NZDUSD na ważnym oporze, a że kangur już w nocy poleciał to i kiwi się może podłączyć. Wydaje mi się, więc że S na tym crossie przedstawia ciekawy stosunek RR daytradingowo. Z obecnego 8653 na 8605 powinno zlecieć jeśli ten ruch się spełni.
jest jedno ale... tani pieniadz bedzie dalej wspieral stabilną poprawe brytyjskiej gospodarki i to jest argument za tym, ze mimo nizszej inflacji funt wcale nie musi sie oslabiac, bo nizsza inflacja nie oznacza obnizki stop... Pamietajcie ze rynek słucha BoE... wystarczy szybka akcja oslabienia funta... ostatnio gdzies czytalem ciekawy artykul pt "Funt jako narzedzie polityki monetarnej"
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul pisze:Carney bardzo mądrze gra funtem... pozwala na wysoki kurs bo trzyma nisko inflacje - trzyma nisko inflacje nie musi podnosic stop - nie musi podnosic stop - ma tani pieniadz napedzajacy dane
Czekaj czekaj, początek zdania że ma wysoki kurs nie gra mi z kocówką zdania że ma niski kurs napędzajacy gospodarkę. Troche zamieszane.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
inflacja a już hiper inflacja na razie nam nie grozi w europie czy usa gdyż biedni są za biedni a bogaty nie kupi i nie zje 10 bochenków chleba stopy procentowe dążą do zera we wszystkich rozwiniętych krajach więc myślę że waluty zaliczą coś ala parytet jako pierwsze stawiam na eur/usd=gbp/usd a spotkanie w przedziale 1.3-1.4 w dwa lata max
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem