czesc Merlin zobacz na złocie co sie święci, zwierza nie ma tam, ?MERLIN pisze:nie jestem Mistrzem pokazuje to co widzę,nic więcej .ps. nie są to sygnały transakcyjnemikiFX pisze:Merlin powinno mi się udać dołączyć do tego L, ale jak mówię w wyznaczaniu czegokolwiek co do pewności niżej niż h1 to noga jestem 1.1170 lekko na czuja w L, zeszłem na niższe TF i wycofałem ten oczekujący, to że będzie L to na pewno, ale w FX nie chodzi o to czy coś wzrośnie czy spadnie tylko kiedy to się stanie
wskaźnik nie pokazuje mi niżej jak h1, przekłamuje, ale ze zwykłego stocha mam na m15, że co najmniej 5-7 świec potrzeba na nawrót w górę, więc MIstrzu może uda mi się taniej kupić niż te 1.1170, a okolice 1.115X, mam nadzieję że nie masz tam SL, bo szkodaby było taką ładna jazdę w górę przegapić, ale myślę że nie jest to możliwemoja analiza zmienia się na bieżąco
DayTrading: Wtorek 22.09.2015
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Wtorek 22.09.2015
Działam tylko na podstawie własnego wskaźnika, bo na cudzych się przejechałem, uważam że kierunek masz dobry, ale będzie jeszcze okazja do kupna, na którą czekam na poziomie 1.15X, tego nie jestem w stanie dokładnie określićMERLIN pisze:nie jestem Mistrzem pokazuje to co widzę,nic więcej .ps. nie są to sygnały transakcyjnemikiFX pisze:Merlin powinno mi się udać dołączyć do tego L, ale jak mówię w wyznaczaniu czegokolwiek co do pewności niżej niż h1 to noga jestem 1.1170 lekko na czuja w L, zeszłem na niższe TF i wycofałem ten oczekujący, to że będzie L to na pewno, ale w FX nie chodzi o to czy coś wzrośnie czy spadnie tylko kiedy to się stanie
wskaźnik nie pokazuje mi niżej jak h1, przekłamuje, ale ze zwykłego stocha mam na m15, że co najmniej 5-7 świec potrzeba na nawrót w górę, więc MIstrzu może uda mi się taniej kupić niż te 1.1170, a okolice 1.115X, mam nadzieję że nie masz tam SL, bo szkodaby było taką ładna jazdę w górę przegapić, ale myślę że nie jest to możliwemoja analiza zmienia się na bieżąco
Uważam że wielkość pozycji kwalifikuję Cię jako Mistrza, bo jakoś takich innych nie ma co by to pokazali, a się mądrują i wklejają często wykresy skopiowane z TradingView, a uczyć musi się każdy, taka branża
Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.
To są mikrolotymikiFX pisze:Działam tylko na podstawie własnego wskaźnika, bo na cudzych się przejechałem, uważam że kierunek masz dobry, ale będzie jeszcze okazja do kupna, na którą czekam na poziomie 1.15X, tego nie jestem w stanie dokładnie określićMERLIN pisze:nie jestem Mistrzem pokazuje to co widzę,nic więcej .ps. nie są to sygnały transakcyjnemikiFX pisze:Merlin powinno mi się udać dołączyć do tego L, ale jak mówię w wyznaczaniu czegokolwiek co do pewności niżej niż h1 to noga jestem 1.1170 lekko na czuja w L, zeszłem na niższe TF i wycofałem ten oczekujący, to że będzie L to na pewno, ale w FX nie chodzi o to czy coś wzrośnie czy spadnie tylko kiedy to się stanie
Uważam że wielkość pozycji kwalifikuję Cię jako Mistrza, bo jakoś takich innych nie ma co by to pokazali, a się mądrują i wklejają często wykresy skopiowane z TradingView, a uczyć musi się każdy, taka branża
Mozliwe ze dax w dluzszym terminie 9320 , 7920 , tp 1 dzis na daxie 9630 wlasnie wlazlo , licze teraz na jakies odbicie zeby dobrac cos
1.1162 otwarcie L, dałem radę się załapać 
Poproszę Up teraz Dziękuje

Poproszę Up teraz Dziękuje
chwilowo nic tam specjalnego nie widzę oprócz Gara który się zrealizował i szanse na większego po opuszczeniu trójkąta górąTomasz196407 pisze:czesc Merlin zobacz na złocie co sie święci, zwierza nie ma tam, ?MERLIN pisze:nie jestem Mistrzem pokazuje to co widzę,nic więcej .ps. nie są to sygnały transakcyjnemikiFX pisze:Merlin powinno mi się udać dołączyć do tego L, ale jak mówię w wyznaczaniu czegokolwiek co do pewności niżej niż h1 to noga jestem 1.1170 lekko na czuja w L, zeszłem na niższe TF i wycofałem ten oczekujący, to że będzie L to na pewno, ale w FX nie chodzi o to czy coś wzrośnie czy spadnie tylko kiedy to się stanie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
dzięki Merlin
ext11 nie wiem jaką platformę Merlin wkleił z tym 2.00, może i to mikroloty, dla mnie nie liczy się kasa tylko dobrze podjęta decyzja, to, że ochronę da ci duży kapitał na FX między książki, dobre 100USD wystarczy na wyprowadzenie na przód przez kilka miesięcy i tyle
"nie chodzi o to czy urośnie czy spadnie, ale kiedy to się stanie"
Pozdrawiam
MIKI
DODAM, JAK TU KUPOWAĆ E/U JAK ŚWIECA H1 ZWISA W DÓŁ, A JEDNAK ZAKUP BĘDZIE BARDZO KORZYSTNY E/U 1.115x, PRZECENA, PRZED SESJĄ USA
Pozdrawiam
MIKI
DODAM, JAK TU KUPOWAĆ E/U JAK ŚWIECA H1 ZWISA W DÓŁ, A JEDNAK ZAKUP BĘDZIE BARDZO KORZYSTNY E/U 1.115x, PRZECENA, PRZED SESJĄ USA
mikiFX pisze:ext11 nie wiem jaką platformę Merlin wkleił z tym 2.00, może i to mikroloty, dla mnie nie liczy się kasa tylko dobrze podjęta decyzja, to, że ochronę da ci duży kapitał na FX między książki, dobre 100USD wystarczy na wyprowadzenie na przód przez kilka miesięcy i tyle
Pozdrawiam
MIKI
Kurde ale mądrości

Nie mam nic do Merlina, tak tylko mówię dla sprostowania, bo już któryś raz widzę post o tych 2 lotach.mikiFX pisze:ext11 nie wiem jaką platformę Merlin wkleił z tym 2.00, może i to mikroloty, dla mnie nie liczy się kasa tylko dobrze podjęta decyzja, to, że ochronę da ci duży kapitał na FX między książki, dobre 100USD wystarczy na wyprowadzenie na przód przez kilka miesięcy i tyle
Pozdrawiam
MIKI