DayTrading: Wtorek 23.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 cze 2015, 00:00

Wzrost
11
35%
Bez zmian
6
19%
Spadek
14
45%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 23.06.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze: co Ty, 1.146 to górna granica edka. Jak ona puści na UP to całe depo L.

Aktualnie jednak wygląda to jak mega mocny sufit i edek chce dalej spadać by już nigdy nie wrócić na wyższe poziomy, co więcej..... 1.00... potem 0.9... 0.8 aż do rozpadu Unii i strefy Euro i euro będzie nic nie znaczącym papierem, za który nic nie kupimy.
Dobrze kombinuję?

Czy jednak nadal mam być hurrraoptymistą z edkiem na 1.7 ?
nie wiem co mam Ci odpowiedziec... mam ciągle pisac to samo?... jesteśmy w korekcie której w moim odczuciu nadal nie skończylismy... 1.7 to abstrakcja i nawet nie bede tego komentowal... a co do poziomow ponizej parytetu to tak - zobaczymy je jeszcze w tym roku niezaleznie czy podniosa stopy w USA i czy Grecja zbankrutuje... sytuacja z Grecja pokazuje ze strefa euro to kabaret i zaufanie do jej instytucji musi po takim kabarecie spasc...

a edka widze niezmiennie tak samo od dawna - trójkąt rozszerzający i docelowo poziomy w okolicach parytetu i niżej.

d1
https://www.tradingview.com/x/adkmZYCh/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

highend pisze:
atlanticos pisze:to jak będzie? po 21:00 edek, kabel 30-50 pipsów UP? ;)
No co Ty, 1.146 to górna granica edka. Jak ona puści na UP to całe depo L.

Aktualnie jednak wygląda to jak mega mocny sufit i edek chce dalej spadać by już nigdy nie wrócić na wyższe poziomy, co więcej..... 1.00... potem 0.9... 0.8 aż do rozpadu Unii i strefy Euro i euro będzie nic nie znaczącym papierem, za który nic nie kupimy.
Dobrze kombinuję?

Czy jednak nadal mam być hurrraoptymistą z edkiem na 1.7 ?
Nie tylko my mamy problemy na tym forum z określeniem kierunku edka,każdy kombinuje jak może ,warto nieraz zajrzeęć jak to widzą inni ludzie zawsze można się czegoś nauczyć :lol: :arrow: https://www.tradingview.com/chart/EURUSD/

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:lol: :lol: :lol: :wink: :wink: jak bedze take cosik na 5 male to mozna cos pomyslec o jakims abc

chyba ze skrocna 5 :) lub 2 denko 1 h
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Przy tak małym knocie na D1 sam wiesz jaki jest scenariusz bazowy
Ostatnio zmieniony 23 cze 2015, 21:51 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

atlanticos pisze:
MERLIN pisze:
atlanticos pisze:edek h4 - na obecna chwile wybroniona dolna banda kanału który pokazywałem rano... jeśli ten stan się utrzyma to mamy trójkąt z mozliwością wyjścia pod koniec tygodnia lub na poczatku nastepnego
https://www.tradingview.com/x/nNy0axuo/
Żaba teraz to trzeb się zastanowić -co oznacz ten nieszczęsny trójką ,koniec korekty ? czy koniec impulsu i dalej UP ,nie ukrywam jestem nastawiony " misiowato" :lol:
myslalem nad tym Twoim trojkatem i nic nie wymyslilem :) a tak powaznie to ja czekam az edek poprawi szczyty...1467 nie bedzie maksem korekty IMO... raczej poziom miedzy 1.15 a 1.17

Myślę że dotrzemy jutro do dolnej bandy kanału wzrostowego na Edziu i tam się rostrzygnie co dalej.... IMO cofka - tylko jak głęboka?

https://www.tradingview.com/x/4JlJZ5Jp/

Atlantikos - jak dokładnie pociągniesz dolną linię trójkąta to się okaże że go tam nie ma i nic się nie obroniło... Jestem zły bo też liczyłem na cofkę i została mi jedna Lka na górce :twisted: Dziś mało siedziałem i jak zobaczyłem wykres to mnie szlag trafił :mrgreen: Ale parę Sek też już zapakowałem... :d :p
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

MR. D pisze:
Przy tak małym koncie na D1 sam wiesz jaki jest scenariusz bazowy
moj scenariusz bazowy na edka to 1.13 w tym tygodniu i 1.15 w przyszlym... ale pozycji na nim nie mam bo nastawiam sie na 2-3 miesieczna piramide z poziomow powyzej 1.15, a do tego czasu sa inne pary - ujek, usdsgd, kangur, kabel... na edka przyjdzie czas ;)

Awatar użytkownika
zero
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero »

Gdyby edek mial zamknac miesiac czy nawet obecny tydzien w okolicach 1.14 lub powyzej to zanim bylby zjazd mialby otwarta droge do 1.17-1.20 wczesniej. A to sie nie stanie... Moim zdaniem 1.1460 to byl max korekty i zanim bedziemy powyzej tego poziomu to najpierw odwiedzimy okolice 1.02. Nie ma innej opcji. Wydaje mi sje ze dzis byl jasny przekaz. Obecny tydzien to marazm w okolicach dolnej bandy a w przyszlym tygodniu ja przebijamy ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

zero pisze:Gdyby edek mial zamknac miesiac czy nawet obecny tydzien w okolicach 1.14 lub powyzej to zanim bylby zjazd mialby otwarta droge do 1.17-1.20 wczesniej. A to sie nie stanie... Moim zdaniem 1.1460 to byl max korekty i zanim bedziemy powyzej tego poziomu to najpierw odwiedzimy okolice 1.02. Nie ma innej opcji. Wydaje mi sje ze dzis byl jasny przekaz. Obecny tydzien to marazm w okolicach dolnej bandy a w przyszlym tygodniu ja przebijamy ;)
trojkat prostokatny do wtorku... potem na poczatku miesiaca szybki strzal powyzej 1.15 i duzy cien od gory na koniec lipca...

zreszta pisalem kilka dni temu ze teraz na kablu, edku czeka nas 2-3 tygodnie szerokiej konsoli na 200-300 pipsow z niespodziewanymi strzalami z du...y, ten tydzien tylko pokazuje ze dokladnie tak bedzie...

hamburgery nie pozwolily by skosnym zjechac na edku 100 pipsow gdyby nie wiedzieli ze tam wroca i ich wytna...to samo kabel
Ostatnio zmieniony 23 cze 2015, 22:12 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED dzienny:

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: karson »

UJ H4.

Zablokowany