Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

klonmarcin pisze:Strategia praktycznie całkowicie autorska - oczywiście bazowałem na dziennikach kerimba - a ostatnie udoskonalenia na podstawie wpisów Madinsa - dzięki za kawał dobrej roboty
Gratuluję raz jeszcze Marcin.
Wiesz co nie wiem czemu ale ja również jakoś grałem jak natchniony w pewny sposób chyba z powodu Madinsa. Ogólnie nie wiem o co jeszcze dokładnie w tym chodzi ale czego nie zagrałem to prawie na plus a jak wywaliło to niewielki minus lub BE. Drugi tydzień tak gram i ten kończę na +350pipsów, wejścia masa ale najważniejsze to wiedzieć w którym kierunku idą wówczas można dokładać na korektach. Oczywiście moim problemem jest wychodzenie z pozycji bo pewnie łącznie jakbym potrafił to pewnie 2 razy więcej bym ugrał. Ogólnie grałem z D1 i czekałem czasem tydzień na wejście (oczywiście nie porzycam tego) i trudno mi wychodzić jak mam +20 lub +30 chcę więcej i wtedy zaczynają się problemy w głowie.
Dodatkowo zacząłem korzystać z ZL i jak coś się trafi to gram HT, fajnie mieć kilka sygnałów na wejście bo zawsze coś się znajdzie :)
Sorki że tak wtrąciłem w Twoim journalu ale ogólnie chciałem napisać, że Madins również mnie natchnął to jakiejś lepszej gry, zobaczymy co z tego będzie, moze to przypadek a może człowiek patrząc na te wykresy już powoli widzie i wie co cena robi....
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dodam, wydaje mi się najważniejszy element o, którym nie wspominałem - tzn. zakładam, że cena "musi" dojść do danego poziomu sr bądź zl. I bardzo często tak się staje.

Ale to tylko takie luźne przemyślenia niedzielne :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiejsze zagrania - kisili się i w końcu wystrzelili.

+42p+13p+7p+36p+19p+12p+19p+13p+10p-15p = +156p

Obrazek

Aż trudno było uwierzyć, że dolecą do mojego TP a zarazem ZL - a jednak :wink:

pozdrawiam 8)
No pain - No gain

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Gratuluje piękny wynik jak na początek tygodnia :)

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

czerwinek pisze:
klonmarcin pisze:Strategia praktycznie całkowicie autorska - oczywiście bazowałem na dziennikach kerimba - a ostatnie udoskonalenia na podstawie wpisów Madinsa - dzięki za kawał dobrej roboty
Gratuluję raz jeszcze Marcin.
Wiesz co nie wiem czemu ale ja również jakoś grałem jak natchniony w pewny sposób chyba z powodu Madinsa. Ogólnie nie wiem o co jeszcze dokładnie w tym chodzi ale czego nie zagrałem to prawie na plus a jak wywaliło to niewielki minus lub BE. Drugi tydzień tak gram i ten kończę na +350pipsów, wejścia masa ale najważniejsze to wiedzieć w którym kierunku idą wówczas można dokładać na korektach. Oczywiście moim problemem jest wychodzenie z pozycji bo pewnie łącznie jakbym potrafił to pewnie 2 razy więcej bym ugrał. Ogólnie grałem z D1 i czekałem czasem tydzień na wejście (oczywiście nie porzycam tego) i trudno mi wychodzić jak mam +20 lub +30 chcę więcej i wtedy zaczynają się problemy w głowie.
Dodatkowo zacząłem korzystać z ZL i jak coś się trafi to gram HT, fajnie mieć kilka sygnałów na wejście bo zawsze coś się znajdzie :)
Sorki że tak wtrąciłem w Twoim journalu ale ogólnie chciałem napisać, że Madins również mnie natchnął to jakiejś lepszej gry, zobaczymy co z tego będzie, moze to przypadek a może człowiek patrząc na te wykresy już powoli widzie i wie co cena robi....
Ciesze się, że mogłem pomóc :564:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj rano nie mogłem grać - także tylko trochę na południe. Szły tylko sell - kurcze - zawrócili 2p przed moim TP i musiałem zamykać z ręki.

Łącznie dzisiaj +78p

Trudno powiedzieć czy będą dalej spadać - czas pokaże. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Hej! Super wynik. Miałem dzisiaj podobnie ;). 2x17 pipsików mi uciekło :(. Ale grunt, to plus :).

Pozdrawiam i tak trzymaj! :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tutaj screen:

Obrazek

Bardzo chaotyczne zagrania - ale ważne, że zgodnie z kierunkiem. Sugerowałem się odbiciem od złamanego wsparcia.

Czas skończyć z nadmiernym ryzykiem tzn. wchodzeniem w kilka trade naraz - dzisiaj wymiękłem i część zamykałem zbyt wcześnie.
:wink:
No pain - No gain

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

klonmarcin, mam pytanie co do Lek zajmowanych przez Ciebie wczoraj(19.03), rozumiem, że ich zajęcie było konsekwencją tego, że został przebity poziom, który sugerował S. W związku z tym L jest zrozumiałe, tylko czy zaznaczona na screenie świeca Cię nie wystraszyła ? Chodzi mi o to, że jednak nagle cena została mocno zbita w dół, ale widzę ,że mimo to grałeś nawet kolejne pozycje.
Niestety ja mam z tym problem, jeżeli nie wejdę w ruch na początku później nie wiem jak się w niego wbić z małym sl, a świece takie jak ta zaznaczona pojawiają się często i widzę, po Twoich zagraniach, że nie peszą Cie, wręcz przeciwnie już kilka razy widziałem zagrania na kontynuację ruchu. Być może czegoś nie wiem, ale takie odrzucenie w dół (lub w górę dla ruchu S) zwykle nastręcza u mnie domysłów, że pewnie jest jakiś poziom trochę wyższy, którego nie zauważyłem, a który zadziała. Na szczęście w takich przypadkach nie gram w żadną ze stron, ale stracona szansa boli ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj Marcinie!

Czy mógłbyś mi podpowiedzieć jeszcze, jak rozgrywasz tego typu kolizje?

Z góry dziękuję!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany