Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

no i żebym na pusto nie wracał long 1.3729 już na be

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

crocopip pisze:
napisałem. decyzja Chin potęguję awersję do ryzyka. sell off risky. do tego zakupy na wczorajszym low wyglądają jak by tylko pko bp kupowało. dla mnie brak chętnych do zakupu euro. na usd widać dalsze zamykanie krótkich. może mały bounce up ale generalnie 1.35 na tapecie
Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna. No i Edek zjechał już na 1,3724 i nie jest powiedziane że to jego ostatnie słowo dzisiaj. Gratuluję prognozy - mam nadzijeę że miałeś cierpliwość i utrzymałeś pozycję do poziomu o którym wspomniałeś tj. 1,3730.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 20:22 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

bigben pisze:
crocopip pisze:
napisałem. decyzja Chin potęguję awersję do ryzyka. sell off risky. do tego zakupy na wczorajszym low wyglądają jak by tylko pko bp kupowało. dla mnie brak chętnych do zakupu euro. na usd widać dalsze zamykanie krótkich. może mały bounce up ale generalnie 1.35 na tapecie
Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna.
ogolnie jesli ben drukuje dolce to traci dolar, zyskuje zloto miedz i ropa.

jesli ten spokoj sie zakloci to widac to co widac.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:
crocopip pisze:
Dzięki za odpowiedz. Tylko nie rozumiem dlaczego wzrost awersji do ryzyka po decyzji Chin spowodował wyprzedaż złota ? Normalnie reakcja rynku powinna być odwrotna. No i Edek zjechał już na 1,3724 i nie jest powiedziane że to jego ostatnie słowo dzisiaj. Gratuluję prognozy - mam nadzijeę że miałeś cierpliwość i utrzymałeś pozycję do poziomu o którym wspomniałeś tj. 1,3730.
no bo ostatnich czasach złoto jest risk. jak się sprzedaje $ to się kupuje złoto. z drugiej strony zloto to jak by nie było towar a towary ogólnie są risk więc jak lecą w dół to wszystkie razem

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

crocopip pisze:no i żebym na pusto nie wracał long 1.3729 już na be
Deczko za wczesnie ale shorcik jak talala ;) Chociaż coś mi sie wydaje ze dojadą jeszcze do bandy na poziomie 1.3660 i skoczymy z 200 pestek do góry.

Pozdro i dobrej nocki

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

donny pisze:
crocopip pisze:no i żebym na pusto nie wracał long 1.3729 już na be
Deczko za wczesnie ale shorcik jak talala ;) Chociaż coś mi sie wydaje ze dojadą jeszcze do bandy na poziomie 1.3660 i skoczymy z 200 pestek do góry.

Pozdro i dobrej nocki
to był darmowy long:) takie właśnie lubię.
miałem swoje TP i nie interesuje mnie że spadło niżej o marne 20p. choć pewnie w nocy bedzie niżej ale nie chce mi się zostawiać i wolę patrzeć jak to ładnie na koncie wygląda.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Dokładnie zebrać co swoje i na kielicha ;) Ja jeszcze czekam puki nie zasypiam ;)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

ostatnio koledzy z forum jadą mi po ambicjach, że z precyzją u mnie kiepsko itd itp... jakoś mi się nie chciało spać i pomyślałem że znów narysują prawidłowo linię trendu i poćwiczę precyzję.

w poniedziałek słaba precyzja....., 8 pips powyżej dołka wszedłem....
we wtorek słaba precyzja...., 7 pips poniżej górki wszedłem...... tragedia
no i nadeszła środa...., też chujowo!!! 5 pips powyżej dołka.

jak jutro nie wejdę idealnie to rozwodzę się z fx na 100%

p.s załączyłem zbliżenie żeby ewentualnie dobre oko expertów od wchodzenia idealnie mogło dostrzec ewentualny retusz screena.

TP 150p, trailing 65 i niech dolary pracują. w najgorszym przypadku zostanie 1 pips i znów rozpocznę ćwiczenia nad precyzją.....

dobrej nocy
c
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

crocopip pisze:ostatnio koledzy z forum jadą mi po ambicjach, że z precyzją u mnie kiepsko itd itp... jakoś mi się nie chciało spać i pomyślałem że znów narysują prawidłowo linię trendu i poćwiczę precyzję.

w poniedziałek słaba precyzja....., 8 pips powyżej dołka wszedłem....
we wtorek słaba precyzja...., 7 pips poniżej górki wszedłem...... tragedia
no i nadeszła środa...., też chujowo!!! 5 pips powyżej dołka.

jak jutro nie wejdę idealnie to rozwodzę się z fx na 100%

p.s załączyłem zbliżenie żeby ewentualnie dobre oko expertów od wchodzenia idealnie mogło dostrzec ewentualny retusz screena.

TP 150p, trailing 65 i niech dolary pracują. w najgorszym przypadku zostanie 1 pips i znów rozpocznę ćwiczenia nad precyzją.....

dobrej nocy
c
dajesz sie tak prowokowac?

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:ostatnio koledzy z forum jadą mi po ambicjach.
Croco - olej....

Zablokowany