Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
21
42%
Poza paroma minusami są ok
15
30%
Przeciętny
5
10%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
8
16%
 
Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9157
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 12 lis 2018, 16:17

MarioDM pisze:
raposo pisze:

Nie prowadzę listy wszystkich brokerów świata ale przykłady masz tutaj:
https://forexclub.pl/brokerzy-forex-och ... d-debetem/
(Jest osobna pozycja)
I nie o wszystkich brokerów świata pytam :p
Dzięki za listę. Z zaskoczeniem widzę, ze Vipro też daje gwarancję dla Pro bez limitu. Super.
Czas cypryjski (czyli bez niedzieli) na platformie ma tylko FXPro i XM z tej listy ?
Nie pamietam, ale to wątek o Dukascopy ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4514
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 13 lis 2018, 13:52

na ogół w internetach dominuje hejt..
więc postaram się być miły ;]

otóż chciałem to tutaj tylko zostawić :

Bardzo podoba mi się handlowanie na wykresie ... Mogę sobie ustawić SL i TP na wykresie :D i przesuwać go wedle woli :D

Zajebistość :mrgreen: :mrgreen: :564: :564: :564: :d :d :568:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

PavikoFx
Bywalec
Bywalec
Posty: 10
Rejestracja: 09 wrz 2018, 14:03

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PavikoFx » 20 lis 2018, 13:06

Wracając do kwesti Dukascopy Bank i Europe. Wysłałem dokładne wyjaśnienia na postawione pytania i dopiero dziasiaj (po 2 tygodniach) skontaktowali się ze mną telefonicznie. Sytuacja się zmieniła:
- przelewy między Dukascopy Europe a Dukascopy Bank NIE są dozwolone - nie powinno się tak zasilać rachunków
- rozpocznie się weryfikacja osób, które mają konta w obu jednostkach (Dukascopy Europe, Dukascopy Bank) z prośba o zamknięcie jednego z kont

Rozmowa była długa i ciągle były powtarzane powyższe stwierdzenia...

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4514
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 30 lis 2018, 09:14

Czy Dukass dzwoni z Londynu ?? Bo mnie ktoś molestuje ostatnio , a ja boję się odebrać ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9157
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 30 lis 2018, 09:21

PipsKong pisze:Czy Dukass dzwoni z Londynu ?? Bo mnie ktoś molestuje ostatnio , a ja boję się odebrać ;]
Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak
Posty: 4514
Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: PipsKong » 30 lis 2018, 09:36

raposo pisze: Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.
boję się że to rozmowa na koszt odbiorcy :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9157
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 30 lis 2018, 09:43

PipsKong pisze:
raposo pisze: Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.
boję się że to rozmowa na koszt odbiorcy :P
Toż roaming masz w UE chyba ustawowo już u wszystkich operatorów i bezpłatnie przychodzące rozmowy.
Ale dzwonili do mnie od Australii, przez Singapur, po Brazylię i żaden broker nigdy mnie nie skasował za odebranie połączenia.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Leszcz_z Fx
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 25
Rejestracja: 12 lut 2017, 20:16

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Leszcz_z Fx » 30 lis 2018, 21:05

Jak na polskim numerze w Polsce połączenie odebrane może być płatne? :shock: Co innego gdy jesteś w Polsce i używasz nie polskiego numeru. Wtedy jesteś w roamingu i połączenie odebrane może być płatne.

rem
Gaduła
Gaduła
Posty: 148
Rejestracja: 24 mar 2007, 13:59

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: rem » 21 gru 2018, 15:56

Czy w Dukasie można ręcznie wyedytować dane wykresu (prawdopodobne bad ticki, czy inne anomalia), jak na rys. poniżej, tak aby wykres i różne wskaźniki nie wariowały?
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9157
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo » 21 gru 2018, 18:30

rem pisze:Czy w Dukasie można ręcznie wyedytować dane wykresu (prawdopodobne bad ticki, czy inne anomalia), jak na rys. poniżej, tak aby wykres i różne wskaźniki nie wariowały?
Niestety, ale chyba JForex daje tylko możliwość pobrania danych, ale bez możliwości ich edycji i załadowania do platformy.

Ale w zakładce Pomoc możesz przejść do Czata i zgłosić im świeczkę z bad tickiem - instrument, czas, rodzaj rachunku i tyle. Zazwyczaj dość szybko takie rzeczy są korygowane przez brokerów. Potem wystarczy tylko odświeżyć wykres (dwie strzałki zawijające się w kółko na panelu narzędziowym) ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ