EA-jak dobrze zamówić?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Re: EA-jak dobrze zamówić?

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

JAREK67 pisze:
Fx_boy pisze: Ten pomysł nie jest wcale "aż taki zły". Ma tę samą wadę jaką mają setki i tysiące innych pomysłów. Nie adaptuje sposobu gry robota do zmieniającej się sytuacji na rynku. Tyle i aż tyle.
Skoro adaptacja do zmieniającej się sytuacji na rynku to zapewne masz na myśli rozbudowanie EA o jakieś wskaźniki, bo one są wykładnią zmieniającej się sytuacji i niejako adoptują EA do rynku? .

Z drugiej strony jeżeli EA wg w/w założeń ma otwierać pozycje wg zmieniającej się ceny ( tylko ceny ) zawsze o kilka pipsów wyżej bądź niżej to na mój nos (laika ) po co inne dane?. Cena się rusza EA podąża za nią otwiera i po kilku pipsach zysku zamyka. Za piękne, aby BYŁO prawdziwe :( , tak jakoś od początku wewnętrznie czuję, ale nie wiem dlaczego?.
Ktoś mądry kiedyś powiedział: "najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze" :wink: .
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 08:44 przez Fx_boy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję i pozdrawiam.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Fx_boy pisze:
JAREK67 pisze:
Fx_boy pisze: Ten pomysł nie jest wcale "aż taki zły". Ma tę samą wadę jaką mają setki i tysiące innych pomysłów. Nie adaptuje sposobu gry robota do zmieniającej się sytuacji na rynku. Tyle i aż tyle.
Skoro adaptacja do zmieniającej się sytuacji na rynku to zapewne masz na myśli rozbudowanie EA o jakieś wskaźniki, bo one są wykładnią zmieniającej się sytuacji i niejako adoptują EA do rynku? .

Z drugiej strony jeżeli EA wg w/w założeń ma otwierać pozycje wg zmieniającej się ceny ( tylko ceny ) zawsze o kilka pipsów wyżej bądź niżej to na mój nos (laika ) po co inne dane?. Cena się rusza EA podąża za nią otwiera i po kilku pipsach zysku zamyka. Za piękne aby prawdziwe :( , tak jakoś od początku wewnętrznie czuję, ale nie wiem dlaczego?.
Pokaż mi, ze to będzie zarabiać to sam chętnie kupię takiego robota. :wink:

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

JAREK67 pisze:
Fx_boy pisze:
JAREK67 pisze:
Pokaż mi, ze to będzie zarabiać to sam chętnie kupię takiego robota. :wink:
Czyżby prorocze słowa? :) , nie omieszkam pochwalić się, w przypadku straty też :( .
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ