DayTrading: Wtorek 17.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 cze 2014, 00:00

Wzrost
8
35%
Bez zmian
3
13%
Spadek
12
52%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 17.06.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

kera.p pisze:ale reakcja rynku słabiutka - czekam jeszcze chwilkę i zamknę chyba Skę
do wieczora byś miał z 200-300p ;) nie ma wzrostów to będą spadki
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

lukpiasek pisze:
kera.p pisze:ale reakcja rynku słabiutka - czekam jeszcze chwilkę i zamknę chyba Skę
do wieczora byś miał z 200-300p ;) nie ma wzrostów to będą spadki
Jeszcze nie zamknąłem ;) czasami mam dłuższe chwile - ale czy się opłaca to zobaczymy hehe :564:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

NZDUSD na ważnym oporze, a że kangur już w nocy poleciał to i kiwi się może podłączyć. Wydaje mi się, więc że S na tym crossie przedstawia ciekawy stosunek RR daytradingowo. Z obecnego 8653 na 8605 powinno zlecieć jeśli ten ruch się spełni.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

jest jedno ale... tani pieniadz bedzie dalej wspieral stabilną poprawe brytyjskiej gospodarki i to jest argument za tym, ze mimo nizszej inflacji funt wcale nie musi sie oslabiac, bo nizsza inflacja nie oznacza obnizki stop... Pamietajcie ze rynek słucha BoE... wystarczy szybka akcja oslabienia funta... ostatnio gdzies czytalem ciekawy artykul pt "Funt jako narzedzie polityki monetarnej"
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Ciapul pisze:Carney bardzo mądrze gra funtem... pozwala na wysoki kurs bo trzyma nisko inflacje - trzyma nisko inflacje nie musi podnosic stop - nie musi podnosic stop - ma tani pieniadz napedzajacy dane
Czekaj czekaj, początek zdania że ma wysoki kurs nie gra mi z kocówką zdania że ma niski kurs napędzajacy gospodarkę. Troche zamieszane.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

zara zew, eurusd, podejrzewam budowanie formacji pojedynczej odwróconej jarmułki.. do 1.3660 ;)
https://www.tradingview.com/x/JU0dKHln
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

yeahman pisze:Czekaj czekaj, początek zdania że ma wysoki kurs nie gra mi z kocówką zdania że ma niski kurs napędzajacy gospodarkę. Troche zamieszane.
tani pieniadz oznacza w tym przypadku brak podwyzek stop czyli niski koszt kredytu...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

inflacja a już hiper inflacja na razie nam nie grozi w europie czy usa gdyż biedni są za biedni a bogaty nie kupi i nie zje 10 bochenków chleba ;) stopy procentowe dążą do zera we wszystkich rozwiniętych krajach więc myślę że waluty zaliczą coś ala parytet jako pierwsze stawiam na eur/usd=gbp/usd a spotkanie w przedziale 1.3-1.4 w dwa lata max
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Hej. Jak Wasze przewidywania, lecimy z euro up?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

No i ZEW też niżej a reakcji 0! Nawet lekko na UP - wszyscy czekają na FED...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Zablokowany