DayTrading: Wtorek 23.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 23 paź 2012, 23:54

Wzrost
27
35%
Bez zmian
3
4%
Spadek
48
62%

Liczba głosów: 78

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 23.10.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

marker74 pisze:w tvn cnbsc Nowak powiedzial że jezeli zamkniemy sie dzis ponizej 1,30-1,3010 nie ma szansy na wzrosty w tym tyg a raczej nizej 1,28 eurusd. Wczroaj o tym samym mówił Rogalski

dokladnie......................

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

menago pisze:.....,gdyz jankesi drukuja kase....
cały ten edek śmierdzi mi teraz jedną wielką interwencją, drukują kiedy i ile chcą....prawei jak ojro/chf

moim zdaniem pomoc hiszpanii jest w cenie, bo co innego europa może zrobić? muszą pomóc, i w cenie jest jej dofinansowanie, w cenie nie ma innego rodzaju pomocy, jak dla mnie
marker74 pisze:w tvn cnbsc Nowak powiedzial że jezeli zamkniemy sie dzis ponizej 1,30-1,3010 nie ma szansy na wzrosty w tym tyg a raczej nizej 1,28 eurusd....
czyżby też widział ten kanał?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 15:49 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

wydaje mi sie ze to chyba jeszcze nie koniec spodków na eurusd dzis , giełdy na -1,5% -2,30%
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

marker74 pisze:w tvn cnbsc Nowak powiedzial że jezeli zamkniemy sie dzis ponizej 1,30-1,3010 nie ma szansy na wzrosty w tym tyg a raczej nizej 1,28 eurusd. Wczroaj o tym samym mówił Rogalski
wczoraj Rogalski to umoczył bo koło 11 tej mówił, że będą spadki do 1,2940-65, były wzrosty i popołudniu to już nawet komentarza na temat EurUsd nie dał, bo Eurousd nie zeszło poniżej 1.3040 ;)
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

menago
Pasjonat
Pasjonat

ciekawe czy dane o 16 cos pomoga w zwyzkach????????

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

klimokrates pisze:
wczoraj Rogalski to umoczył bo koło 11 tej mówił, że będą spadki do 1,2940-65, były wzrosty i popołudniu to już nawet komentarza na temat EurUsd nie dał, bo Eurousd nie zeszło poniżej 1.3040 ;)
klimokrates, a mógłbym Cię prosić abyś narysował to wsparcie o którym mówiłeś rano? Dlaczego akurat dokładny poziom 1,2984? Bo jednak nie wróciło. Bo wydaje mi się, że trzeba by było na H4 wyznaczyć nie dokładny co do pipsa poziom tylko obszar wsparcia.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Nyxa pisze:
klimokrates, a mógłbym Cię prosić abyś narysował to wsparcie o którym mówiłeś rano? Dlaczego akurat dokładny poziom 1,2984? Bo jednak nie wróciło. Bo wydaje mi się, że trzeba by było na H4 wyznaczyć nie dokładny co do pipsa poziom tylko obszar wsparcia.
Wsparcie zostanie pokonane, dopiero po zamknięciu świecy (u mnie świeca H4 zamyka się o 18 tej) pod tą linią można mówić, że poziom został pokonany. Aha i jedna świeca świecznika nie czyni ;)

P.S. Linie wsparcia i oporu wyznaczam na liniowym wykresie, nie po knotach.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

menago
Pasjonat
Pasjonat

mysle,ze wsparcie 3050/40zostanie obronione,gdyz na d1 wskaznik wkoncu dochodzi do wyprzedania rynku,i ,,,,,??????????????
ciekawe co bedzie???

-- Dodano: 23 paź 2012, 16:36 --
menago pisze:mysle,ze wsparcie 3050/40zostanie obronione,gdyz na d1 wskaznik wkoncu dochodzi do wyprzedania rynku,i ,,,,,??????????????
ciekawe co bedzie???

sorka ,wysprzedania

turtles
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: turtles »

klimokrates pisze:
Nyxa pisze:
Wsparcie zostanie pokonane, dopiero po zamknięciu świecy (u mnie świeca H4 zamyka się o 18 tej) pod tą linią można mówić, że poziom został pokonany. Aha i jedna świeca świecznika nie czyni ;)

P.S. Linie wsparcia i oporu wyznaczam na liniowym wykresie, nie po knotach.

Elder w psychologii inwestowania ujął to mniej więcej tak: wsparcia i opory wyznaczone na cenach zamknięcia pokazują gdzie tłum zmienił zdanie... ceny Low High pokazują gdzie najsłabszym jednostkom puściły nerwy

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

czyli liczysz ze jeszcze dziś zarobisz na eLce 100pipek??
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany