easy-forex [web version]

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

259 pisze:Po prostu jest długi temat i nie mam czasu się rozpisywać. Na dodatek szeroko znany więc wystarczy tyko poszukać SNB peg lub 1.2 peg...
A tym bardziej, że to dotyczy pary walutowej, a nie tego brokera.
Co do samego brokera to ma on chyba ostatnio ogólne problemy z płynnością, więc jak jedno nałoży się na drugie to nic dziwnego, że są rozjazdy.
Dzięki, bo już myślałam, że Twoja sygnatura to słowa na wiatr... :P Czyli ogólnie rzecz biorąc tego brokera najlepiej szeroko omijać?

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

GosiaM pisze:
259 pisze:Po prostu jest długi temat i nie mam czasu się rozpisywać. Na dodatek szeroko znany więc wystarczy tyko poszukać SNB peg lub 1.2 peg...
A tym bardziej, że to dotyczy pary walutowej, a nie tego brokera.
Co do samego brokera to ma on chyba ostatnio ogólne problemy z płynnością, więc jak jedno nałoży się na drugie to nic dziwnego, że są rozjazdy.
Dzięki, bo już myślałam, że Twoja sygnatura to słowa na wiatr... :P Czyli ogólnie rzecz biorąc tego brokera najlepiej szeroko omijać?
Jak kto woli - ja nie mam z tym większych problemów. Poślizgi zdarzają się u każdego brokera, szczególnie w mało płynnych momentach rynku. Są tacy co zwiększają np dwu-trzykrotnie widełki w okolicach raportów albo podwyższają margin. Ten nie, ale może się zdarzyć, że zlecenie nie dochodzi do skutku - Off Quotes. Mówię tu głownie o zleceniach Market, nie zauważyłem problemów ze zlecaniami STOP/LIMIT. Weź pod uwagę, że żaden broker na świecie nie zagwarantuje Ci ani braku obsuwy, ani wykonania STOP/LIMIT dokładnie po zleconej cenie - wszystko zależy od płynności zarówno ogólnej (na którą broker nie ma wpływu) jak i jego dostawcy płynności (na którą już ma - ma wybór i teraz tylko zależy ile chce wydać pieniędzy).
Dla mnie jeden czy dwa pip obsuwy nie ma znaczenia. Ale dla scalperów to już ma znaczenie, tym bardziej jak doda się widełki. Dla mnie dużym plusem jest całkowity brak opłat za wpłaty i wypłaty przez kartę.

Dodano po 12 godzinach 36 minutach:

AHA - ja ciągle mówię o MT4, nie web jak tutaj jest w tytule - przepraszam, ale są dwa bardzo podobne wątki i to mi się myli.

Easy-Forex Web jest dla nie wiem kogo, ale nie dla normalnych ludzi.
Jedyny powód dla którego trzeba mieć konto web to tylko ten, że jest niezbędne dla MT4 jako furtka do wpłat/wypłat. Nic więcej.
Robisz depozyt z karty na web, przepychasz na MT4 i zapominasz o istnieniu web aż do wypłaty (odwrotnie dla wpłaty).
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

To w takim razie po co web skoro zbyt dużego zastosowania nie ma? Wielu brokerów ma taki system?
259 pisze:Weź pod uwagę, że żaden broker na świecie nie zagwarantuje Ci ani braku obsuwy, ani wykonania STOP/LIMIT dokładnie po zleconej cenie - wszystko zależy od płynności zarówno ogólnej (na którą broker nie ma wpływu) jak i jego dostawcy płynności (na którą już ma - ma wybór i teraz tylko zależy ile chce wydać pieniędzy).
No tak, to prawda, i bywa czasem frustrujące :P

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

GosiaM pisze:To w takim razie po co web skoro zbyt dużego zastosowania nie ma? Wielu brokerów ma taki system?
Różni brokerzy różnie mają, ten ma tak. Kiedyś nie miał MT4, potem dołączył i tak połączył. Traktuję to jako nieszkodliwą zaszłość historyczną.
Inny brokerzy biorą np. $20-30 za przelew w jedną stronę i trzeba czekać. Tutaj za transfer karta<->broker nie płacę nic i depozyt mam od razu. Tak więc mogę tolerować małą niewygodę że muszę zadzwonić do dealing roomu i po angielsku poprosić o przepchnięcie pieniędzy pomiędzy kontami - oni są naprawdę mili i robią to od ręki.
Są też przedstawiciele krajowi -też można zadzwonić lub wysłać maila.
Ale trwa to o wiele dłużej i nie ma na co liczyć poza godzinami pracy.
GosiaM pisze:
259 pisze:Weź pod uwagę, że żaden broker na świecie nie zagwarantuje Ci ani braku obsuwy, ani wykonania STOP/LIMIT dokładnie po zleconej cenie - wszystko zależy od płynności zarówno ogólnej (na którą broker nie ma wpływu) jak i jego dostawcy płynności (na którą już ma - ma wybór i teraz tylko zależy ile chce wydać pieniędzy).
No tak, to prawda, i bywa czasem frustrujące :P
Taki po prostu jest rynek. Trzeba to mieć na uwadze. Najlepiej omijać mało płynne pary lub godziny niskiej aktywności. Oraz momenty nadmiernego wzburzenia rynku - ceny latają wtedy tak szybko, że można nie nadążyć. W zależności od przyjętej strategii.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Patryk
Uczestnik
Uczestnik

Re:

Nieprzeczytany post autor: Patryk »

shambo pisze:zgadzam sie w 100% to oszusci - przekonałem sie na własnej skórze !
Ciekawi mnie ta opinia. Czyzby konkurencja ....

Dla mnie wymowna jest nagroda jaka otrzymali....

Środa, 26 kwietnia 2012 r.

Easy-Forex Najlepszym Brokerem Internetowym w Europie Środkowej

Nagrodę przyznano za prostotę i łatwość inwestowania z easy-forex

easy-forex, jedna z najbardziej znaczących firm handlu walutami za pośrednictwem Internetu na polskim rynku w konkursie World Finance Awards 2012 otrzymała tytuł Najlepszego Brokera Internetowego w Europie Środkowej.

Nagrody World Finance Awards przyznawane są od roku 2007 w uznaniu wyjątkowych osiągnięć, innowacyjności i błyskotliwości. W tym roku easy-forex otrzymał nominację w kategorii Giełdy i Brokerzy (Exchanges & Brokers). Firma została nagrodzona za znakomite funkcjonowanie platform transakcyjnych oraz dostępność dla inwestorów indywidualnych.

Kandydatury wysuwane są przez czytelników magazynu „World Finance”, a konkurs ma na celu wyłonienie liderów branżowych, wybitnych osób czy wyróżniających się organizacji, które, zgodnie
z opinią organizatorów, mogą pochwalić się największymi osiągnięciami i stosowaniem najlepszych praktyk w wielu różnych dziedzinach.

Nagrodę dla easy-forex odebrał niedawno w Londynie Michael Konnaris, dyrektor generalny firmy.
Tytuł Najlepszego Brokera Internetowego w Europie Środkowej w konkursie World Finance Awards 2012 to prawdziwy zaszczyt dla easy-forex – powiedział Michael Konnaris – Zajmujemy się handlem walutami w Internecie od ponad 10 lat i nagroda ta po raz kolejny potwierdza, że w opinii naszych inwestorów oferujemy światowej klasy platformę i obsługę.

easy-forex umożliwia prywatnym inwestorom indywidualnym handel walutami już od 2001 roku. Ponieważ firma podlega regulacji tak w Europie, Stanach Zjednoczonych jak i Australii, klienci easy-forex mogą inwestować całkowicie bezpiecznie oraz czerpać korzyści z łatwej w obsłudze platformy
i przejrzystych procedur.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: easy-forex [web version]

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Nagród jest wiele.

Easy-Forex raczej do oszustów nie należy, ale są baaaaardzo drodzy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ