Własnie teraz sprawdziłem, gratuluję i pełny szacuneczekCiapul pisze:@ Panoptic:
sprawdzasz czasem PW ?

Własnie teraz sprawdziłem, gratuluję i pełny szacuneczekCiapul pisze:@ Panoptic:
sprawdzasz czasem PW ?
Ja tak poplynalem w marcu na AU. Dokladnie wtedy 200 pips - 1 lot poszlo sie .... a to nie mala kasa bo przeciez kolo 9k.highend pisze:uahaha, mi tez jedno konto zamkneło przez edkaharymilloki pisze:KURW.... Nie wytrzymało depoEDKA mi zamknęło
Ale i tak UP będzie
ale juz dałem na buy z tego co zostało (to było to z małym depo)
ale edek juz rosnie.... ciekawe czy to było finalne pier****lnięcie
kera.p pisze:Dobry Edzio - jak zwykle 1wszy strzał to zmyła...
bo tylko na tyle mu pozwoliłemas28 pisze:Dlaczego?atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...
edek W1
https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH
Tak tak - tylko ja domykałem Ski - teraz mam już L na korektę i sprawdzimy gdzie dolecihomar pisze:kera.p pisze:Dobry Edzio - jak zwykle 1wszy strzał to zmyła...
dane na osłabienie dolara, wzrostowe e/d.... a ruchy wszystkich parr dolarowych w tę i z powrotem.
czasem jest od razy ruch właściwy i laga
czasem jest od razy ruch właściwy ale dopiero po zniesieniu jego dużej części jest kontynualcja
czasem pierwszy ruch to zmyłka i wycinka i drugi to ten właściwy
czasem w tę i z powrotem i podwójny blef
najczęściej wpisuje się jednak w układ AT - teraz jakby wszyscy czekali na wzrost edka, kabla etc... więc może i tak będzie, że wycinka dwóch stron krótkich SL a potem po zostawieniu dolnego knota już UP... a może wróci do męczącego 1.347-1.354...
ja tam zawsze przed danymi rewiduję zlecenia oczekujące i SL lub zmniejszam zaangażowanie
ale pamiętajmy jeszcze jedna dane o 16ej więc może pobujać.
Moja największa wtopa to 15 sierpień 2013r 3 sprzedane loty na bardzo dobre dane z rynku pracy USA, E/U przy 1.3280 o godz 16stej było 1.3195 po czym stwierdziłem, że czas kończyć urlop i wracam z Jastrzębiej do domu. Jak dojechałem zobaczyłem kurs 1.3380Seryjny Morderca pisze:Ja tak poplynalem w marcu na AU. Dokladnie wtedy 200 pips - 1 lot poszlo sie .... a to nie mala kasa bo przeciez kolo 9k.highend pisze:uahaha, mi tez jedno konto zamkneło przez edkaharymilloki pisze:KURW.... Nie wytrzymało depoEDKA mi zamknęło
Ale i tak UP będzie
ale juz dałem na buy z tego co zostało (to było to z małym depo)
ale edek juz rosnie.... ciekawe czy to było finalne pier****lnięcie
Ale spoko. Co Cie nie zabije to Cie wzmocni.
Apropo - myślisz że aż tam doleci? - ładnego RGRa byśmy mieli...atlanticos pisze:bo tylko na tyle mu pozwoliłemas28 pisze:Dlaczego?atlanticos pisze:jak dla mnie edek powoli kończy cień na świeczce tygodniowej... możliwe jeszcze zejście z 20 - 30 pipsów nie więcej a dalszy scenariusz pokazany na rysunku...
edek W1
https://www.tradingview.com/x/EDEqYEPH
podobno miała tygodniowa świeca wskazać powrót to trendu wzrostowego, tak?pr7emo pisze:ja tego edka w ogóle na jarze
80% czasu w konsolidacji, a jak leci to jakby wyłączyć popyt, łeb na szyję
z wykresu nic nie widać. że niby poziome wsparcie i odbije?
i co teraz te dane o CPI były takie zaskakujące że odwrócą trend?