Nie chciałem zaczynać swojej przygody z forexem od EA z tego względu, że byłoby to duże uproszczenie, tak jakby pilot samolotu nie znając podstaw włączył automat i do przodu.
Po 2-ch latach dochodzę do wniosku, że granie z ręki ma swoje plusy (jest się na bieżąco z analizą, itd.), ale jest to bardzo czasochłonne. Nie porzucę tego, ale zamierzam teraz skorzystać z EA i tutaj chciałbym poprosić Was o pomoc w zdefiniowaniu parametrów dla programisty (przy okazji proszę o polecenie któregoż z Was na priv.)
Wymyśliłem sobie coś takiego:
- otwieranie pozycji od 0,01-0,1 / nie wiem, czy kiedykolwiek odważę się wyżej

- zamykanie pozycji po osiągnięciu TP= 5 pipsów zysku, po odjęciu spreadu/ a może nawet 3-ch ? /
- możliwość otwierania równocześnie kilku pozycji na jednej parze walutowej,
- zamykanie pozycji po osiągnięciu SL=5 pipsów,
Zapewne za mało danych podaję, ale nie wiem jakie jeszcze są potrzebne, tutaj prośba o pomoc w ich zdefiniowaniu, aby programista miał lżej

Nie wiem co z:
- interwałem czasowym?,
- buy czy seel zamiennie, czy obydwie opcje?,
- handel w jakich godzinach /włącz-wyłącz \?,
- które z parametrów EA powinny mieć możliwość modyfikacji?,
- w oparciu o jakie wskaźniki ma działać EA?,
Jeżeli ten temat będą czytać programiści, nie obędzie się bez uśmiechu na twarzy, ale jak to w życiu zawsze jest jakiś początek

Z góry dziękuję za pomoc i merytoryczną krytykę ( lepiej dostać po uszach na forum jak stracić kasę z niewiedzy ), speców od EA proszę o wyrozumiałość