Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

Co należy rozumieć przez usługę: "nominee services through lawyers" ?

Awatar użytkownika
MasterOfBlaster
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterOfBlaster »

Może w Kanadzie będzie można coś zoptymalizować.
http://forsal.pl/artykuly/469923,kanady ... tkowy.html
Limuzyna 450tys! Helikopter 1,2 mln! Posiadłość pod Toruniem 15 mln!
Pełne miłości spojrzenia uległych polityków bezcenne!
Są rzeczy , których kupić nie można, za całą resztę zapłać pieniędzmi od wiernych radiosłuchaczy.

Camillus
Gaduła
Gaduła

Camillus pisze:Co należy rozumieć przez usługę: "nominee services through lawyers" ?
Znalazłem coś takiego:
nominee service through lawyers 390,- Euro

Information:
For the highest level of privacy protection we offer a lawyer to form the company on your behalf. That prevents your personal details from being released to the authorities at any time. Once incorporated the lawyer hands the full and sole control over to you. As a result you have utmost confidentiality together with the entire control.
Źródło: http://www.offshore-professional.com/en ... mpany.html

- - - - - - -

Na przykład: Zakładam spółkę LLC w Delaware i chciałbym podpisać umowę outsourcingową z jedną z polskich firm. Z racji tego, że firma oferująca outsourcing może tak skonstruować umowę w prawniczej mowie, że będzie ona dla mnie nie zrozumiała i nie korzystna. Wiem, że można zatrudnić prawnika-pośrednika, który wynegocjuje korzystne dla mnie warunki i podpisze umowę. Czy ktoś się orientuje ile taka usługa prawnika może kosztować i z której kancelarii najlepiej skorzystać?

pajter
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pajter »

Camillus pisze:Na przykład: Zakładam spółkę LLC w Delaware i chciałbym podpisać umowę outsourcingową z jedną z polskich firm. (...)
hm. dobre pytanie. Chociaż tyczy się każdej firmy bez względu na miejsce ;)

Założyłem spółkę w wyoming - włącznie z podatkiem za pierwszy rok i opłatą za założenie oraz registered agent pierwszy rok - około $250

Także w porównaniu do opłat i biurokracji w polsce.. :-)

Camillus
Gaduła
Gaduła

Lub Wyspy Marshalla (spółka kapitałowa IBC (International Business Company)).

Nadal poszukuję informacji ile taki prawnik-pośrednik mógłby kosztować.

Dodano po 12 godzinach 5 minutach:

CZY SPÓŁKA IBC Z WYSP MARSHALLA MOŻE W POLSCE WYSTAWIAĆ SWOIM KONTRAHENTOM FAKTURY ZA USŁUGI LUB SPRZEDAŻ?

Dodano po 57 minutach:

Wyspy Marshalla na białej liście

http://taxoasis.wordpress.com/2010/10/0 ... ej-liscie/

Teraz to chyba tylko wystarczy sama spółka IBC na Wyspach Marshalla (skoro już nie jest na czarnej liście OECD), bez konieczności zakładania spółki LLC w Delaware, której właścicielem miała być ta pierwsza.

Informacja ze strony internetowej OECD:

http://www.oecd.org/document/19/0,3343, ... _1,00.html

Camillus
Gaduła
Gaduła

Dzień dobry,

Chciałbym utworzyć własną firmę oferującą usługi programistyczne itd. dla osób prywatnych i firm różnej wielkości. Jednak z racji tego, że podatki w Polsce są wysokie, to chciałbym zarejestrować spółkę kapitałową IBC na Wyspach Marshalla (legalna optymalizacja podatkowa). Ile kosztuje rejestracja i roczne utrzymanie takiej spółki?

Drugą rzeczą jaką chciałbym zrobić to podpisać umowę z jedną z dużych polskich firm odnośnie pełnego outsourcingu usług informatycznych. Jednak z racji, że umowa którą może owa firma mi przedstawić może być zbyt zawiła językowo i niekorzystna dla mnie, to chciałbym ją podpisać za pośrednictwem prawnika. Czy Blue Tax oferuje usługi powiernicze? Przez usługi powiernicze mam na myśli to, że "powiernik zobowiązuje się wykonać operację we własnym imieniu, ale na rzecz swojego mocodawcy (tzw. zastępstwo pośrednie). Dzięki takiemu rozwiązaniu klient powiernika zachowuje pełną anonimowość: to nazwa powiernika, a nie jego klienta figuruje na wszelkich umowach i dokumentach transakcyjnych oraz w rejestrach - ale jednocześnie powiernik ma obowiązek przenieść na swojego klienta wszystko, co uzyskał w realizacji porozumienia powierniczego. Ponadto, powiernik zobowiązuje się nie korzystać z uprawnień, jakie nabył na rzecz swojego klienta poza sposobem, który mocodawca wskazał w swoich instrukcjach." (źródło)

Jak wygląda sprawa z wystawianiem faktur dla polskich klientów przez firmę zagraniczną?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 09:37 przez Camillus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Camillus pisze:
Jak wygląda sprawa z wystawianiem faktur dla polskich klientów przez firmę zagraniczną?
Wystawiasz normalnie fakturę, nie ma żadnych problemów z nią jeśli chodzi o rozliczenie przez firmę która ją otrzymała.
wystawiłem już kilka takich FV i zawsze było ok.

Ps. co do skarbiec.biz czy jak to im leci, ja osobiscie ich mam gdzieś mnie olali totalnie, choć podałam im wszystko co chcieli.
Generalnie nie polecam.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze:Wystawiasz normalnie fakturę, nie ma żadnych problemów z nią jeśli chodzi o rozliczenie przez firmę która ją otrzymała.
wystawiłem już kilka takich FV i zawsze było ok.

Ps. co do skarbiec.biz czy jak to im leci, ja osobiscie ich mam gdzieś mnie olali totalnie, choć podałam im wszystko co chcieli.
Generalnie nie polecam.
Chciałem tylko wyjaśnić o jakie powiernictwo dokładnie mi chodzi i dlatego zacytowałem Skarbiec.biz - nic więcej. Ja osobiście nie chcę korzystać z ich usług, bo mnie również zignorowali.

Co myślisz o założeniu spółki kapitałowej IBC na Wyspach Marshalla (od pewnego czasu jest na białej liście OECD)? Wiesz jak i gdzie można ją zarejestrować?

Znasz może jakieś firmy, które oferują pośrednictwo w podpisywaniu umów np. na pełny outsourcing?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Niestety nie pomogę, tym rejonem się nie interesowałem.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

"84. W jaki sposób mogę uzyskać oficjalne fikcyjne dane personalne w Stanie Delaware?
84.1 Używanie fikcyjnego nazwiska (pseudonim literacki) jest praktyką szczególnie popularną wśród autorów. Po wyborze pożądanego nazwiska dokonujesz jego rejestracji w urzędzie notarialnym Stanu Delaware. Fikcyjne dane personalne mogą być następnie użyte do rejestracji korporacji, dokumentacji rejestrów korporacji, wystawiania czeków etc."
Źródło: http://consultingwizard.com/polish/faq.html#84

Tylko nie wiem poco to, skoro rząd USA i tak wie kim naprawdę jesteśmy.

ODPOWIEDZ