Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

sgorn jesli pozwolisz pomecze Cie jeszcze jednym pytaniem jako bardziej doswiadczonego kolege. Jak u Ciebie z prowadzeniem pozycji? To jest moja najwieksza bolaczka bo jezeli bede mial niska trafnosc to trzeba nadrabiac przy zyskownych trejdach.

Masz sztywny SL i TP czy dzielisz pozycje i czesc zamykasz po okreslonym ruchu, a reszte na BE i czekasz na TP? Przy takich wahaniach jak na E/U to mozna zaliczac czeste wywalanie nawet jesli sie gra z dobrym kierunkiem.

Edit: Chyba nie da sie usuwac wlasnych postow? Chcialem ten dodac do poprzedniego, zeby nie smiecic zbytnio pojedynczymi wpisami, ale juz tego nie moglem usunac.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Wkoncu nastapil bardziej wyrazny ruch i mnie nie wywalilo na BE.

Zagralem jeszcze na G/U z mala strata, ale wrzuce pozniej jak sie wyklaruje wiekszy ruch.

Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

bartek1916 pisze:Jak u Ciebie z prowadzeniem pozycji?
a czy kojarzysz Space Wars Strategy z kreslika? polecam i to bardzo
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2899

bartek1916 pisze:jezeli bede mial niska trafnosc to trzeba nadrabiac przy zyskownych trejdach.
tak jest. miałem ostatnio miesiąc gdzie skutecznosc wyniosla doslownie 19 % i wyszedlem na plus.
Masz sztywny SL i TP czy dzielisz pozycje i czesc zamykasz po okreslonym ruchu, a reszte na BE i czekasz na TP?
Jak poczytasz o space wars, ewentualnie czegos nie bedziesz rozumial to pisz, pomoge wyjasnic to odpowiedz brzmi: u mnie SL to obszar(box) a nie scisla linia..jesli cena tam wejdzie i "zle" sie zachowa wtedy albo redukuje pozycja albo zamykam calosc. jak cena idzie w moim kierunku to ten "box" przesuwa sie, wiec dobieram pozycje. Box/obszar jest skonstruowany tak ze jak cena go zaneguje to oznacza zanegowanie mojego sygnalu wejsciowego.
po co box zamiast sztywnego SL? po to wlasnie ze przy czestych wahnięciach i wywalaniu stop lossów mnie nie wywala( szpile mnie nie wywalaja)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:a czy kojarzysz Space Wars Strategy z kreslika?
to byl temat dodany do przeczytania, ale jeszcze nie zabralem sie za niego. Narazie cel 1 to udoskonalenie sygnalow i analiz, nastepnie cel 2 dopracowanie MM.

Czyli z tym boxem trzeba siedziec przy trejdzie i recznie wszystko kontrolowac. Troche mnie martwi, ze nia mamy z gory okreslonej straty chyba, ze ustawimy jakis Max SL na wszelki wypadek. Ok, dzieki, zabiore sie za ten temat niebawem.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

bartek1916 pisze:Czyli z tym boxem trzeba siedziec przy trejdzie i recznie wszystko kontrolowac.
tak recznie to kontroluje ale z czestotliwoscia max . raz na 1H ;) takze nie jest to ciezki orzech do zgryzienia.
bartek1916 pisze:Troche mnie martwi, ze nia mamy z gory okreslonej straty chyba, ze ustawimy jakis Max SL na wszelki wypadek
jest z gory ustalony poziom straty :) u mnie box to nie mniej nie więcej jak 2 % depo ;) box/przestrzeń to ileś tam pipsów na wykresie pomnożona przez wartość pipsa co ma dawać 2 %. dzięki temu że box w trakcie prowadzenia transakcji do celu moze sie zmieniac( kurczyc badz rozszerzac) to albo dodajesz pozycje albo je redukujesz. Co w przypadku ruchu w moim kierunku daje mozliwosc osiagniecia zysku na poziomie nawet 3-5 razy wiekszym...oczywiscie nie czesto ale sie zdarza

jak bede wchodzil w trade, to wrzuce u Ciebie przyklad prowadzenia przeze mnie transakcji, jak chcesz w Twoim dzienniku
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:jak bede wchodzil w trade, to wrzuce u Ciebie przyklad prowadzenia przeze mnie transakcji, jak chcesz w Twoim dzienniku
Super, napewno mi to wiele rozjasni. Zainteresowales mnie tym "boxem" :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

bartek1916 pisze:Max SL na wszelki wypadek
max SL to wtedy kiedy cena dotrze do krawedzi boxa i to jest max dopuszczalna strata. natomiast kluczem sukcesu jest tak skonstruowac box by w nim nakreslic "jakies" obszary ktore jesli cena przebije(np zamknie sie swieczka) to wtedy wychodzimy z pozycji badz ja redukujemy ...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Wrzucam jeszcze ten trejd na G/U z rana. Zwrocilem uwage przede wszystkim na ZL z D1, a gralem na ZL z H1.

Trejd byl na wyzej, a doszli jednak do nizszej ZLki. Po za tym zbyt waski SL.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Ehh zabraklo dwoch pipsow do testu ZL na H1. Wg systemu juz by bylo na BE. Ciekawe czy dojda do ZL H4 na 1,2240.

Obrazek

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Jesteśmy w okolicach spadkowej ZL 4H na gbpusd i w tym momencie tworzy się wzrostowa ZL :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ