FAP Turbo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

ja gram na instaforex ( instatrader) :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

A do czego służy magic number w EA ? Czy muszę coś zmieniać, jeśli jakieś EA chcę odpalić na kilku oknach, z różnymi parami walut ? Chcę potestować EA które we właściwościach nie ma możliwości zmiany magic number, trzeba wejść do pliku żeby móc tam coś zrobić. Co w takim przypadku - odpalam normalnie na różnych oknach, czy muszę kopiować EA, i każdy z osobna odpalać na innym oknie walut ?

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

właśnie się doczytałem na 2 stronie opisaliście mój błąd czytałem dwa razy i dopiero teraz zobaczyłem że dll trzeba wrzucić do librares Wielkie dzięki panowie.

Jednak co ślepemu po oczach :)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

CTS pisze:A do czego służy magic number w EA ? Czy muszę coś zmieniać, jeśli jakieś EA chcę odpalić na kilku oknach, z różnymi parami walut ? Chcę potestować EA które we właściwościach nie ma możliwości zmiany magic number, trzeba wejść do pliku żeby móc tam coś zrobić. Co w takim przypadku - odpalam normalnie na różnych oknach, czy muszę kopiować EA, i każdy z osobna odpalać na innym oknie walut ?

w kazdym oknie musisz miec wlaczone ea ( Buzka )
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

CTS
Gaduła
Gaduła

gibon93 pisze:
CTS pisze:A do czego służy magic number w EA ? Czy muszę coś zmieniać, jeśli jakieś EA chcę odpalić na kilku oknach, z różnymi parami walut ? Chcę potestować EA które we właściwościach nie ma możliwości zmiany magic number, trzeba wejść do pliku żeby móc tam coś zrobić. Co w takim przypadku - odpalam normalnie na różnych oknach, czy muszę kopiować EA, i każdy z osobna odpalać na innym oknie walut ?

w kazdym oknie musisz miec wlaczone ea ( Buzka )
No to wiem :) Ale co oznacza w praktyce taki wpis w pliku:
int MagicNumber = 1234567; // allows multiple experts to trade on same account

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

CTS pisze:int MagicNumber = 1234567; // allows multiple experts to trade on same account
do identyfikacji transakcji . zeby ea widzialo ze juz dla tej pary otworzylo zlecenie i zeby wiedzialo ktore zlecenie ma modyfikowac .

nie musisz zmieniac dla kazdego okna poniewaz oprocz magica sprawdza tez pare dla ktorej otworzylo zlecenie itd
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

CTS
Gaduła
Gaduła

gibon93 pisze:
CTS pisze:int MagicNumber = 1234567; // allows multiple experts to trade on same account
do identyfikacji transakcji . zeby ea widzialo ze juz dla tej pary otworzylo zlecenie i zeby wiedzialo ktore zlecenie ma modyfikowac .

nie musisz zmieniac dla kazdego okna poniewaz oprocz magica sprawdza tez pare dla ktorej otworzylo zlecenie itd
Czyli nie ma to znaczenia, i nie musze nic zmieniać w pliku. Bo są EA, które w oknie właściwości mają miejsce na wpisanie numeru bądź indywidualnej nazwy - wtedy każda para walut będzie miała inną nazwę (numer EA). Rozumiem że gdybym chciał to EA w ten sposób dostosować, to musiałbym je skopiować na kilka EA, każde inaczej nazwać i nadać w pliku inny magic number, i potem z każdego osobno otwierać "buźkę" na dane okno walut ?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

wystarczy edytowac podczas uruchamiania systemu
w zakladce wpisz parametry :)

sens zmiany jest tylko wtedy gdy naprzyklad chcesz grac na jednej parze z roznymi parametrami

np
eurchf scalpe_usemm false
i eurchf scalpe_usemm true

wtedy musisz zmienic im magica :)

Dodano po 10 minutach:

mam takie pytanie do osob majacych to ea po zakupieniu . upgrade sciagacie razem z dll ??
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

tak ściągany jest razem z dll

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum