Jeśli chodzi o awarie w BZWBK to po ostatniej (chyba około czerwca ) która trwała kilkanaście godzin praktycznie były dwie dosłownie kilkuminutowe , więc dość znacznie poprawiła się jakość usług. Według mnie czas w którym nasąpiły awarie był zdecydowanie losowy. BZWBK nigdy nie wyłączył platformy przed danymi czy w trakcie danych.renesis pisze:Witam
NIestety po przygodach z aliorem zaczynam rozglądać się za nowym brokerem ecn. Mam pare pytań głownie do użytkowników grajacych na fx (uj eu tylko konto real i mobilne ) którzy są z bzwbk od dłuższego czasu.
Jak często zdarzają się awarie i ile średnio trwają ?
Jak szybko są naprawiane ?
W jaki momentach najczęsciej dochodzi do problemów z pratformą: losowo/ kiedy na rynku jest chaos i ogromne zmiany cenowe / gdy jest bardzo niska plynność ?
Czy luki powstałe podczas awarii są uzupełniane ?
W jaki sposób broker rozwiązuje problem z stratą pieniedzy użytkownika jeśli strata powstała z winy brokera ?
Czy w przypadku problemów technicznych klienci są informowani o tym i w jaki sposób ?
Czy ktoś kto uzywa obecnie aliora i bzwbk moze powiedzieć co jest lepsze lepszy ?
Wiem że kilka odpowiedzi znajdę na poprzednich stronach ale są to posty z przed 3 mies a chciałbym się dowiedzieć w jak obecnie działa platforma.
Nie składałem nigdy jakiejkolwiek reklamacji dot. straty więc w tej kwestii nie mogę służyć jakąkolwiek pomocą. Aliora nie używałem więc do BZWBK nie mam porównania. Plusem jest to że jak generujesz odpowiedni obrót to BZWBK chętnie negocjuje prowizje i dość solidnie potrafi z niej zejść, tak jak w moim przypadku.