DayTrading: Wtorek 18.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 gru 2012, 21:03

Wzrost
30
45%
Bez zmian
7
10%
Spadek
30
45%

Liczba głosów: 67

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 18.12.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

Nowy123 pisze:
menago pisze:jak ,ktos gra pos S&P,to patrzcie na D1 piekny orgr i szykuje sie zajebisty rajd SW.....
rajd sie juz dawno zaczal
rajd,jest zawsze ,pisze tu o usa,miedzy swietami,a sylwetrem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Hiszpania - coraz wi?cej niesp?aconych kredytów
IAR - Biznes
18 Gru 2012, 14:52

18.12.2012 (IAR) - W Hiszpanii przybywa osób i firm niespłacających kredyty. Wielkość tzw. trudnych pożyczek wynosi prawie 190 mld euro ( 189 mld 618 mln) - informuje Banco de Espania. Kwota ta stanowi 11,2 proc. wszystkich zaciągniętych kredytów, najwięcej w historii Hiszpanii.

Hiszpańskie firmy oraz rodziny są winne bankom ponad półtora biliona euro. Jednak coraz więcej z nich nie spłaca zaciągniętych pożyczek. Takich osób przybywa od półtora roku. Cztery miesiące temu odsetek niezwracanych pieniędzy przekroczył 10 proc. wartości wszystkich kredytów. Wśród firm, największe problemy z płacaniem rat mają przedsiębiorstwa budowlane. Rodziny najczęściej rezygnują ze spłacania kredytu hipotecznego. Jak informuje Banco de Espania, w tym roku liczba eksmisji wzrosła o 134 proc. Dlatego przybywa mieszkających na ulicach. Przybywa też osób i instytucji idących im z pomocą. Ostatniop właściciel firmy budowlanej z Madrytu postanowił wynając bezdomnym 25 mieszkań za symboliczny czynsz wynoszący 50 euro. Pierwsze rodziny zamieszkają już w tym tygodniu.

Informacyjna Agencja Radiowa/IAR/Ewa Wysocka - Barcelona/mcm/
RSS

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

Nowy123 pisze:Hiszpania - coraz wi?cej niesp?aconych kredytów
IAR - Biznes
18 Gru 2012, 14:52

18.12.2012 (IAR) - W Hiszpanii przybywa osób i firm niespłacających kredyty. Wielkość tzw. trudnych pożyczek wynosi prawie 190 mld euro ( 189 mld 618 mln) - informuje Banco de Espania. Kwota ta stanowi 11,2 proc. wszystkich zaciągniętych kredytów, najwięcej w historii Hiszpanii.

Hiszpańskie firmy oraz rodziny są winne bankom ponad półtora biliona euro. Jednak coraz więcej z nich nie spłaca zaciągniętych pożyczek. Takich osób przybywa od półtora roku. Cztery miesiące temu odsetek niezwracanych pieniędzy przekroczył 10 proc. wartości wszystkich kredytów. Wśród firm, największe problemy z płacaniem rat mają przedsiębiorstwa budowlane. Rodziny najczęściej rezygnują ze spłacania kredytu hipotecznego. Jak informuje Banco de Espania, w tym roku liczba eksmisji wzrosła o 134 proc. Dlatego przybywa mieszkających na ulicach. Przybywa też osób i instytucji idących im z pomocą. Ostatniop właściciel firmy budowlanej z Madrytu postanowił wynając bezdomnym 25 mieszkań za symboliczny czynsz wynoszący 50 euro. Pierwsze rodziny zamieszkają już w tym tygodniu.

Informacyjna Agencja Radiowa/IAR/Ewa Wysocka - Barcelona/mcm/
RSS

zaczyna się coś dziać

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

ahhh ta zygzakowatość ceny :d

dziś gdzieś od 8.00 rano przez około 2 godziny edek już uderzył o ~1.31891, rozpęd powiedzmy wziął ok33pipsy,
nie odleciał zbyt daleko w dół po tym, połowę rozpędu może

nie wiem do końca ile to może mieć znaczenia ale oczami świeżaka nie widzę żeby to dzisiaj przebił,
w kryształowej kuli też jakaś mała konsola :d
w kalendarzu dzisiaj już też pustostan także...

-- Dodano: 18 gru 2012, 15:05 --

drugi tydzień i się tu mądrzy już :d może by mnie ktoś sprowadził na ziemie uprzejmie :d
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

ridża nikt sie nie odważy
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

rootec pisze:ahhh ta zygzakowatość ceny :d

dziś gdzieś od 8.00 rano przez około 2 godziny edek już uderzył o ~1.31891, rozpęd powiedzmy wziął ok33pipsy,

nie wiem do końca ile to może mieć znaczenia ale oczami świeżaka nie widzę żeby to dzisiaj przebił,

drugi tydzień i się tu mądrzy już :d może by mnie ktoś sprowadził na ziemie uprzejmie :d
Obrazek

http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... inansowych
dlaczego 12H ostatnie ??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

ForexTig3r pisze:
rootec pisze:ahhh ta zygzakowatość ceny :d

Obrazek
:)

na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle że przejrzałem ze zrozumieniem tylko do 15-16 bo kończę swoje mizerne skalpowanie ok 16tej ;)

maj bed

wiedziałem że można tu na was liczyć :d
następnym razem 3 razy sprawdzę zanim rzeknę ;)
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
TGV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TGV »

Sekwencja startowa 15:30
10 9 8 ......
start :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

TGV pisze:Sekwencja startowa 15:30
10 9 8 ......
start :d

kazdy to widzi lecz dynamiki brak hmm dziwne

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Dzisiaj to jakaś tragiczna krew z nosa ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Zablokowany