easy-forex [web version]

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
euroflash
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: euroflash »

Ja rowniez mam konto live i nie moge napisac zbyt duzo pozytywów.
Co druga tranzakcja z poślizgiem, Najgorzej wyglada to na parze eur/chf po 23.00 roznica miedzy buy i sell skacze do 40pipów. Co ciekawe nie widać tego na drugi dzien na wykresie... W tej chwili nie mozna ustawiac buy limit oraz sell limit blizej niz 40pip od ceny na eur/chf. Ewidentnie wszystko robia by nie sprzedawac franka, gorzej jesli ktos juz ma otwarta tranzakcje :( Nie ma wczesniejszych powiadomien o takich zmianach. Swapy rowniez zostały mocno zmienione na minus bez powiadomienia.

Ogolnie jesli chodzi o tą pare to stanowczo odrawdzam.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Hmm... a czy wiesz co takiego szczególnego dzieje się akurat na tej parze już od ok. pół roku? Bo jakbyś wiedział to raczej byś unikał tak mi się wydaje... i nie dziw się brokerowi.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

259 pisze:Hmm... a czy wiesz co takiego szczególnego dzieje się akurat na tej parze już od ok. pół roku? Bo jakbyś wiedział to raczej byś unikał tak mi się wydaje... i nie dziw się brokerowi.
A możesz jaśniej? Bo chyba aż tak bardzo nie znam się na parach, a zaciekawiłeś mnie teraz. Skoro aż broker może sobie zmieniać...

259
Maniak
Maniak

GosiaM pisze:
259 pisze:Hmm... a czy wiesz co takiego szczególnego dzieje się akurat na tej parze już od ok. pół roku? Bo jakbyś wiedział to raczej byś unikał tak mi się wydaje... i nie dziw się brokerowi.
A możesz jaśniej? Bo chyba aż tak bardzo nie znam się na parach, a zaciekawiłeś mnie teraz. Skoro aż broker może sobie zmieniać...
SNB peg ;-) Po prostu zostaw tę parę jeżeli nie wiesz o co chodzi.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

259 pisze:SNB peg Po prostu zostaw tę parę jeżeli nie wiesz o co chodzi.
No właśnie nie wiem, ale chciałabym się dowiedzieć, chyba po to jest forum, żeby zadawać pytania. A nie wprowadzać aurę tajemniczości "nie wiesz - nie pytaj", bezsensu...

259
Maniak
Maniak

GosiaM pisze:
259 pisze:SNB peg Po prostu zostaw tę parę jeżeli nie wiesz o co chodzi.
No właśnie nie wiem, ale chciałabym się dowiedzieć, chyba po to jest forum, żeby zadawać pytania. A nie wprowadzać aurę tajemniczości "nie wiesz - nie pytaj", bezsensu...
Po prostu jest długi temat i nie mam czasu się rozpisywać. Na dodatek szeroko znany więc wystarczy tyko poszukać SNB peg lub 1.2 peg...
A tym bardziej, że to dotyczy pary walutowej, a nie tego brokera.
Co do samego brokera to ma on chyba ostatnio ogólne problemy z płynnością, więc jak jedno nałoży się na drugie to nic dziwnego, że są rozjazdy.

Dodano po 35 minutach:

Tak, ten broker ostatnio miewa kłopoty z realizacją zleceń w momentach zachwiania płynności, głownie w "trudnych" momentach gdy na rynku międzybankowym jest zamieszanie. MM zawsze ma kłopoty gdy na rynku robią się rozjazdy po kilkadziesiąt pip lub zmienia się on szybciej, niż broker może nadążyć.

Po 23 na EURCHF to nie wiem czy ktokolwiek w ogóle chce na to patrzyć oprócz SNB i paru dużych sępów które obstawiły korytarz z obu stron.
Jest tyle fajnych, żywych par, nie ma co tracić czasu na zombie :-)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

259
Maniak
Maniak

Ale to jest nieporozumienie - Easy Forex ma dwa "tryby" - web i MT4. To w zasadzie są dwa oddzielne konta pomiędzy którymi można przerzucać pieniądze i różnią się zasadniczo jeżeli chodzi o warunki handlu.Te webowe jest beznadziejne i nie ma co na niego tracić czasu.

Na MT4 nie można z góry ustawić SL/TP dla zlecenia po cenie rynkowej tak samo jak ECN na to nie pozwala. Ale to nie jest problem bo można ustawić zaraz po.
A to co tam zostało napisane, że nie można było w piątek tego zrobić... rynek jest zamykany o 17:00 czasu w Nowym Yorku - równo z końcem handlu na rynku międzybankowym. Jeżeli ktoś otworzy zlecenie tuż przed to może nie zdążyć. Natomiast w niedzielę jest taka nieco dziwna sytuacja, że najpierw rusza datafeed, a dwie godziny później handel. W tym czasie mogą się dziać różne rzeczy i należy o tym pamiętać.
Ale tak czy inaczej, w przeciągu tych dwóch godzin nie ma handlu więc żaden TP czy SL i tak nie działa.
W zasadzie jest to tak samo jak u innych brokerów którzy są zamknięci gdy rynek już pracuje od kilku godzin - jak zdarzy się luka która "przeskoczy" SL czy TP to będzie on zrealizowany po najbliższej cenie po otwarciu rynku. I jak SL był np. 50, a luka 120 to może się zdarzyć zamknięcie ze dużo większą stratą.

W tamtym wątku jest nawpisywane sporo rozmaitych zarzutów. Mam u nich konto od października 2010 i jakoś mi się nie zdarzyło żeby broker zrobił coś nie tak. Że czasami są obsuwy? Są. A gdzie nie są?
Że na EURCHF jest coś nie tak? A co ma być tam tak jak handel został sztucznie zatrzymany przez SNB? Jak nikt nie chce handlować to z kim handlować? Kto wrzuci ofertę, kto odpowie?
Support do bani? Biorę telefon i dzwonię do dealing roomu, odpowiedź jest w 5 sekund… i tak przez 24 godziny.

EDIT: ma u nich konto od października 2008 roku. Ale wtedy nie było jeszcze MT4 tylko ten zakichany web - za drogi żeby cokolwiek sensownego zrobić. Dopiero jak wprowadzili i "uczłowieczyli" MT4 zacząłem aktywnie z tego korzystać.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2012, 21:50 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ale spred 4 pipki na edku to już raczej ekstrawagancja w dzisiejszych kryzysowych czasach :wink:

Tylko dla koneserów..

259
Maniak
Maniak

Easy forex web to jest jedno wielkie nieporozumienie i nie należy tego mieszać z MT4.
MT4 EUDUSD spread jest 2 pip. Ale nikt nikogo nie namawia...

ODPOWIEDZ