Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WEJŚCIE NR 2

EURUSD
Long 1,2546
SL 1,2531
TP 1,2816

Zamknięcie: 1,2546 (0%)

CZERWIEC:
Zysk -1,0%
DD -1,0%

BILANS od 16.01.2012:
32,8%
DD -7,0%

Niestety zamknięcie na BE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 18:15 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze: Ja swój prowadzę dla siebie.więc na swoim kompie ;) Jeśli prowadzisz publicznie, to raczej z myślą, że inni skorzystają. I za to Ci bardzo dziękuję.
Jeśli tylko jest szansa, że ktoś skorzysta, to cała przyjemność po mojej stronie :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 3

EURUSD
Short 1,2570
SL 1,2585
TP 1,2300

Zamknięcie: 1,2585 (-1%)

CZERWIEC:
Zysk -2,0%
DD -2,0%

BILANS od 16.01.2012:
31,8%
DD -7,0%

No jedziemy w drugą stronę :wink:
EDIT: No i pojechaliśmy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 21:49 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

andymen pisze:No jedziemy w drugą stronę :wink:
Też tak myślałem ;) Siedzę w krótkich spodenkach od 16:30. Na razie na minusie, choć było już +10.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Czy to nie jest jednak zbytnia antycypacja? W sumie też wydaje mi się, że będą spadki, ale to na razie wydaje mi się.:) Cóż, to zależy od definicji trendu, ale jakiej by nie stosować, na H1 od tygodnia są wzrosty, czyli takie stwierdzenia to trochę pod łapanie szczytu podpada? To nie jest krytyka, tym bardziej atak, tak tylko się zastanawiam.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

To ma przede wszystkim związek z układem fal. Skoro w dół jest ładna piątka, to niezależnie, czy jest to szczyt czy nie, trzeba grać. A w górę nie ma na razie opcji, bo fale zachodzą na siebie. W sumie to logiczne, że skoro ruch w górę traci pęd, to może być korekta jeśli nie zmiana trendu, aczkolwiek interpretacja tu nie ma żadnego znaczenia, bo to zupełnie mechaniczny system.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Siemanko, jak leci ? :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

andymen pisze:A w górę nie ma na razie opcji, bo fale zachodzą na siebie.
Oczywiście że jest taka opcja, jak zawsze.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze: Oczywiście że jest taka opcja, jak zawsze.
Mam na myśli wejścia systemowe, inne mnie nie interesują.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

asmodeus8 pisze:Siemanko, jak leci ? :)
Siemanko. Dawno nie było cię widać :wink:
W każdym razie witaj ponownie :D
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ