Fibo i Harmonia Rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Re: Fibo i Harmonia Rynku.

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

xspojlerx pisze:2. Seekera nie znam, nawet tam nie wchodziłem, mam tylko jedno pytanie, czy przy formacjach harmonicznych uwzględnia również czas czy tylko cenę?
Tak, uwzględnia również czas. Jest to zależne od użytkownika, dedykowany do tego jest specjalny filtr :)
Dadas pisze:Formacje harmoniczne mają trochę większe R:R, bardzo często ponad 10:1 a czasami nawet 20:1
R/R 20:1 jest raczej rzadki, ale rzeczywiście w przypadku harmonic tradingu ten wskaźnik często jest większy :)
FormationSeeker pozwala właśnie na kontrolę tego wskaźnika.

Generalnie nie do końca rozumiem ten "hejt". Spytano mnie o to narzędzie to napisałem. Projekt jest darmowy, więc chcę się nim podzielić. Nie ma tutaj żadnego podstępu. Jestem na tym forum już bardzo długi czas. Swoją przygodę zacząłem z HT zacząłem już 5 lat temu, więc dziele się swoim doświadczeniem i tyle. :)
Narzędzie, o którym mówię tworzone jest także z myślą o własnych inwestycjach ;)

Pozdrawiam
Trade what you see, not what you think!

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

[błąd]

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

michael7 pisze:
xspojlerx pisze:2. Seekera nie znam, nawet tam nie wchodziłem, mam tylko jedno pytanie, czy przy formacjach harmonicznych uwzględnia również czas czy tylko cenę?
Tak, uwzględnia również czas. Jest to zależne od użytkownika, dedykowany do tego jest specjalny filtr :)
O, to bardzo miłe zaskoczenie :)
michael7 pisze:
Dadas pisze:Formacje harmoniczne mają trochę większe R:R, bardzo często ponad 10:1 a czasami nawet 20:1
To mój cytat, nie dadasa :wink:
michael7 pisze:R/R 20:1 jest raczej rzadki, ale rzeczywiście w przypadku harmonic tradingu ten wskaźnik często jest większy :)
FormationSeeker pozwala właśnie na kontrolę tego wskaźnika.
Zdarza się, jeżeli gramy tak jak pisał Piotr :)
michael7 pisze:Generalnie nie do końca rozumiem ten "hejt". Spytano mnie o to narzędzie to napisałem. Projekt jest darmowy, więc chcę się nim podzielić. Nie ma tutaj żadnego podstępu. Jestem na tym forum już bardzo długi czas. Swoją przygodę zacząłem z HT zacząłem już 5 lat temu, więc dziele się swoim doświadczeniem i tyle. :)
Narzędzie, o którym mówię tworzone jest także z myślą o własnych inwestycjach ;)
Ja nic do tego narzędzia nie mam, na razie jest za darmo, jak będzie płatne to przecież nikt nikogo nie zmusza do płacenia, każdy sam może ocenić czy jest tego warte.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: piotr willer »

czwartek 31 lipca
USDJPY

kurcze niby poszło tak pięknie w górę, no i stary slogan głosi graj z trendem bo to twój kumpel, no i niby jest abcd ale straszne wysoko, po prostu mam pietra, ale zasady są po to by się ich trzymać :568:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

piotr willer pisze:czwartek 31 lipca
USDJPY

kurcze niby poszło tak pięknie w górę, no i stary slogan głosi graj z trendem bo to twój kumpel, no i niby jest abcd ale straszne wysoko, po prostu mam pietra, ale zasady są po to by się ich trzymać :568:
Wiesz, zasady zasadami, ale czy to co ty widzisz, to jest rzeczywiście prawda???
ZUP mi pokazuje taki układ:
Obrazek
Mój wskaźnik dodatkowo ustawia systuację.
Ja bym tu poczekał na konkretne PA, czyli bym patrzał co cena zrobi względem linii otwarcia.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: piotr willer »

Piątek 01 sierpnia
Pierwszy piątek więc uwaga na dane
Audusd
czyżby kanał wzrostowy, miał powstrzymać spadki, wspierany przez gartleja 61,8-78,6 potencjał wygląda ładnie zarówno po odbici od poziomu lub jego przebiciu w duł
Powodzenia na rynku

nunxt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nunxt »

https://formationseeker.com/#/charts/GBPNZD/D1 Bearish Gartley (solo) - przy dobrym rozegraniu +200 pips :)

Coś na teraz:
https://formationseeker.com/#/charts/GBPNZD/H1
https://formationseeker.com/#/charts/EURUSD/H1

Fajny system tyle wam powiem :564: za darmo :d

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Jak możesz to wrzuć zrzuty, bo tak się nie da podejrzeć

nunxt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nunxt »

xspojlerx pisze:Jak możesz to wrzuć zrzuty, bo tak się nie da podejrzeć
OK, sorry nie wiedziałem :)

Oprócz tych dwóch jest jeszcze jesden na GBPNZD H1 bullish

ODPOWIEDZ