Ewolucja Tradera - moja historia

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

btbftr pisze:Praktycznie codziennie wypłacam
Jeśli tak będzie przez następne miesiące no to gratuluję :) Sposób gry wydaje się bardzo ryzykowny. Szczególnie realizacja zlecenia zabezpieczającego.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Stforex pisze:Jaki broker?
Właśnie też jestem ciekawa. Ale

btbftr pisze:jak ktoś ma jakieś pytania proszę o PW, bo zaśmiecamy temat.
Ale jak już jest ten temat to może lepiej tutaj, jeśli nie masz nic przeciwko publicznym odpowiedziom :)
z błędnego odczytania przez rynek danych np.
A jakie masz statsytyki co do profitów a strat? W jakim stosunku wygrywasz do przegranych pieniędzy?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Cyb pisze:Gorzej jak mu SL nie zrealizuje i popłynie nie na 15 pips a na 150... To się zdziwi...
Zobaczyć taką zdziwioną minę bezcenne :wink:
btbftr pisze:Ja zacząłem inwestować w marcu b.r.
btbftr pisze: i co zabawne systematycznie wygrywam...
Czyli jednak można. A nie jakieś teorie tu wypisują o ewolucji tradera.
btbftr pisze: jak ktoś ma jakieś pytania proszę o PW, bo zaśmiecamy temat..
Jak będziesz tu za rok to zapytam - "jak tam metoda się sprawuje?"

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

Broker to AM, póki co nie mam problemów
na 15-20 pozycji 2 mam w plecy, zależy od polityków i ich słów

powiem tak, kiedyś naczytałem się o MM, o 100-300 pipsówach... taka zabawa jest nie jest dla mojej psychy, wole robić 10-20 pips dziennie. kiedyś też przeczytałem kilka wypowiedzi pewnego użytkownika, który śmiał się z grających 0,1. oczywiście zrezygnował z użytkowania forum, bo wszyscy praktycznie na niego naskoczyli.

grając na danych trzeba wiedzieć, że takie PMI, ISM jest pozytywny tylko powyżej 50. Polecam obserwować przez miesiąc i samemu się przekonać jak dobrze i fajnie gra się na danych lub ich korektach.

gram tak od 2 miesięcy i jest dobrze.

no i już zrealizowałem 10 pips grając na danych(sprzedaż detaliczna; CHF), a za chwile PMI dla tej waluty... "_"

No i nie grałem na PMI, bo mimo iż odczyty lepszy niż prognozy i poprzednio, nie przekroczył 50, więc nie jestem takim ryzykantem jak sądzicie :)

JAREK67
Maniak
Maniak

btbftr pisze:powiem tak, kiedyś naczytałem się o MM, o 100-300 pipsówach... taka zabawa jest nie jest dla mojej psychy, wole robić 10-20 pips dziennie. kiedyś też przeczytałem kilka wypowiedzi pewnego użytkownika, który śmiał się z grających 0,1. oczywiście zrezygnował z użytkowania forum, bo wszyscy praktycznie na niego naskoczyli.

grając na danych trzeba wiedzieć, że takie PMI, ISM jest pozytywny tylko powyżej 50. Polecam obserwować przez miesiąc i samemu się przekonać jak dobrze i fajnie gra się na danych lub ich korektach.
Powiem tak. Każdy początkujący w dowolnej dziedzinie ma prawo byc ignorantem. To zrozumiałe i nie można mieć o to pretensji. Jest to można by rzec - immanentną cechą nowicjuszy. Ale jeśli ignorant zabiera głos w materii, o której ma tylko hasłowe pojęcie i dodatkowo udziela wskazówek innym to NAJDELIKATNIEJ określiłbym to brakiem kultury.
btbftr pisze: Polecam obserwować przez miesiąc i samemu się przekonać jak dobrze i fajnie gra się na danych lub ich korektach.
Lepiej od razu zacznij pisać poradniki. Tu się nie przebijesz..

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

JAREK67 pisze:Powiem tak. Każdy początkujący w dowolnej dziedzinie ma prawo byc ignorantem. To zrozumiałe i nie można mieć o to pretensji. Jest to można by rzec - immanentną cechą nowicjuszy. Ale jeśli ignorant zabiera głos w materii, o której ma tylko hasłowe pojęcie i dodatkowo udziela wskazówek innym to NAJDELIKATNIEJ określiłbym to brakiem kultury.
Dlaczego od razu brak kultury? Każdy ma prawo się wypowiadać i to, że gra krócej, nie znaczy że ma np. gorszą intuicję do forexa. Może w tym momencie jego przekonania się sprawdzają i wygrywa, nie trzeba go od razu nazywać ignorantem...

JAREK67
Maniak
Maniak

GosiaM pisze:Każdy ma prawo się wypowiadać
To jest niestety problem tego forum. Merytorycznie poziom dyskusji czasem szoruje po dnie.
GosiaM pisze:że gra krócej, nie znaczy że ma np. gorszą intuicję do forexa
taka perełka na potwierdzenie powyższego :wink:
GosiaM pisze:Może w tym momencie jego przekonania się sprawdzają i wygrywa
Widzisz Gosia, jak Ty nic nie rozumiesz..

sober81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sober81 »

Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tą "intuicją forexa". Uważam, że jeśli ktoś gra krótko i wygrywa, to ma po prostu szczęście (zakładając że gra bez żadnego systemu jako początkujący). Oby szczęście dopisywało jak najdłużej.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Gosia to co wypisuje btbftrm to abecadło wszystkich przegrywających na forex. Rynek potrzebuje płynności btbftrm w niedługim czasie jej dostarczy, bo nie minimalizuje ryzyka, co jest jedną z najważniejszych rzeczy na fx. Nie wiem, czy sama grałaś w realu, ale po jakimś czasie zrozumiesz przez co można stracić najwięcej pieniędzy(czego ci oczywiście nie życzę) i będzie to właśnie podejście, które zaprezentował btbfrm. Musisz chronić kapitał, bez tego nie ma szans na powodzenie. No i to co napisał o danych to strzelanie, bo rynek ma zazwyczaj zdyskontowane takie dane(instytucje wiedzą to czego detal dowiaduje się opóźnieniem).
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

brother pisze:No i to co napisał o danych to strzelanie, bo rynek ma zazwyczaj zdyskontowane takie dane(instytucje wiedzą to czego detal dowiaduje się opóźnieniem).
Jako ktoś gra na danych z forexfactory, to rzeczywiście masz racje. Pisałem wcześniej, ale może przeoczyłeś. ZAZWYCZAJ GRAM NA KOREKTACH PO DANYCH. prawie zawsze ustrzelisz 10 pips na korekcie, dlatego stawiam SL, bo jak wiesz rynek jest nieobliczalny.

"Znawcy" :) gram jak gram i od dłuższego czasu mi wychodzi. Zaczniesz dobrze zarabiać, gdy przestaniesz być chciwy na pipsy- taka radę kiedyś dostałem od kogoś kto żyje z forex, żyje bardzo dobrze.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ