GosiaM pisze:259 pisze:SNB peg Po prostu zostaw tę parę jeżeli nie wiesz o co chodzi.
No właśnie nie wiem, ale chciałabym się dowiedzieć, chyba po to jest forum, żeby zadawać pytania. A nie wprowadzać aurę tajemniczości "nie wiesz - nie pytaj", bezsensu...
Po prostu jest długi temat i nie mam czasu się rozpisywać. Na dodatek szeroko znany więc wystarczy tyko poszukać SNB peg lub 1.2 peg...
A tym bardziej, że to dotyczy pary walutowej, a nie tego brokera.
Co do samego brokera to ma on chyba ostatnio ogólne problemy z płynnością, więc jak jedno nałoży się na drugie to nic dziwnego, że są rozjazdy.
Dodano po 35 minutach:
Tak, ten broker ostatnio miewa kłopoty z realizacją zleceń w momentach zachwiania płynności, głownie w "trudnych" momentach gdy na rynku międzybankowym jest zamieszanie. MM zawsze ma kłopoty gdy na rynku robią się rozjazdy po kilkadziesiąt pip lub zmienia się on szybciej, niż broker może nadążyć.
Po 23 na EURCHF to nie wiem czy ktokolwiek w ogóle chce na to patrzyć oprócz SNB i paru dużych sępów które obstawiły korytarz z obu stron.
Jest tyle fajnych, żywych par, nie ma co tracić czasu na zombie

Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)