highend pisze:zgodnie ze sztuką gry (gra = trade, tylko inna nazwa, nie widzę w tym znamion hazardu)

Trade:
rz. handel, biznes, branża, zawód, fach
cz. handlować, kupczyć
highend pisze:zgodnie ze sztuką gry (gra = trade, tylko inna nazwa, nie widzę w tym znamion hazardu)
pozwól też sobie czasami otworzyć.Dadas pisze: Mam charakter "naprawiacza świata", dlatego.
Staram się ludziom otwierać oczy.
Tak, zgoda. Ale handel ma znamiona gry w sobie. I nie ma w tym nic z hazardu. Inaczej: nie każda gra to hazard.Dadas pisze:highend pisze:zgodnie ze sztuką gry (gra = trade, tylko inna nazwa, nie widzę w tym znamion hazardu)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trade:
rz. handel, biznes, branża, zawód, fach
cz. handlować, kupczyć
Takich wskaźników jest mnóstwo.highend pisze:Dadas - masz wskaźnik, którym można odnaleźć szczyty i dołki![]()
Potwierdzam, pisałeś w zeszłym tygodniu coś podobnego. Chociaż nie jestem pewien czy nie wspominałeś o zjeździe do 9200, bo wiele różnych scenariuszy kreślisz a nie chce mi się sprawdzać teraz w historii.highend pisze:Dadas - masz wskaźnik, którym można odnaleźć szczyty i dołki
btw. moim zdaniem DAX doleci 9610 i up9740 okolice, a potem wodospad
idealnie wchodzi w mój scenariusz sprzed tygodnia
szacunekDadas pisze:Nie ma co wrzucać.highend pisze: Wrzucaj zatem edka i golda - i napisz jak Ty uważasz.
Wstałem dziś późno, musiałem odespać.
Edek idzie na dziś Up, ale teraz wchodzić w L to gruba pomyłka by była.
GOLD, też ryzykownie teraz otwierać, chociaż znając GOLD, to jeszcze pociągnie.
Handel ma znamiona gry tylko wtedy, gdy się za niego bierze ignorant i liczy, że mu się uda.highend pisze: Tak, zgoda. Ale handel ma znamiona gry w sobie. I nie ma w tym nic z hazardu. Inaczej: nie każda gra to hazard.
zacznij od siebie naprawianie świata, hitler też chciał naprawic swiat na siłe i pod swój punkt widzeniaDadas pisze:Nie jestem w stanie zrozumieć twojej logiki, wybacz???
Mam charakter "naprawiacza świata", dlatego.
Staram się ludziom otwierać oczy.
ehh ta wiara w ludzilukpiasek pisze:na pewno jesteś inteligentny i zrozumiesz
OK, peace. W sumie zgadzam się z Tobą. Tylko nie mów o mnie "ignorant". W końcu się czegoś nauczyłem też.Dadas pisze:Handel ma znamiona gry tylko wtedy, gdy się za niego bierze ignorant i liczy, że mu się uda.highend pisze: Tak, zgoda. Ale handel ma znamiona gry w sobie. I nie ma w tym nic z hazardu. Inaczej: nie każda gra to hazard.
Zawieranie transakcji handlowych na podstawie potencjalnych poziomów, to hazard.
Zawieranie transakcji handlowych na podstawie statystycznych i faktyczxnych zachwań ceny, to handel.
A ryzyko jest zawsze, tylko większe, albo mniejsze.