Forex - Kochanie znalazłem pracę :D

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

No to ja Ci powtórzę, od 89 roku mam styczność z własną działalnością (najpierw rodzice teraz to już biznes rodzinny) i wiem ile to papierów, ZUSów, kontroli z US, PIP, itd... (to praca 24h budzisz się rano i zapier... do nocy a w nocy śnią ci sięrzeczy o któych zapomniałeś w dzień a miełeś jeszcze wykonać) raczej daj sobie spokój i jak Ci wychodzi (przez trzy lata już to wiesz) to wpakuj połowę tego co byś zainwestował w działalność na FX a drugą w coś pewniejszego (jakaś lokata :?: )
A poszukaj spokojnego etatu w biurze, gdzie zapłacą za Ciebie ZUS, dadzą komputer, pensję (może niską ale pewną), urlop, świadczenia pracownicze etc... a w międzyczasie baw się w FX i ŻYJ... taka moja rada... z autopsji
:wink: (też zrezygnowałem z pracy z rodzicami na rzecz mniej płatnego ale spokojnego etatu i nagle okazało się, że mam więcej bo "bokami" idzie dużo wyciągnąć i pracuję 8h zamiast -naście).

Jestem niewolnikiem ale za to jakim szczęśliwym i mam więcej jak szef zapierdalający od rana do nocy 8) tylko ciiiii... bo jak się dowie.... :lol:
Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, 21:18 przez MaNoCBR, łącznie zmieniany 1 raz.
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

Awatar użytkownika
promil1888
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: promil1888 »

Widzisz tymek ale ja juz to wszystko przerabiałem 3 lata temu pamietam jak dzisiaj jak szukałem co to jest 1 pips :D swoje juz tez straciłem. Swoje juz przezyłem ewolucja tradera mi nie obca ale ty wiesz najlepiej nie znasz człowieka i oceniasz z góry.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

MaNoCBR pisze:No to ja Ci powtórzę, od 89 roku mam styczność z własną działalnością (najpierw rodzice teraz to już biznes rodzinny) i wiem ile to papierów, ZUSów, kontroli z US, PIP, itd... (to praca 24h budzisz się rano i zapier... do nocy a w nocy śnią ci sięrzeczy o któych zapomniałeś w dzień a miełeś jeszcze wykonać) raczej daj sobie spokój i jak Ci wychodzi (przez trzy lata już to wiesz) to wpakuj połowę tego co byś zainwestował w działalność na FX a drugą w coś pewniejszego (jakaś lokata :?: )
A poszukaj spokojnego etatu w biurze, gdzie zapłacą za Ciebie ZUS, dadzą komputer, pensję (może niską ale pewną), urlop, świadczenia pracownicze etc... a w międzyczasie baw się w FX i ŻYJ... taka moja rada... z autopsji
:wink: (też zrezygnowałem z pracy z rodzicami na rzecz mniej płatnego ale spokojnego etatu i nagle okazało się, że mam więcej bo "bokami" idzie dużo wyciągnąć i pracuję 8h zamiast -naście).

Jestem niewolnikiem ale za to jakim szczęśliwym i mam więcej jak szef zapierdalający od rana do nocy 8) tylko ciiiii... bo jak się dowie.... :lol:
Mnie po 20 latach, kilku własnych firmach dobiła niechęć do walki z urzędami.
Sprzedałem wszystko co miałem i zainwestowałem w siebie ;) i swój czas.
I teraz wiem co to są wakacje. ;) Czego wszystkim z okazji Nowego Roku życzę. ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

aro78
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: aro78 »

promil1888 czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że ty całą tą sprawę ustawienia siebie w życiu planujesz od od du.py strony. Faktem jest, że to wyłącznie my sami kreujemy siebie i my wpływamy na to jak żyjemy, co robimy, jak spędzamy czas, jak pracujemy i zarabiamy na swoje utrzymanie. Założyłeś sobie, że chcesz być traderem i utrzymywać się z giełdy. A co ku temu zrobiłeś żeby nim być? czy masz już w sobie wytrenowane umiejętności? czy masz doświadczenie, które pozwoli ci wyciągać profity z takiej właśnie pracy? Chyba sam znasz , a przynajmniej powinieneś znać odpowiedzi na te pytania. Prawdopodobnie wymarzyłeś sobie taki lekki styl życia (w sferze zarabianie pieniędzy na swoje utrzymanie), a nie jesteś w stanie tego osiągnąć. W każdym biznesie żeby cokolwiek wyjąć najpierw trzeba wsadzić. W przypadku tradingu oprócz pieniedzy trzeba włożyć ogromną ilość wysiłku i czasu na zrozumienie... siebie. Czy ty to już wiesz? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
promil1888
Stały bywalec
Stały bywalec

Tylko ja wiem ze jak pojde na etat to nie połączę tego z FX moj profil tradera to daytrading a zlecenia oczekujące to nie dla mnie. Przyjde z pracy to już w ogole nie bedzie mi sie chciało handlować, a dziewczyna by mnie chyba zabiła 8h w pracy i do nocy na FX juz widzę te lamenty '- Ty nigdy nie masz czasu dla mnie !!' :) Pozostałaby jakaś lajtowa praca przy laptopie, choć to i tak mi nie leży bo jak traduje to jestem bardzo skupiony na tym co robię, wieć mysle ze po miesiącu by mnie wylali :)

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

promil1888 pisze:Pozostałaby jakaś lajtowa praca przy laptopie, choć to i tak mi nie leży bo jak traduje to jestem bardzo skupiony na tym co robię, wieć mysle ze po miesiącu by mnie wylali
Przestań sklapować, przejdź na dłuższy termin, a czas się znajdzie na wszystko.
Przecież by zarobić nie trzeba trzaskać 100 pozycji dziennie. Wystarczy jedna na tydzień ;)

Awatar użytkownika
promil1888
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzieki aro78 ;) tyle nauki tyle czasu ile poświeciłem na rynki finansowe nie chce teraz tego zaprzepaścić. Ostatnią ksiażką jaką przeczytałem była ksiązka Mikołaja Rylskiego - FX wyłącz emocje wyłącz zyski , miałem problem z emocjami, od strony technicznej było juz ok tylko te emocje, ksiazka mi duzo uswiadomiła i poukładała polecam wszystkim którzy maja problemy z emocjami.

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

ja skalpuje w pracy :lol: a szef o niczym nie wie, ale mam super light pracę, prowadzę doradztwo, jak przyjdzie klient to siedzę z nim godzinkę a potem czekam na następnego to zamiast układać pasjansa patrzę na słupki :lol:
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

Awatar użytkownika
promil1888
Stały bywalec
Stały bywalec

Tymek dobrze mowisz ;) nie sklapuję moje pozycje utrzymuje do kilku kilkunastu godzin. Chyba ze mi zamknie SL albo mam BE i free trade wtedy leci gdzie Bóg pozwoli. Tylko znowu mowisz ze znajdzie sie czas, a ja to widze znowu tak no faktycznie czas by sie znalazł i bede miał 4 trejdy na miesiac zarobie załózmy 2000zł i 2000zł na etacie, a jak bym nie pracował na etacie to bym nie przegapił 15 sygnałów które się wygenerowały w czasie mojej pracy i bym zarobił 5000zł + 0zł etat.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

promil1888 pisze:bym zarobił 5000zł
Albo stracił, coś za pewny jesteś swojego systemu. Ale co mi tam.
Twoje życie twoje zabawki i twoja kobieta. Napisałem o kobiecie bo
one zazwyczaj znikają razem z ubytkiem pieniędzy ;)

ODPOWIEDZ