Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ciekawy pisze:ps1. jeśli chodzi o to że masz trafne analizy a postępujesz inaczej to może przyklejaj sobie karteczkę w górnej części monitora - skróty sytuacji w których będziesz wchodził w pozycję - codzinnie nowa kartka ze skrótem analizy. Zrób z tego taki nawyk - zanim wejdziesz patrz na kartkę, jeśli wszystko się zgadza wchodzisz jeśli nie to......
bardzo dobra myśl - postaram się to wprowadzić w życie. Ale co najgorsze - do czego dzisiaj doszedłem to to, że jestem uzależniony.... uzależniony od tego aby mieć ciągle jakąś pozycję otwartą - jeśli nie mam to czuję się źle.
A to nie wróży dobrze mojej dalszej drodze. :( :(

Co do trafności analiz - to sam jestem pod wrażeniem - skuteczność jest lepsza niż dobra - i to tyczy się nie tylko kierunku ale i TP - ale już skuteczność wyznaczania miejsca na wejście jest już gorsza
:(

I właśnie ta duża skuteczność - którą zacząłem dostrzegać gdzieś w czerwcu nie daje mi spokoju i nie daje mi impulsu aby się poddać - co innego gdybym ciągle się mylił. Ale jak piszę miejsce wejścia - tutaj jest naprawdę tragicznie - gdybym miał dobre miejsce wejścia to......nic bym więcej nie potrzebował. I po prostu żal tego nie wykorzystać - szczególnie, że tak dużo pracy i czasu w to włożyłem.

Co do mojego nastawienia do kasy - powiem szczerze - nigdy mi jej nie brakowało i nie brakuje - ale wiem też jak ciężko jest czasami na nią zapracować i nie chcę jej po prostu głupio tracić.

Ale koniec gadania - wracam do pracy....

cdn...

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dla zmotywowania siebie jak i innych być może jutro umieszczę część mojego trading planu - do mojej autorskiej strategii Infinite Profit :D

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

klonmarcin pisze:Ale co najgorsze - do czego dzisiaj doszedłem to to, że jestem uzależniony.... uzależniony od tego aby mieć ciągle jakąś pozycję otwartą - jeśli nie mam to czuję się źle.
Asia Ci w głowie pomieszałaz tym uzależnieniem ;) dorzuć drugą kartkę na którą będziesz patrzył przed wejściem: GRAM DOBRZE NIE CZĘSTO... ;)
klonmarcin pisze:Co do trafności analiz - to sam jestem pod wrażeniem - skuteczność jest lepsza niż dobra - i to tyczy się nie tylko kierunku ale i TP - ale już skuteczność wyznaczania miejsca na wejście jest już gorsza
skuteczną metodą w tym przypadku może okazać się zwiększenie SLa - da Ci to pewien bufor na "bezwładność" kursu - oczywiście po uaktualnieniu SL i TP musisz sprawdzić czy nie wpłynie to negatywnie na ogólną skuteczność.
klonmarcin pisze:nie chcę jej po prostu głupio tracić.
głupio? przecież nie ma w tym nic głupiego - płacisz za naukę tak jak na studiach itp... głupie by było gdybys trwonił i nie wiedział DLACZEGO... a tak to po prostu doskonalisz SIEBIE

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

klonmarcin pisze:Ale co najgorsze - do czego dzisiaj doszedłem to to, że jestem uzależniony.... uzależniony od tego aby mieć ciągle jakąś pozycję otwartą - jeśli nie mam to czuję się źle.
Ja mam czasami podobnie, na siłę staram się znaleźć jakąś okazję zamiast poczekać. Rozwiązaniem dla niektórych może być gra na niższych interwałach, ale u mnie się to nie sprawdza. Na biurku mam kartkę z tym cytatem:
"Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie."

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj już jeden sl

Teraz weszło sell limit i prawie już zdmuchneło sl - S od 3073

....

z wieczornego wczorajszego trejda tylko be - bo było już na +50 przy normalnej stawce :evil:

powodem wejścia w ten sell było odbicie od oporu i linii trendu - dodatkowo fibo 61 - jeśli to nie będzie na plus- to ja już tracę nadzieję..... :(

Idealne warunki na idealny trade....
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

A na wykresie myfxbook mamy odbicie od oporu :)) i złamane silne wsparcie- teraz lecimy w dół - ciekawe kiedy się odbije .... - ja ciągle gram tym kontem - już ponad 260 trejdów na nim - i szkoda by było go tak zostawiać na minusie....

:D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Znowu BE

I ponownie sell po 3068

ale i to pewnie na sl - bo ostatnio znowu zacząłem czuć się jakby rynek się ze mną bawił - co ja sell to on w gorę itp.

Ale wiem, że to tylko z mojego powodu.

A było już tak dobrze. :( przez długi czas :(
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj znowu czuję się jak dwa lata temu - gdy nic nie umiałem - mam takie samo wrażenie - ale muszę w końcu nauczyć się tego miejsca wejścia.....
No pain - No gain

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

klonmarcin pisze:ale i to pewnie na sl - bo ostatnio znowu zacząłem czuć się jakby rynek się ze mną bawił - co ja sell to on w gorę itp.
Marcin - rynek aby ukształtować nowy kierunek potrzebuje czasu. To nie ping-pong gdzie w jednej chwili odbijamy się od ściany. Czas jest bardzo ważny. Nowe ruchy kształtują się po "wydeptaniu" dna/szczytu.

Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

I wszystko pozamykane na BE - a straty jak najbardziej w pełnym wymiarze :evil:

I jak tu się nie wk... - ostatnio mam ogromny wysyp zamykania na BE+1 - praktycznie każda transakcja zyskowna ostatnio to BE+1.

Ale jutro też jest dzień i cieszy mnie że dzisiaj moje limit orders pięknie weszły - szczególnie to ostanie - ale cóż dwa pipsy i było by TP - a tak zamknęło ma be nie dając szans mojemu TP.

8)
No pain - No gain

Zablokowany