Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Darkey pisze:Ktoś napisał że to nie system a trader zarabia i się z tym zgadzam
Tak jak auto samo nie jedzie a prowadzi je kierowca...... ale nie wiem nadal co miało to wnieść do dyskusji.... :roll: :?:
jesli juz wyrywasz się z odpowiedzią za kogoś to przynajmniej powiedz coś na temat :wink:

edit
Darkey po Twojej edycji rozumie ze cytowałeś wcześniejszą swoją wypowiedz wiec zwracam honor :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiejsze zagranie 1/4 L po 2537 tp na 2557 - zaliczone tp +20p - dzisiaj więcej nie będzie zagrań bo nie mam czasu - to wejście o godz. 7:38 PL.

Obrazek
upload images
Pełnomocnik pisze:mam tylko pytanie - jesli chodzi o otwarcie H4 to trafiłeś pięknie, sr tez fajnie zareagowało ale nie rozumie co masz na myśli mówiąc o ZL jak dla mnie nie było tam ZL na H1 chyba ze bierzesz za ZL każde nowe LL każdej następnej H1.
Faktycznie to momo nie było zbyt duże co nie zmienia faktu, że ta czerwona świeca była dłuższa niż poprzednio i dawała potwierdzenie na S.

Pełnomocnik pisze:No i rozumie ze te 121pipek zrobiłeś w kilku pozycjach bo Twój ruch miał ok 50 pipek
Oczywiście, że tak - były tam trzy mniejsze pozycje - kolejno zamykane przez TS na 36, 42 i 43p. Ta pierwsza zamknęła się sporo wcześniej niż dwie kolejne.

cdn..
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

no i jak pisales wczesniej mamy ZL MN
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiejsze podsumowanie:

Obrazek
upload images

Scenariusz się sprawdza - szkoda, że nie mogłem grać cały dzień do pewnie złapałbym się na tego S z dużyyym TP na zl MN1

maryha22 pisze:no i jak pisales wczesniej mamy ZL MN
Teraz możemy pogdybać jak zamknie się świeca MN - jest kilka scenariuszy - pierwszy to zamknięcie się bardzo nisko na poziomie zl mn czyli oznacza to prawd. jeszcze dwa dni konsoli. Może się zamknąć krótkim knotem dolnym gdzie cena zamknięcia dochodzi do poziomu 2624 - i wariant trzecie gdzie cena wraca tworząc długi dolny cień do poziomu 2994.

Jako najbardziej prawdopodobną wersję uznaję tą drugą - czyli cena trochę idzie UP i na kolejnej świecy mn trochę idzie w dół tworząc dolny cień - potem idzie do zl MN na 2994 - ale rynek i tak wszystko zweryfikuje.

Jest jeszcze opcja nie respektowania zl i zwała przynajmniej do 1875

Jednak najbardziej prawdopodobna jest wersją UP - czyli cena idzie do zl mn na 2994

Obrazek
image hosting

Obrazek
gif hosting

Darkey pisze:sprzedaje sygnały ?? NIE szkoli za hajs ?? NIE a więc o co się komuś rozchodzi ?)
Nigdy nie planowałem ani nie zamierzam w przyszłości odpłatnie dzielić się swoją wiedzą - wszystko za free tutaj na forum - kiedyś dawno temu pisałem, że jak stworzę zyskowną strategię to się nią podzielę - i tak zrobię - ponieważ zawsze dotrzymuję słowa - jednak kiedy to nastąpi to trudno określić - będzie to wtedy gdy uznam to za stosowne - ale na 100% będzie.

Darkey pisze:pyka sobie pozycje po locie i jak ma np. trzy takie pozycje jedna 50 pisp. druga 50 pisp a trzecia 21 pips to sobie je sumuje i ma w sumie 121 pips przy stawce 1 lota Smile zresztą pisał już o tym, pipsometr odwala całą robotę.
powiedzmy, że 1/4 to jest 0.5 lota a pełna stawka to można łatwo obliczyć - nie ukrywam, że moim celem na fx jest koszenie siana - ale, że bardzo lubię tą zabawę - sprawia mi to ogromną przyjemność - fajnie jest łączyć przyjemne z pożytecznym.

I nie wyobrażam sobie innej pracy niż trading na FX - to lubię i to chcę robić jak tylko zdrowie i Bóg pozwoli.

Jeśli chodzi o niedowiarków to już wielokrotnie podawałem swoje wejścia max 1 do 3 minut po wejściu także każdy może sobie wyrobić zdanie nt. autora.

ps. nie ma tutaj żadnej teorii spiskowej - po prostu gram to co wiedzę, to co podpowiada mi moja strategia i tyle - gra jest nudna czasami - ale ja i tak tą nudę lubię - mimo automatyzacji w bardzo dużym stopniu i tak lubię grać.

pozdrawiam i bez urazy. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Ja Ciebie Marcin w 100% rozumiem, w przeciwieństwie do ludzi których nie rozumiem tzn. tych co interesują się czyimś portfelem, szukają dziury w całym, robią z igły widły. I tutaj też nic do nikogo nie mam ciekawość pierwszy stopień do piekła ale i ona może być bramą do raju :) Widzisz że ktoś jest świetny to bądź taki sam. Powoli chyba przestaję być tym pajacem którym targają chłopaki na lewo i prawo, "posłuchałem" Sokratesa i otworzyłem oczy, a to jest najważniejsze.
Kerimb, Ty, GWH to ludzie z których czerpię inspirację to wy udowodniliście że można, bo wiedzieć to wiedziałem zawsze. Cele też mam sprecyzowane, FX to wymarzone zajęcie dla mnie kocham wykresy (teraz to adrenalinę) hehe a i nie lada wyzwaniem się dla mnie wydawał/je. :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

klonmarcin pisze: Darkey napisał:
sprzedaje sygnały ?? NIE szkoli za hajs ?? NIE a więc o co się komuś rozchodzi ?)

Nigdy nie planowałem ani nie zamierzam w przyszłości odpłatnie dzielić się swoją wiedzą - wszystko za free tutaj na forum - kiedyś dawno temu pisałem, że jak stworzę zyskowną strategię to się nią podzielę - i tak zrobię - ponieważ zawsze dotrzymuję słowa - jednak kiedy to nastąpi to trudno określić - będzie to wtedy gdy uznam to za stosowne - ale na 100% będzie.
co wy kuzwa o tych sygnałach...? stwierdziłem fakt - niezgodność ze tam jest mniej pipsów nic szczególnego luźna uwaga a kolega Darkey spuszcza sie nad tym niesamowicie... Darkey wyluzuj nadgorliwość gorsza od faszyzmu ...

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

klonmarcin: Czy traktujesz lukę jak świecę? (tzn. w tym wypadku poniedziałkowa luka byłaby momo up)?

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Teraz nastąpiło ładne odbicie od zl na H1 , H4 , myślę że Azja będzie chciała przetestować zl tygodniowe.

Co o tym myślisz Marcin ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Wstępnie dają sygnał na S - ale trzeba czekać.

PipBoy pisze:klonmarcin: Czy traktujesz lukę jak świecę? (tzn. w tym wypadku poniedziałkowa luka byłaby momo up)?
Nie - lukę traktuję jako coś co raczej będzie zamknięte i przy zamknięciu można się spodziewać odbicia na kilkanaście pipsów.

np. przy ostatniej luce odbicie miało ponad 40p - mnie dało się z tego wyciągnąć +20p z wczorajszego longa

Piotrek91 pisze:Teraz nastąpiło ładne odbicie od zl na H1 , H4 , myślę że Azja będzie chciała przetestować zl tygodniowe.
Dobrze obstawiałeś - tylko pytanie czy to zagrałeś???
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Wstępnie potw. na L - teraz to już nic nie wiem - sprzeczne potw. wstępne - trzeba czekać do otwarcia Londynu.
No pain - No gain

Zablokowany