Dywergencje i linie trendu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: przemogpw »

Kordit pisze:Tak jest, jedziemy w dół Very Happy Widzę, że to dla Ciebie Przemogpw, nie jest czarną magią, bo w rzeczywistości to nic skomplikowanego, prawda?
Ogólnie zaskakuje mnie niesamowita skuteczność i nie zawoodność dywergencji, często w różnych momentach własnym sysem bym nie wchodził a tu jeb robi się dywergencja i nie ma problemów z idealnym wejściem.
Czekamy teraz na próbę realizacji dywergencji o której napisałeś post wyżej.

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kordit »

przemogpw pisze:Czekamy teraz na próbę realizacji dywergencji o której napisałeś post wyżej.
No to się zaczęło. Może i tym razem nas nie zawiedzie.

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post nr 112

EURGBP
Duża dywergencja odwrotu. Ostrożnie wyznaczony LTS (nie za stromo) ograniczy ryzyko wchodzenia pod trend. Choć gdy się popatrzy na D1 to byłaby to dywergencja zgodna z trendem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post nr 113

USDJPY
Nadal nie za bardzo wiem co się dzieje na USDJPY. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to:

Obrazek

Co ciekawe, na głównym wątku o jenie Prognozy, komentarze, analizy, sygnały USDJPY nikt się nie wypowiedział od ponad tygodnia :roll:

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: przemogpw »

eurgbp przebiło Twoją LTS, jestem ciekaw czy będzie jeszcze mocny lot w górę...

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post nr 115

EURGBP
przemogpw pisze:eurgbp przebiło Twoją LTS, jestem ciekaw czy będzie jeszcze mocny lot w górę...
Chyba można to nazwać mocnym ruchem. W tej chwili ceny się konsolidują, zdobywają przyczółek, nie wykształciła się żadna zwrotna dywergencja, rynek jest mocno wykupiony, więc troszkę wzrostów musi oddać. I teraz od tej korekty i czy nie powstanie jakaś dywergencja spadkowa będzie zależał dalszy los wzrostów. Patrząc jeszcze dalej, może wykształci się jeszcze jedna dywergencja wzrostowa, która potwierdzi obecny ruch.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post nr 116

EURUSD
Spory ruch po przebiciu LTS 1, ale nie długo nacieszyliśmy się wzrostami. Dane. Krew się leje na parkietach w USA, to i dolar się wzmacnia. Rynek jest nieźle skołowany. 2 biliony dolarów na toksyczne aktywa i nowe kredyty. Całe obecne zadłużenie USA to 10 bilonów. Mówię wam, zrobią tak ja w Bretton Woods, wypną się na te długi. Lasów im nie starczy na papier do drukarni. Zaryzykowałbym stwierdzenie: nowa bańka spekulacyjna to dolar.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Post nr 117

GBPUSD
Obrazek

Narysowałem sobie to rano z pewnym niedowierzaniem i zostawiłem nie zaglądając więcej. Szkoda bo narosła dywergencja dała silny ruch z czystym sygnałem wejścia. To już nie pierwszy raz tak.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

Cześć Kordit (oczywiście śledze wątek )
Zaryzykowałbym stwierdzenie: nowa bańka spekulacyjna to dolar.
Interesujące to stwierdzenie. :lol:

Awatar użytkownika
Kordit
Gaduła
Gaduła

Witam Reptil. :D Dawno Cię nie było.

ODPOWIEDZ