Liczę na UP do czerwonej strefy i tam szukamy S z tp w okolicach 2800. Ale warunkiem jest zamknięcie się D1 przynajmniej w zielonej strefie - zamknięcie się poniżej strefy raczej może dać spadek lub zmyłę i kasowanie sl z longów.
Trend wzrostowy skończył się wczoraj, ale na rynku wszystko jest możliwe, więc mogę się mylić. W moim mniemaniu granie L jest dużo bardziej ryzykowne niż granie S. Dodam jeszcze, że dzisiaj może się udać jakaś dłuższa S'ka.Chrisdot pisze:Dlaczego świeca D1 jest dla Ciebie taka ważna? W obecnej sytuacji na M30 jest ładny wzrostowy trend, więc L = zgodnie z trendem.
Masz nosa -Madins pisze:Trend wzrostowy skończył się wczoraj, ale na rynku wszystko jest możliwe, więc mogę się mylić. W moim mniemaniu granie L jest dużo bardziej ryzykowne niż granie S. Dodam jeszcze, że dzisiaj może się udać jakaś dłuższa S'ka.
Wiesz co mam to samo, chodzi mi też po głowie ten L dopóki nie dojdą do ZL z D1 skoro już tak blisko byli to powinni ich wykosić. Oby tylko te chodzenie po głowie nie zaburzyło prawidłowego myśleniaklonmarcin pisze:
Masz nosa -Ale mnie ciągle ten L chodzi po głowie - głównie z powodu tego, że nie doszli poprzednim razem do złamanego wsparcia na d1 w okolicach 3160.