EA wspomagający manualny trading

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 634
Rejestracja: 20 lip 2010, 10:54
Lokalizacja: rewelacja

Re: EA wspomagający manualny trading

Nieprzeczytany post autor: Mustafa » 26 sie 2018, 01:05

motherathor pisze:Odnośnie książek - rozumiem, że jesteś na etapie ich czytania - ja jestem na etapie ich pisania (pierwszą wydałem w 2012 r.)
Nie będę oceniać książki po okładce, jednak pozycje dotyczące przybliżania lepszego życia i większych pieniędzy na łamach złotych myśli odłożę na półkę. Mogę się pochwalić etapem wydawania i proponuję iść tą ścieżką rozwoju. Kto wie może ktoś i za 50zł będzie chciał 'tworzyć zespoły sprzedażowe'.

W większości zamieszczonej w tym wątku treści jest twój udział, a pomimo tego wyrażasz żal, że nic z jej nie wynika - ot taki nadal niezrozumiały paradoks.
but who cares

motherathor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 23
Rejestracja: 05 kwie 2018, 18:36

Re: EA wspomagający manualny trading

Nieprzeczytany post autor: motherathor » 27 sie 2018, 15:53

moje wypowiedzi są jedynie odpowiedzią na wypowiedzi pozostałych - dokładnie tak jak w tym przypadku. One nie miały nic wnieść do tematu - wszak to ja czekałem na posty, które coś do tematu wniosą. I jak już mówiłem jedyny, który coś wnosił był Twój. Reszta nadaje się do skasowania i kiedy już załączę automat to poproszę moderatorów żeby usunęli zbędne posty i pozostawili tylko jeden - ostatni.

motherathor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 23
Rejestracja: 05 kwie 2018, 18:36

Re: EA wspomagający manualny trading

Nieprzeczytany post autor: motherathor » 21 wrz 2018, 15:06

Zeszło trochę ale w końcu jest. Jeśli komuś się przyda to po podesłaniu na PW potwierdzenia wpłaty na dowolną kwotę do poniższej Fundacji, wyślę hasło.

https://czynmydobro.pl/

Pliki wraz w kodami źródłowymi, czyli kod jest otwarty z możliwością kompilacji. Dodatkowo pojawiła się mądra funkcja, której nie opisałem, a wyszła w testach taka potrzeba. Mianowicie w momencie gdy zagrany jest przykładowo sell, a poprzednia świeca jest poniżej obecnej świecy, która się obecnie rysuje, to zgodnie z założeniami automat musiałby postawić SL poniżej ceny zakupu, czyli jest to niemożliwe fizycznie. Dlatego w takim konkretnie przypadku automat stawia SL nie względem poprzedniej świecy, tylko na tyle blisko jak pozwala broker. To rozwiązanie wydaje się najrozsądniejsze.

Szukałem kontaktu do administratorów ale nie znalazłem - przydałoby się zostawić tylko ten post, który jako jedyny wnosi do tematu. Proszę o pomoc w dotarciu do adminów lub jeśli któryś z nich to czyta to proszę o usunięcie pozostałych postów, co pozwoli zachować porządek. Wszak to co jest odpowiedzią na pierwszy post znajduje się waśnie tu :) nie ma zatem potrzeby trzymać śmietnika kilkustronicowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

motherathor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 23
Rejestracja: 05 kwie 2018, 18:36

Re: EA wspomagający manualny trading

Nieprzeczytany post autor: motherathor » 25 wrz 2018, 11:34

i jeszcze jedna funkcja, o której zapomniałem napisać, a też jest przydatna - automat robi screeny z każdej zawartej transakcji i tworzy osobny folder z datą w nazwie, żeby nie trzeba było ręcznie screenów.

ODPOWIEDZ