DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

renesis pisze:Witam

NIestety po przygodach z aliorem zaczynam rozglądać się za nowym brokerem ecn. Mam pare pytań głownie do użytkowników grajacych na fx (uj eu tylko konto real i mobilne ) którzy są z bzwbk od dłuższego czasu.

Jak często zdarzają się awarie i ile średnio trwają ?
Jak szybko są naprawiane ?
W jaki momentach najczęsciej dochodzi do problemów z pratformą: losowo/ kiedy na rynku jest chaos i ogromne zmiany cenowe / gdy jest bardzo niska plynność ?
Czy luki powstałe podczas awarii są uzupełniane ?
W jaki sposób broker rozwiązuje problem z stratą pieniedzy użytkownika jeśli strata powstała z winy brokera ?
Czy w przypadku problemów technicznych klienci są informowani o tym i w jaki sposób ?
Czy ktoś kto uzywa obecnie aliora i bzwbk moze powiedzieć co jest lepsze lepszy ?

Wiem że kilka odpowiedzi znajdę na poprzednich stronach ale są to posty z przed 3 mies a chciałbym się dowiedzieć w jak obecnie działa platforma.
Jeśli chodzi o awarie w BZWBK to po ostatniej (chyba około czerwca ) która trwała kilkanaście godzin praktycznie były dwie dosłownie kilkuminutowe , więc dość znacznie poprawiła się jakość usług. Według mnie czas w którym nasąpiły awarie był zdecydowanie losowy. BZWBK nigdy nie wyłączył platformy przed danymi czy w trakcie danych.
Nie składałem nigdy jakiejkolwiek reklamacji dot. straty więc w tej kwestii nie mogę służyć jakąkolwiek pomocą. Aliora nie używałem więc do BZWBK nie mam porównania. Plusem jest to że jak generujesz odpowiedni obrót to BZWBK chętnie negocjuje prowizje i dość solidnie potrafi z niej zejść, tak jak w moim przypadku.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

jeśli z aliora przechodzisz to będziesz zadowolony, tyle awarii co tam nie ma nigdzie
reklamacje w dmbzwbk rozpatrywane są korzystnie dla klienta,
we wczesnym raczkowaniu była awaria po danych- co innego na wykresie co innego w zleceniach - tzn wykres był opóźniony do innych brokerów ale próba wykorzystania tego nie powiodła się bo zawierane transakcje były tak jak wszędzie

największy ból to tylko te wykresy, rok temu 2-3 miesiące nzdusd wcięło , zanim przywrócili minęły tygodnie
na wiosnę zaobserwowałem inne notowania eurusd w różnych TF - nie wiem czy naprawili ten temat... ja sobie odpuściłem
bo nie ufam ich wykresom- tzn jak jest luka to trwa to tygodnie aż wgrają- chyba , że się poprawili to niech ktoś zweryfikuje

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

konkurs robicie a mowa o wprowadzeniu innych instrumentów zlotko srebro jakies indeksy przynajmniej te główne DAX SP500 DJ byla poczatkiem 2013 roku :))) koniec roku i dalej nic :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam, prace nad wprowadzeniem nowych instrumentów nadal trwają. Niestety nie wszystko w instytucjach finansowych czy na rynku kapitałowym można zrobić tak szybko jakby się chciało. Mamy nadzieję, że kontrakty na surowce i indeksy jak najszybciej znajdą się w naszej ofercie. Oczywiście od razu poinformujemy o tym fakcie.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

Dla mnie wystarczą same waluty. Przynajmniej wiem, że mam doczynienia z prawdziwym ECN, a nie pół czy ćwierć.
Po co Ci Nowy te CFD? Inaczej nie umiesz inwestować? Przeczytałem cały wątek o brokerze i widzę tylko Twoje jednostronne, monotonne komentarze. Wydaję mnie się, że powinieneś się cieszyć, iż nie wprowadzili CFD, bo będizesz miał szansę zapytać jeszcze ze sto razy, no i wiadomo - najważniejsze - 100 postów więcej wpadnie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nyxa pisze:Dla mnie wystarczą same waluty. Przynajmniej wiem, że mam doczynienia z prawdziwym ECN, a nie pół czy ćwierć.
Po co Ci Nowy te CFD? Inaczej nie umiesz inwestować? Przeczytałem cały wątek o brokerze i widzę tylko Twoje jednostronne, monotonne komentarze. Wydaję mnie się, że powinieneś się cieszyć, iż nie wprowadzili CFD, bo będizesz miał szansę zapytać jeszcze ze sto razy, no i wiadomo - najważniejsze - 100 postów więcej wpadnie.

Pozdrawiam
po to mi bo chce miec wszystko w jednym broku a nie miec 2 czy jak teraz 3 rachunkow u brokow i tak pytam bo tutaj i tak coraz mniej transakcji robie jedynie gdy sa jakies newsy czy dane jak widac znowu AWARIA :)))

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Witam.

Co się dzieje z Państwa platformą?

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Nyxa pisze:Witam.

Co się dzieje z Państwa platformą?

Właśnie o to samo chciałem pytać. Wszystko stanęło, kursy ani drgną.

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

No i dzieki temu zjadlo mi konto. ;) chyba za duzo % zrobilem. ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

cuda dopiero teraz wychodza na swieczkach by je zobaczyc trzeba co swieczke na m5 odmierzacz wykres :lol: :lol:

chyba czas wyplacic juz calos i zapomniec o WBK

ODPOWIEDZ