Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna. No i Edek zjechał już na 1,3724 i nie jest powiedziane że to jego ostatnie słowo dzisiaj. Gratuluję prognozy - mam nadzijeę że miałeś cierpliwość i utrzymałeś pozycję do poziomu o którym wspomniałeś tj. 1,3730.crocopip pisze:
napisałem. decyzja Chin potęguję awersję do ryzyka. sell off risky. do tego zakupy na wczorajszym low wyglądają jak by tylko pko bp kupowało. dla mnie brak chętnych do zakupu euro. na usd widać dalsze zamykanie krótkich. może mały bounce up ale generalnie 1.35 na tapecie
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 20:22 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.
ogolnie jesli ben drukuje dolce to traci dolar, zyskuje zloto miedz i ropa.bigben pisze:Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna.crocopip pisze:
napisałem. decyzja Chin potęguję awersję do ryzyka. sell off risky. do tego zakupy na wczorajszym low wyglądają jak by tylko pko bp kupowało. dla mnie brak chętnych do zakupu euro. na usd widać dalsze zamykanie krótkich. może mały bounce up ale generalnie 1.35 na tapecie
jesli ten spokoj sie zakloci to widac to co widac.
no bo ostatnich czasach złoto jest risk. jak się sprzedaje $ to się kupuje złoto. z drugiej strony zloto to jak by nie było towar a towary ogólnie są risk więc jak lecą w dół to wszystkie razembigben pisze:Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna. No i Edek zjechał już na 1,3724 i nie jest powiedziane że to jego ostatnie słowo dzisiaj. Gratuluję prognozy - mam nadzijeę że miałeś cierpliwość i utrzymałeś pozycję do poziomu o którym wspomniałeś tj. 1,3730.crocopip pisze:
to był darmowy long:) takie właśnie lubię.donny pisze:Deczko za wczesnie ale shorcik jak talalacrocopip pisze:no i żebym na pusto nie wracał long 1.3729 już na beChociaż coś mi sie wydaje ze dojadą jeszcze do bandy na poziomie 1.3660 i skoczymy z 200 pestek do góry.
Pozdro i dobrej nocki
miałem swoje TP i nie interesuje mnie że spadło niżej o marne 20p. choć pewnie w nocy bedzie niżej ale nie chce mi się zostawiać i wolę patrzeć jak to ładnie na koncie wygląda.
ostatnio koledzy z forum jadą mi po ambicjach, że z precyzją u mnie kiepsko itd itp... jakoś mi się nie chciało spać i pomyślałem że znów narysują prawidłowo linię trendu i poćwiczę precyzję.
w poniedziałek słaba precyzja....., 8 pips powyżej dołka wszedłem....
we wtorek słaba precyzja...., 7 pips poniżej górki wszedłem...... tragedia
no i nadeszła środa...., też chujowo!!! 5 pips powyżej dołka.
jak jutro nie wejdę idealnie to rozwodzę się z fx na 100%
p.s załączyłem zbliżenie żeby ewentualnie dobre oko expertów od wchodzenia idealnie mogło dostrzec ewentualny retusz screena.
TP 150p, trailing 65 i niech dolary pracują. w najgorszym przypadku zostanie 1 pips i znów rozpocznę ćwiczenia nad precyzją.....
dobrej nocy
c
p.s załączyłem zbliżenie żeby ewentualnie dobre oko expertów od wchodzenia idealnie mogło dostrzec ewentualny retusz screena.
TP 150p, trailing 65 i niech dolary pracują. w najgorszym przypadku zostanie 1 pips i znów rozpocznę ćwiczenia nad precyzją.....
dobrej nocy
c
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dajesz sie tak prowokowac?crocopip pisze:ostatnio koledzy z forum jadą mi po ambicjach, że z precyzją u mnie kiepsko itd itp... jakoś mi się nie chciało spać i pomyślałem że znów narysują prawidłowo linię trendu i poćwiczę precyzję.
dobrej nocy
c