Stforex
Mógłbys napisać czemu takie SL stawiasz?
nie powinien SL być przynajmniej nad świecą momo a najlepiej nad poprzedzającą świecą momo?
ps. nie L tylko oczywiście Sklonmarcin pisze:4 x L na edku
Dzisiejsze podsumowanie: +127pklonmarcin pisze:ps. nie L tylko oczywiście S
Zauważ, że 6 od końca świeczka dochodzi do ZL i cena spada - następnie 5 od końca długa świeca z tą 6 tworzy ZL. Cena ponownie tam dochodzi i wg mnie należy wchodzić w S ponieważ mamy kierunek DOWN. Mimo tego, że ostatnia zielona może straszyć wzrostami. W ostateczności można ewentualnie poczekać na przebicie tej dolnej kreski i wchodzić w S.Stforex pisze:Czy mógłbyś mi podpowiedzieć jeszcze, jak rozgrywasz tego typu kolizje?
Jak dla mnie takie odrzucenie praktycznie nigdy nie powoduje odwrotu ceny - tym bardziej, że trochę niżej przebiliśmy zl na 3183 - ja tylko poczekałem na chwilowy oddech ceny i wchodziłem w L. Mniej więcej na poziomie zamknięcia tej świeczki z górnym knotem - tej odrzucającej jest kolejna zl - ale z mniejszego tf - potem cena nie zeszła już poniżej tej linii i poszybowała do o wiele ważniejszej zl na 3265 - co do pipsa. Wg mnie nie ma co się bać wchodzić w takiej sytuacji ponieważ bardziej prawd. jest kontynuacja ruchu niż odwrót.malsehen pisze:klonmarcin, mam pytanie co do Lek zajmowanych przez Ciebie wczoraj(19.03), rozumiem, że ich zajęcie było konsekwencją tego, że został przebity poziom, który sugerował S.
SzkodaStforex pisze:Ale nic się nie martwię. Doszlifuję swoją grę i będzie lepiej. Wszedłem ciut za wcześnie, powinienem był wyczekać jeszcze trochę po prostu.