Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ja wszedłem wczoraj, krótko po otwarciu rynku, jak tylko platforma się trochę ustabilizowała (zawsze mi trochę szaleje tuż po otwarciu), ale jako człowiek małej wiary... na demo i teraz pluję sobie w brodę :(
Może czas pozbyć się wersji demo...?
TP przypadkowe, takie było zapisane wcześniej w ustawieniach.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Może czas pozbyć się wersji demo...?
Skoro zadajesz to pytanie, to znaczy, że nie jesteś pewien swoich możliwości. Ćwicz dalej.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Po prostu to nie było "graj co widzisz", a proroctwo ;-) Dlatego na demo, nie na realu.

PS Na realu też wszedłem w kupę, ale sporo wyżej. Jednak zamknąłem wczoraj na lekkim plusie, bo stwierdziłem, że nie ma co się męczyć w konsoli ;) W nocy cena spadła, dziś w bólach doszła (prawie) do wczorajszego maksimum. Lepiej pójść na spacer ;-)

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WEJŚCIE NR 6

EURUSD
Long 1,2282
SL 1,2252
TP 1,2522

Zamknięcie 1,2252 (-1%)

LIPIEC:
Zysk 3,0%
DD -5,0%

BILANS od 05.07.2012:
3,0%
DD -5,0%

Kolejne ponowienie longa, którego nie byłoby przy prawidłowym wejściu nr 4 :(
EDIT:
I kolejny SL...
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 16:23 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

andymen pisze:Kolejne ponowienie longa, którego nie byłoby przy prawidłowym wejściu nr 4 :(
Może trzeba było, mimo spóźnionego wejścia, dać SL taki, jak od prawidłowego? Czyli nie 30 a 50 pipsów.
Widzę, że Piotr się jeszcze trzyma ;-) Ja już nie wchodzę w longa, nie widzę miejsca na wzrosty większe niż wymęczone kilkadziesiąt pipsów. Może w piątek ;-)
Można było wejść w kupę na ~1,2262, ale akurat nie było mnie przy komputerze.

Obrazek

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze: Może trzeba było, mimo spóźnionego wejścia, dać SL taki, jak od prawidłowego? Czyli nie 30 a 50 pipsów.
Gdybym wiedział, że to będzie mnie kosztowało 60 pipsów, nawet nie zastanawiałbym się :lol: . Sęk w tym, że liczyłem na trochę bardziej zdecydowane ruchy czy to w jedną, czy w drugą stronę.
Wirus pisze:(...)niż wymęczone kilkadziesiąt pipsów. Może w piątek ;-)
Gratuluję wyniku, bo kilkadziesiąt pipsów, to całkiem nieźle na tej wąskiej konsoli.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

andymen pisze:Gdybym wiedział, że to będzie mnie kosztowało 60 pipsów, nawet nie zastanawiałbym się :lol: . Sęk w tym, że liczyłem na trochę bardziej zdecydowane ruchy czy to w jedną, czy w drugą stronę.
Mnie udało się przewidzieć rozwój - od otwarcia rynku lekki wzrost, potem niestabilna konsola - ale zgodnie z zasadą graj, co widzisz, a nie co wymyśliłeś, nie wchodziłem na realu ;)
Wirus pisze:(...)niż wymęczone kilkadziesiąt pipsów. Może w piątek ;-)
Gratuluję wyniku, bo kilkadziesiąt pipsów, to całkiem nieźle na tej wąskiej konsoli.
Nienie, źle mnie zrozumiałeś, przepraszam ;-) W ogóle dziś nie grałem, a i teraz nie wchodzę w longa, bo nie uważam, żeby dało się zarobić więcej niż kilkadziesiąt pipsów, z dużym ryzykiem.

PS Chyba miałem rację...
PS PS Dla relaksu wrzuciłem sobie szybkiego sella na złocie ;-) Wejście: przebicie R2, wyjście: odbicie od fibo 23,6%. Mogłem wchodzić na odbicie od Piv 50%, ale istniała możliwość przebicia w górę. Mimo "późnego" wejścia +6,5% konta cieszy ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 7

EURUSD
Long 1,2289
SL 1,2259
TP 1,2529

Zamknięcie 1,2259 (-1%)

LIPIEC:
Zysk 2,0%
DD -6,0%

BILANS od 05.07.2012:
2,0%
DD -6,0%

Będzie śmiech przez łzy jeśli to okaże się wejściem na fali d w trójkącie na ostatniej piątce. Scenariusz wtedy przewiduje wystopowanie :?
EDIT:
Ta ilość SL oznacza tylko jedno: tu gdzieś czai się TP :D
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 14:20 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Andy, a czy w związku ze zmianą systemu gry nie powinieneś założyć nowego dziennika? Np. Dziennik Ciotki Matyldy albo Szwagra Buffeta? ;-)

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze:Andy, a czy w związku ze zmianą systemu gry nie powinieneś założyć nowego dziennika? Np. Dziennik Ciotki Matyldy albo Szwagra Buffeta? ;-)
No właśnie nazwa nie ma już odbicia w tym co się dzieje w tym dzienniku, ale "Dziennik ciotki Matyldy" byłby bliżej :lol: , choć najbardziej na miejscu jest "Dziennik kolegi Piotra"
:wink:

A tak na poważnie, to za bardzo się do niego przyzwyczaiłem. W sumie to już jest kawałek mojej historii. Oby z happy endem :D
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ