DayTrading: Wtorek 31.07.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2018, 00:00

Wzrost
2
25%
Bez zmian
2
25%
Spadek
4
50%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 31.07.2018

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

fx-technik pisze:Ja ta nie wiem czego niektórzy chcą od nowych dźwigni.
Założyłem specjalnie konto 1500 PLN i traduję z powodzeniem.
Pewnie, że da sie handlować. Ale co to za handel :lol: Maluchem też da sie pojechać do Włoch na wczasy, ale co to za jazda :D

Czasem lubie otworzyć pozycję z SL=5% depo, a ograniczona dźwignia mi to utrudnia. :D A, czasem człowiek złapie setup na indeksie, na jakiejś walucie i np. na kakao :lol: Albo otworzone pozycje na CFD na akcje i zachomikowane na średni termin. To przy takiej małej dźwigni zżera zasoby w szybkim tempie :mrgreen:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Jutro sprawdzę jak się traduje przy obostrzeniach z ESMA.
Jak mi nie będzie odpowiadać, to pogorszę nieco wyniki finansowe jakiegoś australijskiego broka

-- Dodano: wt 31-07-2018, 21:53 --

Czekam na wyniki Apple. Spodziewam się 15% zjazdu kursu. Analitycy są optymistyczni. :roll:
The only way is up

m@rek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m@rek »

Ekolog pisze:
m@rek pisze:
m@rek pisze: Więc jesteś w Dukascopy Europe :)
Obecnie równowartość 1k$.
Niedługo mają odpalać platformę MT4.
Wpłaciłem więcej niż 1k$ a wychodzi że jestem z UE i mam dźwignie 1:30*. Będę pisać do wsparcia jak to wygląda teraz.
Powtórzę - więc wynika z tego, że wg mnie jesteś w Dukascopy Europe, zarejestrowanej w UE (Litwa) , więc podlegającej regulacjom unijnym spółce córce Dukascopy Bank. Natomiast Dukascopy Bank podlega regulacjom szwajcarskim. I obecnie minimum 1k$ dotyczy DB, i tu ESMA nie sięga. :)

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Ekolog pisze:

Wpłaciłem więcej niż 1k$ a wychodzi że jestem z UE i mam dźwignie 1:30*. Będę pisać do wsparcia jak to wygląda teraz.

Prawdopodobnie założyłeś konto przez: https://www.dukascopy.com/europe/pl/for ... k-Account/
A to Dukascopy Europe, więc zmiany ESMA ich obowiązują więc masz 1:30. Możesz sobie wpłacić i 10tyś zł - to nic nie zmieni.

A konto w Dukascopy Szwajcaria zakłada się na stronie: https://www.dukascopy.com/swiss/pl/fore ... k-Account/

Wiec, będziesz musiał wypłacić depozyt z Dukscopy Europe, założyć nowe konto w Dukascopy Szwajcaria i wpłacić tam minimum 1000usd.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

jak się czyta to forum to aż dziw bierze ze jeszcze samobójstwa żadnego nie było z powodu zmiany dźwigni. Niemal jakby nadchodziła apokalipsa takie wpisy...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Kermit pisze:jak się czyta to forum to aż dziw bierze ze jeszcze samobójstwa żadnego nie było z powodu zmiany dźwigni. Niemal jakby nadchodziła apokalipsa takie wpisy...
Jest to jednak duża zmiana.
The only way is up

Awatar użytkownika
spekulantnajlepszy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spekulantnajlepszy »

jak się czyta to forum to nie dziwie się że 95% traci.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

TsunamiPL pisze:
Czekam na wyniki Apple. Spodziewam się 15% zjazdu kursu. Analitycy są optymistyczni. :roll:

upsss

Apple 3Q EPS $2.34, Est. $2.18
Apple 3Q Rev. $53.3B, Est. $52.4B
iPhones sold: 41.3MM, Exp. 41.6MM
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

uwielbiam konsolidację i nową dźwignię

-- Dodano: 31 lip 2018, 22:40 --

kabel pachnie piwnicą :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

TsunamiPL pisze:
Kermit pisze:jak się czyta to forum to aż dziw bierze ze jeszcze samobójstwa żadnego nie było z powodu zmiany dźwigni. Niemal jakby nadchodziła apokalipsa takie wpisy...
Jest to jednak duża zmiana.
akurat dla mnie żadna
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany