Dziennik S/D, ZL, S/R
- bartek1916
- Pasjonat
sgorn jesli pozwolisz pomecze Cie jeszcze jednym pytaniem jako bardziej doswiadczonego kolege. Jak u Ciebie z prowadzeniem pozycji? To jest moja najwieksza bolaczka bo jezeli bede mial niska trafnosc to trzeba nadrabiac przy zyskownych trejdach.
Masz sztywny SL i TP czy dzielisz pozycje i czesc zamykasz po okreslonym ruchu, a reszte na BE i czekasz na TP? Przy takich wahaniach jak na E/U to mozna zaliczac czeste wywalanie nawet jesli sie gra z dobrym kierunkiem.
Edit: Chyba nie da sie usuwac wlasnych postow? Chcialem ten dodac do poprzedniego, zeby nie smiecic zbytnio pojedynczymi wpisami, ale juz tego nie moglem usunac.
Masz sztywny SL i TP czy dzielisz pozycje i czesc zamykasz po okreslonym ruchu, a reszte na BE i czekasz na TP? Przy takich wahaniach jak na E/U to mozna zaliczac czeste wywalanie nawet jesli sie gra z dobrym kierunkiem.
Edit: Chyba nie da sie usuwac wlasnych postow? Chcialem ten dodac do poprzedniego, zeby nie smiecic zbytnio pojedynczymi wpisami, ale juz tego nie moglem usunac.
- bartek1916
- Pasjonat
a czy kojarzysz Space Wars Strategy z kreslika? polecam i to bardzobartek1916 pisze:Jak u Ciebie z prowadzeniem pozycji?
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=2899
tak jest. miałem ostatnio miesiąc gdzie skutecznosc wyniosla doslownie 19 % i wyszedlem na plus.bartek1916 pisze:jezeli bede mial niska trafnosc to trzeba nadrabiac przy zyskownych trejdach.
Jak poczytasz o space wars, ewentualnie czegos nie bedziesz rozumial to pisz, pomoge wyjasnic to odpowiedz brzmi: u mnie SL to obszar(box) a nie scisla linia..jesli cena tam wejdzie i "zle" sie zachowa wtedy albo redukuje pozycja albo zamykam calosc. jak cena idzie w moim kierunku to ten "box" przesuwa sie, wiec dobieram pozycje. Box/obszar jest skonstruowany tak ze jak cena go zaneguje to oznacza zanegowanie mojego sygnalu wejsciowego.Masz sztywny SL i TP czy dzielisz pozycje i czesc zamykasz po okreslonym ruchu, a reszte na BE i czekasz na TP?
po co box zamiast sztywnego SL? po to wlasnie ze przy czestych wahnięciach i wywalaniu stop lossów mnie nie wywala( szpile mnie nie wywalaja)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- bartek1916
- Pasjonat
to byl temat dodany do przeczytania, ale jeszcze nie zabralem sie za niego. Narazie cel 1 to udoskonalenie sygnalow i analiz, nastepnie cel 2 dopracowanie MM.sgorn pisze:a czy kojarzysz Space Wars Strategy z kreslika?
Czyli z tym boxem trzeba siedziec przy trejdzie i recznie wszystko kontrolowac. Troche mnie martwi, ze nia mamy z gory okreslonej straty chyba, ze ustawimy jakis Max SL na wszelki wypadek. Ok, dzieki, zabiore sie za ten temat niebawem.
tak recznie to kontroluje ale z czestotliwoscia max . raz na 1Hbartek1916 pisze:Czyli z tym boxem trzeba siedziec przy trejdzie i recznie wszystko kontrolowac.

jest z gory ustalony poziom stratybartek1916 pisze:Troche mnie martwi, ze nia mamy z gory okreslonej straty chyba, ze ustawimy jakis Max SL na wszelki wypadek

jak bede wchodzil w trade, to wrzuce u Ciebie przyklad prowadzenia przeze mnie transakcji, jak chcesz w Twoim dzienniku
- bartek1916
- Pasjonat
max SL to wtedy kiedy cena dotrze do krawedzi boxa i to jest max dopuszczalna strata. natomiast kluczem sukcesu jest tak skonstruowac box by w nim nakreslic "jakies" obszary ktore jesli cena przebije(np zamknie sie swieczka) to wtedy wychodzimy z pozycji badz ja redukujemy ...bartek1916 pisze:Max SL na wszelki wypadek
- bartek1916
- Pasjonat
- bartek1916
- Pasjonat