Jeśli tak będzie przez następne miesiące no to gratulujębtbftr pisze:Praktycznie codziennie wypłacam

Właśnie też jestem ciekawa. AleStforex pisze:Jaki broker?
Ale jak już jest ten temat to może lepiej tutaj, jeśli nie masz nic przeciwko publicznym odpowiedziombtbftr pisze:jak ktoś ma jakieś pytania proszę o PW, bo zaśmiecamy temat.
A jakie masz statsytyki co do profitów a strat? W jakim stosunku wygrywasz do przegranych pieniędzy?z błędnego odczytania przez rynek danych np.
Zobaczyć taką zdziwioną minę bezcenneCyb pisze:Gorzej jak mu SL nie zrealizuje i popłynie nie na 15 pips a na 150... To się zdziwi...
btbftr pisze:Ja zacząłem inwestować w marcu b.r.
Czyli jednak można. A nie jakieś teorie tu wypisują o ewolucji tradera.btbftr pisze: i co zabawne systematycznie wygrywam...
Jak będziesz tu za rok to zapytam - "jak tam metoda się sprawuje?"btbftr pisze: jak ktoś ma jakieś pytania proszę o PW, bo zaśmiecamy temat..
Powiem tak. Każdy początkujący w dowolnej dziedzinie ma prawo byc ignorantem. To zrozumiałe i nie można mieć o to pretensji. Jest to można by rzec - immanentną cechą nowicjuszy. Ale jeśli ignorant zabiera głos w materii, o której ma tylko hasłowe pojęcie i dodatkowo udziela wskazówek innym to NAJDELIKATNIEJ określiłbym to brakiem kultury.btbftr pisze:powiem tak, kiedyś naczytałem się o MM, o 100-300 pipsówach... taka zabawa jest nie jest dla mojej psychy, wole robić 10-20 pips dziennie. kiedyś też przeczytałem kilka wypowiedzi pewnego użytkownika, który śmiał się z grających 0,1. oczywiście zrezygnował z użytkowania forum, bo wszyscy praktycznie na niego naskoczyli.
grając na danych trzeba wiedzieć, że takie PMI, ISM jest pozytywny tylko powyżej 50. Polecam obserwować przez miesiąc i samemu się przekonać jak dobrze i fajnie gra się na danych lub ich korektach.
Lepiej od razu zacznij pisać poradniki. Tu się nie przebijesz..btbftr pisze: Polecam obserwować przez miesiąc i samemu się przekonać jak dobrze i fajnie gra się na danych lub ich korektach.
Dlaczego od razu brak kultury? Każdy ma prawo się wypowiadać i to, że gra krócej, nie znaczy że ma np. gorszą intuicję do forexa. Może w tym momencie jego przekonania się sprawdzają i wygrywa, nie trzeba go od razu nazywać ignorantem...JAREK67 pisze:Powiem tak. Każdy początkujący w dowolnej dziedzinie ma prawo byc ignorantem. To zrozumiałe i nie można mieć o to pretensji. Jest to można by rzec - immanentną cechą nowicjuszy. Ale jeśli ignorant zabiera głos w materii, o której ma tylko hasłowe pojęcie i dodatkowo udziela wskazówek innym to NAJDELIKATNIEJ określiłbym to brakiem kultury.
To jest niestety problem tego forum. Merytorycznie poziom dyskusji czasem szoruje po dnie.GosiaM pisze:Każdy ma prawo się wypowiadać
taka perełka na potwierdzenie powyższegoGosiaM pisze:że gra krócej, nie znaczy że ma np. gorszą intuicję do forexa
Widzisz Gosia, jak Ty nic nie rozumiesz..GosiaM pisze:Może w tym momencie jego przekonania się sprawdzają i wygrywa
Jako ktoś gra na danych z forexfactory, to rzeczywiście masz racje. Pisałem wcześniej, ale może przeoczyłeś. ZAZWYCZAJ GRAM NA KOREKTACH PO DANYCH. prawie zawsze ustrzelisz 10 pips na korekcie, dlatego stawiam SL, bo jak wiesz rynek jest nieobliczalny.brother pisze:No i to co napisał o danych to strzelanie, bo rynek ma zazwyczaj zdyskontowane takie dane(instytucje wiedzą to czego detal dowiaduje się opóźnieniem).