Brbrbrrrr, no co ja zrobię, że prawie wszystko to po amerykańsku napisane. Pogoogluj trochę nt projekcji Fibo, może było na nawigatorze już gdzieś, kiedyś.
chojnak a teraz zrób sobie eksperyment i zamień poziomy fibo na dowolnie wybrany "ciąg". Powiedzmy:
0
25
50
100
125
150
175
200
albo
0
40
80
120
160
200
I jak świetne poziomy wyszły? Jak dla mnie te koła na twoich wykresach określające odbicia są na tyle duże że każde dowolne poziomy (nie oddalone od siebie zbyt daleko) - np jak wyżej - dadzą podobny wynik. Druga sprawa że 'po fakcie' to dużo rzeczy ciekawie wygląda a istotne jest tylko to co przed
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 19:52 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Polecam używać fibo z pominięciem "wicków" (tj. cieni świec) tak jak na załaczonym rysunku. Sprawdza sie takze do rysowania wsparc/oporow i linii trendu. Pozdrawiam! Na rysunku fibo zaznaczone od 1 fali trendu wzrostowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mega rzeczą jest mierzenie Reverse Cross - RX - Krzyż odwrócony... ostatnio co do pipsa zatrzymał się tam EDek ... a ja byłem szczęśliwcem który otworzył tam Lkę ;]
Umiejętne wykorzystanie Fibo... to naprawdę nieziemskie narzędzie
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 23:23 przez Cancer0s, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na moją nową stronę klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.
Wątek Fibonacci Twoim przyjacielem jest i basta ! bez negacji.
Problem jednak globalny nie jest w tym ile ugrać i czy Fibo,czy Gann na nam to pokaże czy nie ,lecz obranie właściwego kierunku tendencji a do tego niestety Fibo nic nie mówi jednoznacznie.Tu trzeba niestety szukać innego wsparcia innych metod.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.