DayTrading: Wtorek 30.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 kwie 2013, 23:38

Wzrost
14
30%
Bez zmian
4
9%
Spadek
28
61%

Liczba głosów: 46

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.04.2013

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Up jest sztuczny, to nie ulega dla mnie wątpliwości, tylko pytanie, co będzie dalej, jeżeli jednak stopy pozostaną niezmienione - chyba jeszcze bardziej sztuczny dalszy up?, mimo że porównując sytuację gospodarczą Europy i Stanów to jednak sporo korzystniej wygląda USA.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

rajdel pisze:
Ja ogólnie z Twoim myśleniem się zgadzam i czytając różnie analizy "ekspertów od brokerów" ciągle widzę wszędzie górną granice 1,32 może ciut więcej.

Sztucznie podciągnięte może i tak i to też by się zgadzało kto miał Lke to ja wyczyścił (jak ja :) lub czeka i wyczyści, podciagną sztucznie czy też nie pod 1,32 aby walnęła z większego pułapu :) po czwartkowych informacjach.

A może podejdzie pod 1,34?
Czy podejdzie pod 1.34 nie wiem...Generalnie wszedłem w S i wielkośc mojej pozycji jest na to przygotowana... Ale mamy obecnie TL którą pokazałem kilka postów wyżej i podwójny szczyt wiec jeśli to odpali to zasięg jest poniżej 1.28... dla mnie taki scenariusz jakoś bardziej pasuje przy pogrążonej w recesji gospodarce strefy euro niż marsz na 1.40 bo i takie wersje tu czytałem... ale rynek zweryfikuje... Ostatnie PMI pokazały że nawet Niemcy które miały byc lokomotywą calej gospodarki unijnej sa w recesji wiec na podstawie czego te wzrosty??
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

jeszcze kabla nie wykluczam tak, zobaczę może jeszcze wejdę w L.
Kabel ma bardzo dobrą dla mnie cechę - MA DŁUGIE TRENDY
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Bemowo pisze:MA DŁUGIE TRENDY
zgadzam się z tym stwierdzeniem ale pamiętaj że mamy trend spadkowy a od 8 tygodni jestesmy tylko w korekcie której dynamika w porównaniu z dynamika impulsu wcześniejszego to mały pikuś... wiec jak wrócimy do impulsu to podłogę może zerwać

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
rajdel pisze: A nie wydaje Ci się, że podleci jeszcze troche do góry przed czwartkiem?
napiszę Ci to co pisałem na forum przy poprzednim teście okolic 1.32.... dla mnie ten dzisiejszy skok 100 pipsowy był absurdalnie sztuczny, a takie sztuczne ruchy są przeważnie przed zwaleniem sie w przeciwnym kierunku... z czego on niby wynikał... nie było ani tak ważnych danych anie tak pozytywnych dla euro czy sentymentu żeby skoczyło 120 pipsów... ostatnio jak tak było to na drugi dzień lecieliśmy 180 pipsow w drugą stronę... zobaczymy co wydarzy się w ciągu najbliższych dwóch dni... jesteśmy na silnym oporze i jak to wytrzyma bo byki z butów wyskoczą jak ruszymy

można sprawdzic...16 kwietnia pisałem że wzrosty są sztuczne i grozi odwrotem i 17 kwietnie wróciliśmy z nawiązką... identyczna sytuacja była dzis... jak dla mnie oczywiście
20:00 USD Oświadczenie Komitetu Operacji Otwartego Rynku (FOMC)
20:00 USD Ustalenie Stopy Procentowej

jutro nie ma zbiegu okolicznosci a w Czwartek EBC :)

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-3 ... fter-close

https://www.tradingview.com/i/sOnNBE5q/

Bemowo

atlanticos pisze:
Ostatnie PMI pokazały że nawet Niemcy które miały byc lokomotywą calej gospodarki unijnej sa w recesji wiec na podstawie czego te wzrosty??
Rynek jest po prostu chory, to nie pierwszy taki przypadek.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 23:28 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

atlanticos pisze:
rajdel pisze:
Ja ogólnie z Twoim myśleniem się zgadzam i czytając różnie analizy "ekspertów od brokerów" ciągle widzę wszędzie górną granice 1,32 może ciut więcej.

Sztucznie podciągnięte może i tak i to też by się zgadzało kto miał Lke to ja wyczyścił (jak ja :) lub czeka i wyczyści, podciagną sztucznie czy też nie pod 1,32 aby walnęła z większego pułapu :) po czwartkowych informacjach.

A może podejdzie pod 1,34?
Czy podejdzie pod 1.34 nie wiem...Generalnie wszedłem w S i wielkośc mojej pozycji jest na to przygotowana... Ale mamy obecnie TL którą pokazałem kilka postów wyżej i podwójny szczyt wiec jeśli to odpali to zasięg jest poniżej 1.28... dla mnie taki scenariusz jakoś bardziej pasuje przy pogrążonej w recesji gospodarce strefy euro niż marsz na 1.40 bo i takie wersje tu czytałem... ale rynek zweryfikuje... Ostatnie PMI pokazały że nawet Niemcy które miały byc lokomotywą calej gospodarki unijnej sa w recesji wiec na podstawie czego te wzrosty??
Wysłałem Ci priva sprawdz jak będziesz mógł, też załadowałem eske i depo przygotowane pod wzrosty

Bemowo

[quote="atlanticos"]

zgadzam się z tym stwierdzeniem ale pamiętaj że mamy trend spadkowy

trend spadkowy

To jest temat rzeka, a w obecnej sytuacji się pod tym nie podpiszę

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Bemowo pisze:
atlanticos pisze:
Ostatnie PMI pokazały że nawet Niemcy które miały byc lokomotywą calej gospodarki unijnej sa w recesji wiec na podstawie czego te wzrosty??
i właśnie dlatego subiektywnie uważam że wrócimy skąd ruszyliśmy... tylko trzeba sie przygotowac na bujanie bo cos beda kombinowali zeby wyciac jak najwiecej detalu :d
rajdel pisze:
Wysłałem Ci priva sprawdz jak będziesz mógł, też załadowałem eske i depo przygotowane pod wzrosty
czytałem... znam te poziomy z analiz z netu i nie wykluczam ich natomiast głównie opieram sie na swoich choc w tym przypadku wiele sie nie róznią :564:
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 23:33 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo pisze:
atlanticos pisze:

http://www.zerohedge.com/news/2013-04-3 ... fter-close kwie wiece jdurkuje ten....

nie ma ze chory pamietac ze banksteraz nganial plota i nagania dalej zze EBC obnizy stopy jaki byl ruch w dol pozniej a teraz co sie zmienilo :) a no nic :) a jutro PINOKIO DRUKARZ SZALOM BERNANKE i FOMOC nic bez przyczyny sie nie dzieje ;)

Zablokowany