DayTrading: Wtorek 28.07.2015
Re: DayTrading: Wtorek 28.07.2015
tak trzymać biore trend
Taa. Masz rację mistrzu, Dadasa też nie rozumiałem, widocznie nie jestem godzien. Jak dla mnie to różne metody mają plusy i minusy i na każdej się od czasu do czasu przejedziesz, więc nie ma sensu wmawiać innym, że posiadasz świętego Grala. Ja też nie napisałem wtedy, że cena "na pewno nie przejdzie tego poziomu, ładować S po same jaja", tylko wkleiłem pod rozwagę z uzasadnieniem. Już ktoś Ci napisał, że robisz to samo rysując swoje kreski, dlatego koniec tematu z mojej strony i dodaję Cię do ignorów.MagilaGorila pisze:Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, dlaczego zadaję tutaj tego typu pytania, to być może nigdy nie zrozumiesz. Mnie wystarczy, jeżeli chociaż 1 osoba dzięki temu przejży na oczy i zacznie zarabiać, zamiast zgadywać. [...] Jeżeli rynek daje zarobić w longu, to otwieram long, jeżeli w short, to otwieram short.
Co do DAXa, to jest pod strefą, którą rysowałem, więc na razie jestem raczej za spadkami.

- MagilaGorila
- Stały bywalec
Laranja, to twój problem, nie mój.
Stop Loss jest nieodłącznym elementem tej gry i po to jest.
Stop Loss jest nieodłącznym elementem tej gry i po to jest.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2015, 13:22 przez MagilaGorila, łącznie zmieniany 1 raz.
magila nie denerwuj sie
-- Dodano: 28 lip 2015, 12:23 --
ja nie uzywam stop loss
ja nie uzywam stop loss
- MagilaGorila
- Stały bywalec
Wogóle? Czy MC jest dla ciebie Stopem? Czy może stosujesz hedge?lutek pisze:magila nie denerwuj sie
ja nie uzywam stop loss
a co z ropą dziś dane o zapasach prognoza na minusie, to chybaq będzie UP
- kk.dreamer
- Pasjonat
Cześć trejdery. Magila zbiłaś mnie z tropu tymi jajnikami. Byłam na 1000% pewna że to Rysio 

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
a dla mnie to Smells like DADAS spirit
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
Witaj w klubie DAX30MagilaGorila pisze:Wiesz, ja nie gram wszystkiego co jest. Ja zarabiam na DAX30.lutek pisze:bardzo proste ciekawe czy Ty jestes w tym trendzie
I tak, to jest właśnie takie proste, kiedy zrozumiesz, że twoje opinie na temat wykresu mają się totalnie nijak do rzeczywistości. Wtedy dopiero zaczniesz wykorzystywać rzeczywistość zamiast zgadywać.

Słusznie i rzeczowo prawisz. Wg mnie - tylko chłodne spojrzenie na wykres, bez zaklinania i życzeń najbardziej popłaca.
Zupełnie się tu na forum nie udzielam, często jednak zaglądam i wiem, że znajdziesz tu podobnie, jak Ty myślących
Powodzenia wszystkim w skutecznym zgarnianiu tego, co rynek daje.
Zmierzam do nieświadomej kompetencji.
Magila, to Ty woman jesteś ?