Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 21 sty 2019, 18:07     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
19
41%
Poza paroma minusami są ok
14
30%
Przeciętny
5
11%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
15%
 
Liczba głosów : 46

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11237
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post12 lis 2018, 16:17

MarioDM pisze:
raposo pisze:

Nie prowadzę listy wszystkich brokerów świata ale przykłady masz tutaj:
https://forexclub.pl/brokerzy-forex-och ... d-debetem/
(Jest osobna pozycja)


I nie o wszystkich brokerów świata pytam :p
Dzięki za listę. Z zaskoczeniem widzę, ze Vipro też daje gwarancję dla Pro bez limitu. Super.
Czas cypryjski (czyli bez niedzieli) na platformie ma tylko FXPro i XM z tej listy ?

Nie pamietam, ale to wątek o Dukascopy ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Online
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 3835
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post13 lis 2018, 13:52

na ogół w internetach dominuje hejt..
więc postaram się być miły ;]

otóż chciałem to tutaj tylko zostawić :

Bardzo podoba mi się handlowanie na wykresie ... Mogę sobie ustawić SL i TP na wykresie :D i przesuwać go wedle woli :D

Zajebistość :mrgreen: :mrgreen: :564: :564: :564: :d :d :568:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline

PavikoFx

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 09 wrz 2018, 13:03

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post20 lis 2018, 13:06

Wracając do kwesti Dukascopy Bank i Europe. Wysłałem dokładne wyjaśnienia na postawione pytania i dopiero dziasiaj (po 2 tygodniach) skontaktowali się ze mną telefonicznie. Sytuacja się zmieniła:
- przelewy między Dukascopy Europe a Dukascopy Bank NIE są dozwolone - nie powinno się tak zasilać rachunków
- rozpocznie się weryfikacja osób, które mają konta w obu jednostkach (Dukascopy Europe, Dukascopy Bank) z prośba o zamknięcie jednego z kont

Rozmowa była długa i ciągle były powtarzane powyższe stwierdzenia...
Online
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 3835
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 09:14

Czy Dukass dzwoni z Londynu ?? Bo mnie ktoś molestuje ostatnio , a ja boję się odebrać ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11237
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 09:21

PipsKong pisze:Czy Dukass dzwoni z Londynu ?? Bo mnie ktoś molestuje ostatnio , a ja boję się odebrać ;]

Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Online
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 3835
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 09:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 09:36

raposo pisze:Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.

boję się że to rozmowa na koszt odbiorcy :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11237
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 09:43

PipsKong pisze:
raposo pisze:Czego się boisz? Że odbierzesz i Ci coś sprzedadzą...? :D

Nie dzwoni z Londynu. Łotwa, Szwajcaria. Chyba jeszcze przez jakiś dziwny kierunkowy kiedyś miałem połączenie, ale napewno nie z UK.

boję się że to rozmowa na koszt odbiorcy :P

Toż roaming masz w UE chyba ustawowo już u wszystkich operatorów i bezpłatnie przychodzące rozmowy.
Ale dzwonili do mnie od Australii, przez Singapur, po Brazylię i żaden broker nigdy mnie nie skasował za odebranie połączenia.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Leszcz_z Fx

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 12 lut 2017, 20:16

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post30 lis 2018, 21:05

Jak na polskim numerze w Polsce połączenie odebrane może być płatne? :shock: Co innego gdy jesteś w Polsce i używasz nie polskiego numeru. Wtedy jesteś w roamingu i połączenie odebrane może być płatne.
Offline

rem

Gaduła

Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 gru 2018, 15:56

Czy w Dukasie można ręcznie wyedytować dane wykresu (prawdopodobne bad ticki, czy inne anomalia), jak na rys. poniżej, tak aby wykres i różne wskaźniki nie wariowały?
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11237
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 gru 2018, 18:30

rem pisze:Czy w Dukasie można ręcznie wyedytować dane wykresu (prawdopodobne bad ticki, czy inne anomalia), jak na rys. poniżej, tak aby wykres i różne wskaźniki nie wariowały?

Niestety, ale chyba JForex daje tylko możliwość pobrania danych, ale bez możliwości ich edycji i załadowania do platformy.

Ale w zakładce Pomoc możesz przejść do Czata i zgłosić im świeczkę z bad tickiem - instrument, czas, rodzaj rachunku i tyle. Zazwyczaj dość szybko takie rzeczy są korygowane przez brokerów. Potem wystarczy tylko odświeżyć wykres (dwie strzałki zawijające się w kółko na panelu narzędziowym) ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości