Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Podsumowując krótko: Wielu z graczy wyśmieje system generujący 5-10% zysku
Bardzo przyzwoity wynik, chciałbym kiedyś taki system stworzyć. Ale zanim dojdzie się do takich wyników to pewnie parę lat to zajmuje. W zasadzie każdy system, który generuje nieuznaniowe sygnały jest w pewnym sensie złotym graalem.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

andymen pisze: Na konsoli zarabiają systemy zbudowane na założeniach ruchu bocznego, przy naszym TP to nie wchodzi w rachubę.
No ja wiem, dlatego mnie to właśnie zdziwiło, że tak dwa razy wyłapaliście koniec konsolidacji. Ale jak przypadek to przypadek.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

brother pisze:
Bardzo przyzwoity wynik, chciałbym kiedyś taki system stworzyć. Ale zanim dojdzie się do takich wyników to pewnie parę lat to zajmuje. W zasadzie każdy system, który generuje nieuznaniowe sygnały jest w pewnym sensie złotym graalem.
Grając bez dźwigni 5% miesięcznie to dobry wynik. Osiągnąć taki procent ze 100 mln PLN.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

brother pisze:
Nawiązałem do nastawienia wielu początkujących graczy, którzy nastawiają się na podwojenie kapitału w ciągu kilku miesięcy i przy zysku kilkuprocentowym kręcą nosem i wciąż szukają.
jasonbourne pisze:
andymen pisze: Na konsoli zarabiają systemy zbudowane na założeniach ruchu bocznego, przy naszym TP to nie wchodzi w rachubę.
No ja wiem, dlatego mnie to właśnie zdziwiło, że tak dwa razy wyłapaliście koniec konsolidacji. Ale jak przypadek to przypadek.
Wydaje mi się, że impuls generujący pięć fal można uznać jako koniec konsoli, ale zawsze może być to jakaś fala C czy E kończąca konsolę. Stąd nie wnikamy, bo jak zwykle opcji jest kilka.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

PODSUMOWANIE KWIETNIA:

Miesiąc bez TP, wygląda nieco dziwnie w statystykach :wink:

SL = 6 razy (-1%)
BE 0 razy
ZYSK = 1 raz (+1%)

Skuteczność:
14%

Całkowity zysk:
-5%

Średni zysk:
1%

RR:
1:1

DD:
3%
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

andymen pisze:Miesiąc bez TP, wygląda nieco dziwnie w statystykach
W statystykach może i tak, ale nie dziwi, jeśli spojrzy się na wykres. 16 kwietnia 2012 r. kurs EUR/USD osiągnął lokalne minimum - 1,2995. Dziś doszedł do 1,3276. To daje wzrost o 281 pipsów. A Twój TP to 270, więc musiałbyś się wstrzelić i czekać dwa tygodnie ;-)
No dobra, 270 było 27 kwietnia :>

Czy nie warto opracować dwóch systemów? Jeden na trend, drugi na marazm?

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Jak nauczysz mnie rozpoznawać koniec i początek marazmu to opracuje. Niestety sam nie potrafię tego określić. Na ostatnie badane 24 miesiące tylko 3 były w konsolidacji, więc nie wiem czy jest potrzeba tworzenia takowego. Co nie znaczy że nie pracuje nad czymś pośrednim. Robię właśnie testy. Jak się uda to będzie to kwintesencja mojego podejścia do fal i obejmie wszystko co do tej pory stworzyłem.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 1

EURUSD
Short 1,3149
SL 1,3164
TP 1,2879

Zamknięcie: 1,3164

MAJ:
Zysk -1,0%
DD -1%

BILANS od 16.01.2012:
22,8%
DD -7,0%

Screen i wpis z poślizgiem, bo nie zdążyłem już przed wyjściem do pracy. Wstając rano wcale nie nastawiałem się na otwarcie jakiejkolwiek pozycji po ostatnich dniach, więc byłem w takim szoku widząc to wejście, że wszedłem z poślizgiem.

Pierwsze koty za płoty :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 2

EURUSD
Long 1,3024
SL 1,3009
TP 1,3294

Zamknięcie: 1,3009

MAJ:
Zysk -2,0%
DD -2%

BILANS od 16.01.2012:
22,8%
DD -7,0%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 10:28 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Technicznie, pierwszy raz od dłuższego czasu, widzę że realne jest dotarcie ceny do Twojego TP; prawie do TP, gdyż mocny opór jest na ~1,3270. Jednak fundamenty nie są optymistyczne; w Grecji prawdopodobnie znów będą wybory.

Około 1,3010 jest też silne wsparcie, więc czekam czy przebije czy wręcz przeciwnie ;-) O, już odbiło; klepię w klawisze zamiast uważać ;-)

PS Cholera, chyba znów po ptokach...?

ODPOWIEDZ