Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

klonmarcin pisze:Ja go nie znam - kto to taki Question Question Question
Zwycięzca "Parkiet Challenge 2009", to nie jest kobieta.

Weroniko, z myfxbook wynika, ze twój profit factor wynosi 2.27, natomiast jak policzyłem iloraz sumy zdobytych pipsów (53*5.59=296) i pipsów straconych (18*14.17=255) wychodzi liczba około 1.16. Rozumiem, że dużą rolę odgrywa tutaj twoje MM i stąd ta rozbieżność. Możesz nam zdradzić szczegóły twojego MM czy to tajemnica? :)

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

jesli o mnie mowa
to przykładowo w ostatnich dniach - 79 pipsów
pełny SL złapany

weronika zdaje sie gra z 5 cyferkami ja z czterema
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Co do mojego MM, to hm, :)
w każdym bądź razie ten rachunek co widać to racja, czasem trochę jazda po bandzie ale to też taki eksperyment, żeby wytrzymać do końca roku z taką grą, szanse są. A MM to wygląda tam tak, że wyznaczane są poziomy, i każdy poziom ma jakąś "siłę", i w zależności od siły tego poziomu otwierana jest odpowiednia wielkość pozycji. A do tego, CZASEM otwieram tam większa pozycję po stratnej. Co normalnie jest prostą drogą do plajty, i nie polecam nikomu gry martingale, jestem przeciwniczką takiej gry normalnie. Ale przy tym systemie i po testach jest spora szansa, że nie zdaży się przez najbliższe pół roku dłuższa seria niż 4 kolejne stratne trejdy.
Aktualnie jest tam na rachunku chyba coś koło 1400GBP i w zasadzie otwierane są pozycje po 0,5 lota i czasem 1 lot i kilka po 2 loty. A przy dźwigni 1/500 jest możliwość otwarcia chyba ponad 8 lotów, więc jeszcze tak na maxa nie jest. Ale zważając, że ja gram normalnie średnio rocznie na 100% to jak dla mnie jazda po bandzie jest. :)
[ Wolność i Praworządność ]

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Ile SL pod rząd by Cię "wykończyło"?
Boby Fischer is great!

weronika
Gaduła
Gaduła

chyba 5 pod rząd, ale po 2 SL trzeciej pozycji już nie powiększam, i zaczynam od początkowej, czyli tu 0,5 lota.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Hej ! Monika - mam pytanie z innej beczki , dla mnie dosyć istotne... Nie znalazłem od początku Twojego dziennika informacji na jakim TF pracujesz ? I druga sprawa - jeżeli pojawia się wg Ciebie sygnał do zajęcia zlecenia , to ile masz czasu (oczywiście w zależności od TF) aby optymalnie zająć pozycję? Ja pracuję na TF15 i mam czasami całe 15 minut aby dogodnie i precyzyjnie się wbić. Myślę , że pozwala to unikać niepotrzebnego stresu w odróżnieniu od skalpu. Bo zakładam że nie skalpujesz ...Pozdrawiam :wink:
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

nie przeczytalem calosci ale jak dla mnie to bomba, tylko nie wiem jaki lont jest długi i kiedy konto sie uszczupli do zera czy punktu wyjscia. Co do watku o "obroce kasą na forexie" to każdy kto potrafi sam zarobić zwiększa stopniowo kapitał i gra tylko dla siebie, jeśli jest to dobra dusza czy też pasjonat to pomaga coś ugrać innym nie koniecznie chwaląc się w jaki sposób. Odrazu mi się przypomina Op fi ktorzy mają pełno siedzib odpicowanych z młodymi radosnymi ludzmi obracającymi nie swoim kapitałem bez stresu, jak tlumaczyli gościowi że połowa kasy którą im daje pójdzie na lokaty i inne bzdety a reszta będzie w obrocie giełdowym i nie opisując szczegółów interes typu daje 50 000zł na 5 lat, ktoś gra dużym kapitałem z zerowym własnym ryzykiem i Margin Callem gwarancyjnym dla klienta a jeśli idzie mu dobrze to po 5 latach klient dostaje 3% z ugranego np 100% więc kpina w żywe oczy : ). N
Obrazek

weronika
Gaduła
Gaduła

KRZYSIEKG pisze:Hej ! Monika - mam pytanie z innej beczki , dla mnie dosyć istotne... Nie znalazłem od początku Twojego dziennika informacji na jakim TF pracujesz ? I druga sprawa - jeżeli pojawia się wg Ciebie sygnał do zajęcia zlecenia , to ile masz czasu (oczywiście w zależności od TF) aby optymalnie zająć pozycję? Ja pracuję na TF15 i mam czasami całe 15 minut aby dogodnie i precyzyjnie się wbić. Myślę , że pozwala to unikać niepotrzebnego stresu w odróżnieniu od skalpu. Bo zakładam że nie skalpujesz ...Pozdrawiam :wink:
Nie pracuję na żadnym TF. Wykresu mogę w ogóle nie widzieć. Jak już wspominałam wiele razy rzeczy względne mnie w ogóle nie interesują, a tylko bezwzględne.
Skalpuję. I jestem zdania, że w dłuższym czasie nie da się inaczej zarabiać.

weronika
Gaduła
Gaduła

Tekron pisze:nie przeczytalem calosci ale jak dla mnie to bomba, tylko nie wiem jaki lont jest długi i kiedy konto sie uszczupli do zera czy punktu wyjscia. Co do watku o "obroce kasą na forexie" to każdy kto potrafi sam zarobić zwiększa stopniowo kapitał i gra tylko dla siebie, jeśli jest to dobra dusza czy też pasjonat to pomaga coś ugrać innym nie koniecznie chwaląc się w jaki sposób. Odrazu mi się przypomina Op fi ktorzy mają pełno siedzib odpicowanych z młodymi radosnymi ludzmi obracającymi nie swoim kapitałem bez stresu, jak tlumaczyli gościowi że połowa kasy którą im daje pójdzie na lokaty i inne bzdety a reszta będzie w obrocie giełdowym i nie opisując szczegółów interes typu daje 50 000zł na 5 lat, ktoś gra dużym kapitałem z zerowym własnym ryzykiem i Margin Callem gwarancyjnym dla klienta a jeśli idzie mu dobrze to po 5 latach klient dostaje 3% z ugranego np 100% więc kpina w żywe oczy : ). N
Nie wiem ogólnie o co Ci chodzi. Ale mniejsza z tym. Co do obracania kasą, to niczyją nie obracam, i nie zamierzam. A jeśli coś na początku napisałam, to napisałam, że minimum parę mln mogę wziąć, ale wiadomo, że nikt takiej nie da, więc jest to równoznaczne, że nie biorę kasy do gry.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

weronika pisze:Nie pracuję na żadnym TF. Wykresu mogę w ogóle nie widzieć. Jak już wspominałam wiele razy rzeczy względne mnie w ogóle nie interesują, a tylko bezwzględne.
Skalpuję. I jestem zdania, że w dłuższym czasie nie da się inaczej zarabiać
Podziwiam... Ale jak to - jakiś punkt odniesienia musisz przecież mieć. Każdy na czymś bazuje. Możesz zdradzić więcej szczegółów jeśli to nie problem ? Bo jeżeli piszesz że mogłabyś wcale nie patrzeć na wykres to na co w takim razie zwracasz uwagę. Nie wiem czy zarabianie jest wogóle możliwe bez wykresu. Pozdrawiam - Hej!
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

ODPOWIEDZ