DayTrading: Wtorek 6.11.2012
Re: DayTrading: Wtorek 6.11.2012
W niedzielę słyszałem taką fajną informację w TV, że prezydent USA nigdy nie został ponownie wybrany kiedy bezrobocie wynosiło 8.0% i więcej. A jaki był ostatni odczyt... 7,9% 

tak tylko ze prawdziwa stopa w USa liczona noramlnie 10-12 %Kundziu pisze:W niedzielę słyszałem taką fajną informację w TV, że prezydent USA nigdy nie został ponownie wybrany kiedy bezrobocie wynosiło 8.0% i więcej. A jaki był ostatni odczyt... 7,9%

Wszędzie tak jest. W Polsce tak samo. Oficjalny wynik wszyscy znają a zaraz ktoś to poprawia i mówi o 500 tys. ludzi którzy nie są zarejestrowani, czy szara strefa i inne wymysły.Nowy123 pisze:tak tylko ze prawdziwa stopa w USa liczona noramlnie 10-12 %Kundziu pisze:W niedzielę słyszałem taką fajną informację w TV, że prezydent USA nigdy nie został ponownie wybrany kiedy bezrobocie wynosiło 8.0% i więcej. A jaki był ostatni odczyt... 7,9%
Jak za nimi trafić?

Giełda: Wlk. Brytania. Produkcja przemyslowa (wrzesień): -1,7% m/m i -2,6% r/r (prognoza -0,7% m/m i -1,6%)
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:35 --
jak widac Rynki sa trzymane pod wybory dane swoje a Indeksy przy ostatnich szczytach jak DAX
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:36 --
uwarzac na short sqqqza
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:43 --
Robi t osamo co po PMI z przemyslu czyli sqort sqqz
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:35 --
jak widac Rynki sa trzymane pod wybory dane swoje a Indeksy przy ostatnich szczytach jak DAX

-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:36 --
uwarzac na short sqqqza
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:43 --
Robi t osamo co po PMI z przemyslu czyli sqort sqqz
MERLIN, może i wygląda, ale wygląda mi to też na coś takiego....
dla mnie pytanie za sto punktów to to co teraz się dzieje, to co to jest? te wzrosty z sierpnia/lipca i konosla z września, czy to wszytko to korekta trendu spadkowego, czy może już nowy trend, bądź co bądź jest to miejsce moim zdaniem kierunkowe.... na nabliżesz kilka miesiący....
dla mnie pytanie za sto punktów to to co teraz się dzieje, to co to jest? te wzrosty z sierpnia/lipca i konosla z września, czy to wszytko to korekta trendu spadkowego, czy może już nowy trend, bądź co bądź jest to miejsce moim zdaniem kierunkowe.... na nabliżesz kilka miesiący....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Po serii kiepskich danych ze strefy euro edek umocnił się o 20pipsów...
WTF??

Expect the Unexpected...
tuvok pisze:Po serii kiepskich danych ze strefy euro edek umocnił się o 20pipsów...WTF??
robia to samo jak przy PMI z PRzmyslu gorszych czyli UP hahah ulica bierze S pod dane a banksteraz UP
-- Dodano: wt 06-11-2012, 11:47 --
M5 ORGR zrobili
Nie jestem pewien czy analiza pod kątem takich formacji ma sens poniżej M30, a juz zwłaszcza na M1 czy M5Nowy123 pisze:
M5 ORGR zrobili
Expect the Unexpected...
moze byc tak ze bylo wyjscie z klina,korekta i teraz odbicie do gory.....tylko ze kierynek juz nadadza jutro fundamentyBOCZEK pisze:MERLIN, może i wygląda, ale wygląda mi to też na coś takiego....
BOCZEK pisze:co to jest?
to jest korekta wzrostów