Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

To jest podrasowany stary system na małe piątki. Zmieniłem wielkość SL, TP i sposób wejścia. Tak jak w nocy, była mała piątka i na niej short. Dzisiaj rano była druga większa.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

To nie był sygnał czy znowu przegapiona pozycja?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Dwie przegapione. W piątek short, w poniedziałek long. Dzisiaj nie było wejścia. Obecnie Andrzej powinien mieć shorta od 3196 i longa od 3046.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

pmleczko pisze:Dwie przegapione. W piątek short, w poniedziałek long. Dzisiaj nie było wejścia. Obecnie Andrzej powinien mieć shorta od 3196 i longa od 3046.
Co do piątku, nie było mnie przy komputerze w momencie wejścia i tu mogę mieć tylko pretensje do siebie. Natomiast poniedziałkowa pozycja, to niestety awaria netu i tu nic na to nie poradzę. Z wejściami z telefonu już skończyłem i choćby nie wiem co, nie zamierzam w ten sposób otwierać pozycji.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 4

EURUSD
Long 1,3108
SL 1,3093
TP 1,3378

Zamknięcie:

KWIECIEŃ:
Zysk -3,0%
DD -3%

BILANS od 16.01.2012:
25,8%
DD -7,0%

Dawno nic nie otwierałem, ale spodziewam się raczej szybkiego zamknięcia i nie mam na myśli TP :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Wygląda na świetne wejście, +25 pipsów już jest, więc wystarczy zabezpieczyć BE i zapomnieć ;-)

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze:Wygląda na świetne wejście, +25 pipsów już jest, więc wystarczy zabezpieczyć BE i zapomnieć ;-)
U mnie BE dopiero po 50, więc na razie nic się nie dzieje, z wyjątkiem przedłużenia nadziei na wystopowanie :D
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Hm, rozumiem, że takie są sprawdzone założenia systemu, chociaż mnie by szkoda było zamknąć na stracie, mając już zysk. Ale masz rację, nie ma co gmerać, jeśli system się sprawdza. Mnie ostatnio, przez takie gmeranie zamknęło na +0,4 pipsa i poszło we właściwym kierunku. Za wcześnie przestawiłem na BE.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

System jest tak skonstruowany, że wczesne BE daje więcej złego niż dobrego. Przy łapaniu małych ruchów można przestawiać wcześnie. W tym wypadku przy tak dalekim TP i małej skuteczności byłoby to samobójstwo. Cieszenie się z plusa i posiadanie satysfakcji że się nie straciło nic nie daje. Wierz mi, w długim terminie inwestycyjnym, jak chcesz zarabiać przez lata a o to chyba chodzi, musisz przestawić myślenie. Strach i radość do niczego nie prowadzą.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

pmleczko pisze:Strach i radość do niczego nie prowadzą.
Niecierpliwie czekam, aż przejdę etap emocji ;-)

ODPOWIEDZ