DayTrading: Wtorek 18.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 gru 2012, 21:03

Wzrost
30
45%
Bez zmian
7
10%
Spadek
30
45%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 18.12.2012

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Adam pisze:Nie runie żadna unia Niemcy do tego nie dopuszczą. To jest przecież zwycięstwo Niemiec.Hitler trochę się za to źle zabrał ale Adenauer zrobił to odpowiednio i IG Farben ma to co chciało . Zobacz co się stało w Europie kto tak naprawdę się w niej liczy i po co była unia A to że bogaci nie chcą płacić podatków to normalne nikt ich nie chce płacić ja również
No tak, tak, ale Niemcy nie pokryją i nie naprawią całej głupoty EU niestety.
Płacić podatki to jedno, a 75% to już raczej podatkiem zwać się nie powinno.
Niemcy jakoś tego nie robią, jak Francja padnie to już nic UE nie uratuje bo nawet Niemcy obecnie zaczynają podupadać jak śledzimy dane....
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ivan26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivan26 »

[quote][/quote]

Post autor: ForexTig3r » 17 gru 2012, 23:02

Adam pisze:Nie runie żadna unia Niemcy do tego nie dopuszczą. To jest przecież zwycięstwo Niemiec.Hitler trochę się za to źle zabrał ale Adenauer zrobił to odpowiednio i IG Farben ma to co chciało . Zobacz co się stało w Europie kto tak naprawdę się w niej liczy i po co była unia A to że bogaci nie chcą płacić podatków to normalne nikt ich nie chce płacić ja również

Niemcy jakoś tego nie robią, jak Francja padnie to już nic UE nie uratuje bo nawet Niemcy obecnie zaczynają podupadać jak śledzimy dane....

Post autor: ForexTig3r » 17 gru 2012, 23:02

-- Dodano: 17 gru 2012, 23:06 --

http://www.forex.fr/newslist/5758-regai ... eu-commune

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Decyzja w nocy lub jutro Byczkow bo cos mi na S sygnaly male na 1 h h4 wychodza ;)

Awatar użytkownika
ivan26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivan26 »

ja zostaje z niczym. trzymam te swoje e-L ki .
1.3200 ponktem odniesienia.
;p

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jutro może być zjazd, robić na wzrost nie ma komu :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Ale przecież unią żądzą Niemcy i to nie naród a kapitał naród ma g...do gadania liczy się kasa duża kasa. Angole nie chcieli się dać podporządkować całkowicie i mieli rację chociaż walutę ocalili. Oni może mogą coś zdziałać więcej nikt nie ma nic do gadania.Żadne państwo w Unii nie zbankrutuje bo wszędzie siedzi kapitał niemiecki i do tego nie dopuści muszą przecież mieć rynki zbytu. Rodzimego przemysłu w tych krajach juz nie ma wszystko co jest to przeważnie z kapitałem niemieckim przynajmniej częściowo. Nawet jeśli politycy chcieliby coś zrobić to żaden naród nie zgodzi sie na powrót poziomu życia z czasów komuny w dawnych KDL. Niewiele lepjej jest na tzw. zachodzie. Tam to trwa o wiele dłużej i są jeszcze bardziej uzależnieni
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

01:30 JPY Protokół Spotkania Polityki Monetarnej

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
ale zawsze istnieje ryzyko dla tego scenariusza, że jakiś kraj zacznie grać szerszą rolę i zacznie kontrolować, to zależy do czego naród dąży, popatrz taka Polska jak jest ulokowana w kontekście transportu surowców pomiędzy Europą zachodnią a Rosją, no i Ukraina z dużym potencjałem, jakby drukowali hrywny to Ukraina samymi czarnoziemami, rolnictwem zajechała by konkurencyjnie zachód
No to Niemcy pokazali gdzie mają nasze drogi transportowe dla ropy głęboko w d... Budują sobie jedynie autostradę A2 do Rosji i to wszystko z drogami transportowymi w Polsce ny bie mamy nic do gadania
- Seneka

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

teraz nie mamy nic do gadania, z czasem może się zmienić
jeśli wdrażasz wizję to myśl z wyprzedzeniem
kurde nie wiem czy ten edek ciągle bazuje na kursie kanałowym czy już coś kombinuje ze spadkiem

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:teraz nie mamy nic do gadania, z czasem może się zmienić
jeśli wdrażasz wizję to myśl z wyprzedzeniem
kurde nie wiem czy ten edek ciągle bazuje na kursie kanałowym czy już coś kombinuje ze spadkiem
Wątpią żeby się coś zmieniło Wyobraź sobie Polskę która ma egzystować samodzielnie Unia nasz wróg Rosja tym bardziej to ciekawa perspektywa na rozwój.USA nie kiwnie palcem bo wpływy w świecie są podzielone miedzy nich a niemcy od pierwszej wojny.

A co do edka to na jakieś większe spadki bym nie liczył nikt nie będzie realizował zysków na koniec roku zeby zaraz płacić nieszczęsne podatki zaczną sprzedawać w styczniu teraz niewielka korekta albodalszy wzrost i to jest bardziej prawdopodobne
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 23:42 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Seneka

Zablokowany