DM BZWBK - model ECN
Re: DM BZWBK - model ECN
witam, od przeszło dwóch lat korzystam z brokera oferującego swoje usługi na "przestarzałym" modelu mm, od dwóch dni "działam" na ecn, gdyż skusiły mnie niższe spready na polskich parach walutowych.I tu nie miła niespodzianka już drugiego dnia;). Na mm nigdy nie miałem jakiś większych problemów z działaniem platformy, co prawda po kontakcie z dmbzwbk, powiedziano mi iż można złożyć reklamację, i zapewne będzie rozpatrzona pozytywnie, ale czy "warto"?! czas pokaże! 

Nie utożsamiałbym występowania awarii z samym modelem ECN. Awarie zdarzają się wszędzie, u MM, STP czy ECN. Pytanie jak często oraz jak broker na nie reaguje.
Występowanie awarii, ich częstotliwość oraz szybkość naprawy zależą od przygotowanej infrastruktury i kadry.
Występowanie awarii, ich częstotliwość oraz szybkość naprawy zależą od przygotowanej infrastruktury i kadry.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Zgadza się- model biznesowy brokera nie ma nic do rzeczy a infrastruktura i kadra owszem.
Niestety awarie i "awaryjki" zdarzają się w DM BZWBK za często. Nie chce mi się liczyć ile tego już było w tym roku, ale za dużo. Ponieważ nie wiem czy moje zlecenia SL i TP będą realizowane, czy też nie będą a do tego generalnie skalpuję, to takie awarie nawet jeżeli mnie bezpośrednio nie dotykają, to wyłączają mnie z rynku na przynajmniej dzień bo nie wiem czy już się poskładali do kupy czy nie.
Dziś coś zarobiłem z rana, potem się posypało i teraz siedzę i marnuję czas bo nie wiem czy bezpiecznie otwierać pozycję czy nie. Technicznie rzecz biorąc nie straciłem pieniędzy ale to nie tak powinno być...
EDIT: Co ciekawe moja poranna zyskowna transakcja, która została zamknięta przed awariami zniknęła z historii a "Balance" jest sprzed jej zawarcia. Czyli zarobiłem ale nie zarobiłem. Zobaczymy czy pojawi się ponownie jak wszystko zacznie działać czy trzeba będzie pisać reklamację.
Niestety awarie i "awaryjki" zdarzają się w DM BZWBK za często. Nie chce mi się liczyć ile tego już było w tym roku, ale za dużo. Ponieważ nie wiem czy moje zlecenia SL i TP będą realizowane, czy też nie będą a do tego generalnie skalpuję, to takie awarie nawet jeżeli mnie bezpośrednio nie dotykają, to wyłączają mnie z rynku na przynajmniej dzień bo nie wiem czy już się poskładali do kupy czy nie.
Dziś coś zarobiłem z rana, potem się posypało i teraz siedzę i marnuję czas bo nie wiem czy bezpiecznie otwierać pozycję czy nie. Technicznie rzecz biorąc nie straciłem pieniędzy ale to nie tak powinno być...
EDIT: Co ciekawe moja poranna zyskowna transakcja, która została zamknięta przed awariami zniknęła z historii a "Balance" jest sprzed jej zawarcia. Czyli zarobiłem ale nie zarobiłem. Zobaczymy czy pojawi się ponownie jak wszystko zacznie działać czy trzeba będzie pisać reklamację.
gdy zaczynali byl spokoj nawet na danych nie bylo luk robionych a z czasem coraz wiecej awarii a na danych luki juz powstają nie wiem czym to spowodowanedwnl pisze:Zgadza się- model biznesowy brokera nie ma nic do rzeczy a infrastruktura i kadra owszem.

Jak można robić przerwy konserwacyjne w środku tygodnia? Mam powiedzieć swojemu robotowi - między godziną 3 a 4 zamknij oczy?
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Witam,
Przepraszamy za utrudnienia związane z przerwą techniczną, ale wykonujemy ją, gdyż jest ona niezbędna dla właściwego działania systemu i w odpowiedzi na dzisiejsze przestoje. Wybraiśmy też czas nocny by jak najmniej przeszkadzać Państwu w inwestycjach.
Pozdrawiam
AK.
Przepraszamy za utrudnienia związane z przerwą techniczną, ale wykonujemy ją, gdyż jest ona niezbędna dla właściwego działania systemu i w odpowiedzi na dzisiejsze przestoje. Wybraiśmy też czas nocny by jak najmniej przeszkadzać Państwu w inwestycjach.
Pozdrawiam
AK.
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
nufnuf pisze:Jak można robić przerwy konserwacyjne w środku tygodnia? Mam powiedzieć swojemu robotowi - między godziną 3 a 4 zamknij oczy?
a najlepsze ze dane z CHIN PMI o 3 45

Mnie jednak BZWBK bardzo przypadło do gustu. Jest coś ciekawego w ich danych, na co są wrażliwe niektóre strategie i jest to na plus (nie analizowałem na czym to polega).Nowy123 pisze:musisz zmienic broka
A ja chciałem pochwalić DM BZ WBK, ponieważ tak jak mówili wcześniej każda reklamacja rozpatrywana jest na korzyść klienta. Po wczorajszej awarii, wszystko zostało szybko naprawione, włącznie z niekorzystnymi zmianami spowodowanymi awarią platformy. Także mimo tego, że awarie są (zawsze się mogą zdarzyć) broker rozwiązuje wszelkie problemy w sposób wzorowy i klient jest dla niego najważniejszy.
Zobaczymy czy tak będzie dalej.
Pozdrawiam
Zobaczymy czy tak będzie dalej.

Pozdrawiam
No bo przecież mógłby powiedzieć, że awaria była niezależna od niego i w związku z powyższym wszystkie reklamacje nie będą uwzględnianeNyxa pisze:A ja chciałem pochwalić DM BZ WBK, ponieważ tak jak mówili wcześniej każda reklamacja rozpatrywana jest na korzyść klienta. Po wczorajszej awarii, wszystko zostało szybko naprawione, włącznie z niekorzystnymi zmianami spowodowanymi awarią platformy. Także mimo tego, że awarie są (zawsze się mogą zdarzyć) broker rozwiązuje wszelkie problemy w sposób wzorowy i klient jest dla niego najważniejszy.
Zobaczymy czy tak będzie dalej.![]()
Pozdrawiam

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.