DayTrading: Wtorek 23.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 cze 2015, 00:00

Wzrost
11
35%
Bez zmian
6
19%
Spadek
14
45%

Liczba głosów: 31

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 23.06.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Wczoraj wieczorem patrzyłem na edka na oandzie ponad 39,5% longów. Takiego wyniku nie było dawno więc założyłem, że to już czas na strzyżenie owiec. Dzisiaj blisko 1,5% w dół a o dziwo odsetek owiec w longach 41,3%. Edek jest mniej shortowany niż kabel ;-) BTW 82,5% longów na srebrze - będzie piękny zjazd ;-) Zachowanie owiec niezmiennie mnie fascynuje ;-) :564:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

MR. D pisze:Wczoraj wieczorem patrzyłem na edka na oandzie ponad 39,5% longów. Takiego wyniku nie było dawno więc założyłem, że to już czas na strzyżenie owiec. Dzisiaj blisko 1,5% w dół a o dziwo odsetek owiec w longach 41,3%. Edek jest mniej shortowany niż kabel ;-) BTW 82,5% longów na srebrze - będzie piękny zjazd ;-) Zachowanie owiec niezmiennie mnie fascynuje ;-) :564:
żebyś się nie zdziwił jak edek mocno pociągnie w górę -jak dla mnie nadal na edku do czynienia mamy z trójkątem diagonalnym tu masz zasady jak to ustrojstwo działa -tyle udało mi się znaleźć :arrow: http://analiza-gieldowa.pl/materialy_ed ... akcji.html zobacz sobie indeks dolara H4 :!: a na D1 to już inna bajka :p
Ostatnio zmieniony 23 cze 2015, 19:42 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jest i tajny algorytm pod którego graja grubasy trzepia leszczy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreken »

Nowy,
dałbyś jakąś rade jak dzionek zakończyć tłustym strzałem :lol: całe depo w L na EDKU pod ten algorytm :roll:
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

MERLIN pisze:
MR. D pisze:Wczoraj wieczorem patrzyłem na edka na oandzie ponad 39,5% longów. Takiego wyniku nie było dawno więc założyłem, że to już czas na strzyżenie owiec. Dzisiaj blisko 1,5% w dół a o dziwo odsetek owiec w longach 41,3%. Edek jest mniej shortowany niż kabel ;-) BTW 82,5% longów na srebrze - będzie piękny zjazd ;-) Zachowanie owiec niezmiennie mnie fascynuje ;-) :564:
żebyś się nie zdziwił jak edek mocno pociągnie w górę -jak dla mnie nadal na edku do czynienia mamy z trójkątem diagonalnym tu masz zasady jak to ustrojstwo działa -tyle udało mi się znaleźć :arrow: http://analiza-gieldowa.pl/materialy_ed ... akcji.html
Z całym szacunkiem, ale nie używam AT może jedynie to ustalania zasięgu impulsu. Zakładam, że jest możliwa szpila w górę w tym tygodniu z powodu Grecji. Swoją drogą to co im narzucają to bandytyzm. 29% podatek dla przedsiębiorstw i dodatkowy jednorazowy podatek 12% od zsyku przedsiębiorstw w 2014 roku. Da im to 9 mld euro do budżetu. Tylko ciekawe jak oni to wyliczyli. Tym euro geniuszom wydaje się, że jak przykładowo mamy 10 firm na 19% podatku i płacą one załóżmy wspólnie 190 tys podatku to jak zwiększy się im stawkę do 38% to w budżecie będzie 380 tys ;-).... guzik nie będzie nawet 190 tys ;-) kiedy te gryzipiórki w końcu to pojmą. A wracając do tematu. Nowy wkleił kiedyś fajny film jak bankier tłumaczył na czym polega strzyżenie owiec ;-)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

karnak pisze:ED
chyba żart z tym wykresem ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
zero
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero »

Jak widzicie długoterminowo rzeźnika?
Chodzi mi bardziej o termin 2-4 miesięcy.

Szukam kurde parek do długoterminowej inwestycji bo nie będzie czasu na gre przez 3 miesiące i za bardzo nic nie widzę oprócz rzeźnika, którego poziom celowałbym w okolice 220 i może EA... tak z 1000 pipsów niżej.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

MR. D pisze:
MERLIN pisze:
żebyś się nie zdziwił jak edek mocno pociągnie w górę -jak dla mnie nadal na edku do czynienia mamy z trójkątem diagonalnym tu masz zasady jak to ustrojstwo działa -tyle udało mi się znaleźć :arrow: http://analiza-gieldowa.pl/materialy_ed ... akcji.html
Z całym szacunkiem, ale nie używam AT może jedynie to ustalania zasięgu impulsu. Zakładam, że jest możliwa szpila w górę w tym tygodniu z powodu Grecji. Swoją drogą to co im narzucają to bandytyzm. 29% podatek dla przedsiębiorstw i dodatkowy jednorazowy podatek 12% od zsyku przedsiębiorstw w 2014 roku. Da im to 9 mld euro do budżetu. Tylko ciekawe jak oni to wyliczyli. Tym euro geniuszom wydaje się, że jak przykładowo mamy 10 firm na 19% podatku i płacą one załóżmy wspólnie 190 tys podatku to jak zwiększy się im stawkę do 38% to w budżecie będzie 380 tys ;-).... guzik nie będzie nawet 190 tys ;-) kiedy te gryzipiórki w końcu to pojmą. A wracając do tematu. Nowy wkleił kiedyś fajny film jak bankier tłumaczył na czym polega strzyżenie owiec ;-)
Z tego co wczoraj usłyszałem w TV to temat Grecji ma wrócić w czwartek-a moje zdanie jest takie ,skoro Grecja żyła ponad stan swoich możliwości finansowych to nadszedł czas aby się z tego rozliczyć i ponieść konsekwencje

Zablokowany