Droga do celu.
Re: Droga do celu.
System otwierania pozycji publikujesz?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Witam,
i lubię patrzeć jak bije na plus 
kolory świeczek, tak lubię zagrywać z kolorem MN i W1 ale to też zależy co wyczyniają na wykresie

Co do reala, nie zgadzam się to jest test strategii (wraz z jej ewentualną optymalizacją która mam nadzieje wyjdzie w trakcie) oraz przestrzegania zasad,
wchodzenie tylko w obranym wcześniej kierunku, wchodzenie gdy jest do tego odpowiedni sygnał, aby strategi nie wyprzedzać, typowa praca nad samym sobą
Już pisałem że sobie na realnym rachunku od tradimo zlecenia kopiuję, ale wracając do setna jak ktoś nie ma systemu co zarabia to granie realną kasa (własną)
to jest głupota (nie żebym sam tak nie robił, bo robiłem) w najczystszej postaci, nie ma sensu i jak ktoś to z młodych czyta nie traćcie kasy, na zarabianie
przyjdzie czas, na początku się uczcie, a miliony przyjdą kiedyś tam z czasem.
Co do emocji to trzeba wyłączyć przynajmniej mi się tak wydaje i to próbuje robić, nie interesuje mnie kasa tylko pipsy, to na nich się skupiam,
bo pips zawsze będzie pipsem. A od kasy jest MM, jak będę dobrze robił swoje co do pips to kasą się martwić nie będę musiał.
Ich nie obchodzą ani szczyty ani dołki, ani nawet dane swoje z tego muszą wyciągnąć i tyle gdzie pchną tam leci, cała reszta to przeciwna strona transakcji

A teraz podsumowanie, klapa -24,5 pozostało 63,3
cel się oddala
Choć kierunek jak na chwilę obecną system dobry pokazał S to S i ani myślałem kontrować.
Dzisiaj może plusa nie ma ale i tak jak na cztery wtopy strata jest relatywnie niska. Prędzej czy później trafią się takie zagrania,
jak to wyszło w pierwszych trejdach że ryneczek ruszy na minimum 60 pips i takie 2-3 dni pójdą w zapomnienie zwłaszcza że
udaje się wyłapać ruchy na 100 i 200 pips a takie tygryski lubią najbardziej
Jeśli dzisiaj pocisną w S to dalej gram w tą stronę jeśli będzie taka okazja, jeśli nie to prawdopodobnie zacznę się rozglądać
za L, bo jak nie chce spadać prędzej czy później zacznie rosnąć.
Skutecznością się nie przejmuję ale mimo wszystko chcę ją poprawić, może się uda
Będę miał co analizować w weekend.
Wczoraj był fajny dzień na S przed 9 można było wbijać niestety spałem i się zemściło.
Ale nic mam plan i się go trzymam
powinno być dobrze.
Dziękuję za rady, fajnie jak ktoś zaglądnie i coś napisze
dzięki, co się rzekło zrobione być musi 4-5 miesięcy bankowo.arcio pisze:na wstępie chciałbym życzyć wytrwałości w systematyczności archiwizowania zagrań
pipsometer ułatwia licznie pipsarcio pisze:1. po co Ci te śmieszne wskaźniki to liczenia pipsów i pokazywania kolorów świec?

kolory świeczek, tak lubię zagrywać z kolorem MN i W1 ale to też zależy co wyczyniają na wykresie
bo ja wiem jakoś tak z przyzwyczajenia i mimo że to demo to wolę mazać, później będzie real jak dobrze pójdzie to się kupy to będzie trzymało.arcio pisze:2. dlaczego zamazujesz numery transakcji skoro to demo? no i właśnie demo, lepiej sobie graj 0,01 na realu (własne doświadczenie) bo na demo się nic nie nauczysz, tylko sam jak mówisz będziesz "strzelał", a mt4 obsługiwać raczej umiesz więc zmieniaj na real..

Co do reala, nie zgadzam się to jest test strategii (wraz z jej ewentualną optymalizacją która mam nadzieje wyjdzie w trakcie) oraz przestrzegania zasad,
wchodzenie tylko w obranym wcześniej kierunku, wchodzenie gdy jest do tego odpowiedni sygnał, aby strategi nie wyprzedzać, typowa praca nad samym sobą

Już pisałem że sobie na realnym rachunku od tradimo zlecenia kopiuję, ale wracając do setna jak ktoś nie ma systemu co zarabia to granie realną kasa (własną)
to jest głupota (nie żebym sam tak nie robił, bo robiłem) w najczystszej postaci, nie ma sensu i jak ktoś to z młodych czyta nie traćcie kasy, na zarabianie
przyjdzie czas, na początku się uczcie, a miliony przyjdą kiedyś tam z czasem.
Co do emocji to trzeba wyłączyć przynajmniej mi się tak wydaje i to próbuje robić, nie interesuje mnie kasa tylko pipsy, to na nich się skupiam,
bo pips zawsze będzie pipsem. A od kasy jest MM, jak będę dobrze robił swoje co do pips to kasą się martwić nie będę musiał.
Dla mnie cały czas jest S, cena porusza się w kanałach i jak duży kapitał gra na S ona sobie dobija do bandy a wtedy mamy wodospad albo gejzer na L.arcio pisze:3. zwróć uwagę jak się układały szczyty i dołki na ejku, zagrałeś s po bardzo mocnym ruchu w górę, sprawdź sobie ile razy w przeszłości takie coś Ci się udało? w większości przypadków Ci się nie uda
Ich nie obchodzą ani szczyty ani dołki, ani nawet dane swoje z tego muszą wyciągnąć i tyle gdzie pchną tam leci, cała reszta to przeciwna strona transakcji

Nie, ale przestrzegamyeahman pisze:System otwierania pozycji publikujesz?

A teraz podsumowanie, klapa -24,5 pozostało 63,3

Choć kierunek jak na chwilę obecną system dobry pokazał S to S i ani myślałem kontrować.
Dzisiaj może plusa nie ma ale i tak jak na cztery wtopy strata jest relatywnie niska. Prędzej czy później trafią się takie zagrania,
jak to wyszło w pierwszych trejdach że ryneczek ruszy na minimum 60 pips i takie 2-3 dni pójdą w zapomnienie zwłaszcza że
udaje się wyłapać ruchy na 100 i 200 pips a takie tygryski lubią najbardziej

Jeśli dzisiaj pocisną w S to dalej gram w tą stronę jeśli będzie taka okazja, jeśli nie to prawdopodobnie zacznę się rozglądać
za L, bo jak nie chce spadać prędzej czy później zacznie rosnąć.
Skutecznością się nie przejmuję ale mimo wszystko chcę ją poprawić, może się uda

Wczoraj był fajny dzień na S przed 9 można było wbijać niestety spałem i się zemściło.
Ale nic mam plan i się go trzymam

Dziękuję za rady, fajnie jak ktoś zaglądnie i coś napisze

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
A czemu na realnym koncie zamazuje się numer transakcji? Bo myślę nad tym od dawna i do tej pory nie wymyśliłem racjonalnego wytłumaczenia.arcio pisze:2. dlaczego zamazujesz numery transakcji skoro to demo?
Emocji nie da się wyłączyć. Ale im więcej doświadczenia, tym łatwiej nad nimi panować. Często na forum padają rady typu "psychologia jest najważniejsza", "wyłącz emocje" - są one tak dobre, jak rada dla początkującego narciarza, stojącego na szczycie ostrego stoku, żeby się nie denerwował.Leonardo pisze:Co do emocji to trzeba wyłączyć przynajmniej mi się tak wydaje i to próbuje robić, nie interesuje mnie kasa tylko pipsy, to na nich się skupiam,
Najpierw trzema mieć działającą metodę, być jej pewnym - wtedy dopiero można pakować się na real i jeśli ktoś będzie wiedział co robi, to emocje będą minimalne.
Odpowiem jak kobieta, bo takbeyond pisze:A czemu na realnym koncie zamazuje się numer transakcji? Bo myślę nad tym od dawna i do tej pory nie wymyśliłem racjonalnego wytłumaczenia.

beyond pisze:Emocji nie da się wyłączyć. Ale im więcej doświadczenia, tym łatwiej nad nimi panować. Często na forum padają rady typu "psychologia jest najważniejsza", "wyłącz emocje" - są one tak dobre, jak rada dla początkującego narciarza, stojącego na szczycie ostrego stoku, żeby się nie denerwował.
Najpierw trzeba mieć działającą metodę, być jej pewnym - wtedy dopiero można pakować się na real i jeśli ktoś będzie wiedział co robi, to emocje będą minimalne.

Pamiętam mój pierwszy ralny rachunek, nic nie wiedziałem miliony chciałem trzaskać

Nie ważne dlaczego, nie ważne gdzie, stoch i jazda. A serduch mało przez gardło nie wyskoczył,
po kilku transakcjach przeszło

Muza

Gdzieś, kiedyś nauczono mnie zasady, która idealnie tu pasuje:arcio pisze:.
[...]
2. dlaczego zamazujesz numery transakcji skoro to demo?[...]
"Train as you fight"
Dzisiaj szału nie ma -7,4 najpierw timing nie ten i SL, później trzeba było ponowić,
wyleciało na +BE i odwrócenie co się skończyło kolejnym SLem
Dzisiejszy dzień zdecydowanie należał do kabla
później ejek i nieszczęsny edek, co oni tak szybko ostatnio
startują, ejka to już w ogóle skośni pocisnęli.

wyleciało na +BE i odwrócenie co się skończyło kolejnym SLem

Dzisiejszy dzień zdecydowanie należał do kabla

startują, ejka to już w ogóle skośni pocisnęli.

Ałć roztrwoniłem zysk
ale nic za krótka próba, powinno być ok jutro środa
trzeba będzie wstać wcześniej.
Się zastanawiam czy sobie nie pomnożyć wejść, dzieląc wielkość pozycji przez pół.
Choć z drugiej strony dokładając w proficie zwiększał bym ryzyko, to nie na razie zostaje po staremu.
Trochę więcej trendu by się przydało

Choć z drugiej strony dokładając w proficie zwiększał bym ryzyko, to nie na razie zostaje po staremu.
Trochę więcej trendu by się przydało

O ludzie i dalej SLe
pierwsze wejście z H4 później po zastanowieniu się dołożyłem jeszcze z m15 i jak zasypiałem ładnie to nawet wyglądało.

Tak mi się wydaje, że przy takim SL-u, jaki masz i przy takiej głębokości ejka, wchodzisz zbyt mało precyzyjnie.
Tak samo zresztą pokazuje myfxbook. Bardziej precyzyjne wejścia dałyby szanse jeszcze wyjść na BE.
Tak samo zresztą pokazuje myfxbook. Bardziej precyzyjne wejścia dałyby szanse jeszcze wyjść na BE.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
Pewnie masz rację, nic jestem w S na Ejku może coś z tego będzie teraz mam nadzieje robią knot na H4
i kolejne świece w S polecą. Tutaj ładowałem się z H4 licząc na wodospad jak i wczoraj,
co oni się tak ostatnio na te czwartki uparli z odwracaniem to nie wiem, oby ciągli i jutro. Muszę coś przetestować, jak by coś uwzględnić to na Ejku co najmniej dwie stratne pozycje udało by się wyeliminować w tym tygodniu.
A i straty przy większych TF powinny być cięte szybciej deko bez czekania na SL rzędu 20-30 pips
i kolejne świece w S polecą. Tutaj ładowałem się z H4 licząc na wodospad jak i wczoraj,
co oni się tak ostatnio na te czwartki uparli z odwracaniem to nie wiem, oby ciągli i jutro. Muszę coś przetestować, jak by coś uwzględnić to na Ejku co najmniej dwie stratne pozycje udało by się wyeliminować w tym tygodniu.
A i straty przy większych TF powinny być cięte szybciej deko bez czekania na SL rzędu 20-30 pips