. Zaraz bedzie atak frontalny po stochu na H1 i H4. Jesli to przetrwa to faktycznie mozna bedzie wchodzic od poniedzialku
Jak sie na H1 przebija przez ten "daszek" to pojdzie po twojej mysli
spokojnie mamy czas, 1.0070 obroniony, opor zamienil sie we wsparcie, niestety musialem wyjsc i nie zalapalem sie na wejscie, mysle, ze w przyszlym tygodniu bedzie jeszcze okazja:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- inwestor86
- Pasjonat