DayTrading: Wtorek 16.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lut 2016, 00:00

Wzrost
9
33%
Bez zmian
7
26%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 16.02.2016

Nieprzeczytany post autor: kamil7777 »

Kanecione pisze:Ehh mam nadzieję, ze jutro będą dobre dane i bezrobocie i zasiłki..wiadomo, ze jest trend spadkowy totalnie siły na nim nie widać..ale może jak bezrobocie będzie miało te 5% to moze uda mi się złapać swieczkę i jakoś z tego wyjśc....mam dwie pozycje 5.6000 i 5.69000...żeby chociaż zminimalizowac to w jak najwiekszym stopniu i bedę zadowolony....bo już się naczytałem, ze spadki to dopiero przed nim az się wierzyć nie chce..no nic frycowe:)
gbp chodzi skorelowany do ropy
a kurs złotówki wyznaczany jest tylko do euro
a ostatnio dużo osób czeka na wystrzał do góry w aby shorty brać a kurs ni cholery nie chce dać zarobić

jak ropa wzrośnie to gbp umocni się do eur czyli gbppln pójdzie UP

na złotówkę jedynie co ma realne oddziaływanie to górnicy:)
jak postraszą, że najadą warszawkę to od razu UP a jak się dogadają to DOWN - nie ma innego straszaka na PLNa

Fliesenleger
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Fliesenleger »

atlanticos pisze:
adk77 pisze:
atlanticos pisze:
jak Ci powiem że na tym forum i na wykresie to i tak nie uwierzysz, ale taka jest prawda... :564:
how long :564:
to co widzisz przy rejestracji plus wczesniej 1 rok :564:

kilka miesięcy temu tak z ciekawości zajrzałem na swój profil i zerknąłem na pierwsze posty i wykresy swoje na tym forum to się popłakałem ze śmiechu... masakra :wink:
tu trzeba zęby zjeść :P

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

czyjawiem pisze:Hmm skoro już rope wrzuciłem to dam też jakąś projekcje. Jak tak patrze to pierwszy i ostatni impuls są sobie równe więc jest jakaś szansa, że obecnie widzimy dno na ropie. Jedna rzecz mnie tylko martwi a mianowicie, że obecna fala spadków strasznie technicznie wygląda, co z kolej podpowiada że to może być jakiś wałek. Jedno wiem jeśli ropa ma wystrzelić to bez akumulacji się nie obejdzie a co za tym idzie musi jakaś konsola powstać. Na chwilę obecna tak jakoś to widze:
https://www.tradingview.com/x/hbIXP1o2/
tam gdzie masz 4 ja widzialbym A w 4, a tam gdzie u Ciebie 5 u mnie jest B w 4 i przed nami dokonczenie fali 4 i potem jeszcze cala 5 w dol :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

m30
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kanecione »

Dzięki Wam za odpowiedźi, poprłniłem błąd w cenie nie 5.6000 a 5.6600 znaczna róznica:) moim zdaniem to ten brexit na nim ciąży...no nic czekam;/ jeszcze raz dzięki...

Awatar użytkownika
czyjawiem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czyjawiem »

atlanticos pisze:
czyjawiem pisze:Hmm skoro już rope wrzuciłem to dam też jakąś projekcje. Jak tak patrze to pierwszy i ostatni impuls są sobie równe więc jest jakaś szansa, że obecnie widzimy dno na ropie. Jedna rzecz mnie tylko martwi a mianowicie, że obecna fala spadków strasznie technicznie wygląda, co z kolej podpowiada że to może być jakiś wałek. Jedno wiem jeśli ropa ma wystrzelić to bez akumulacji się nie obejdzie a co za tym idzie musi jakaś konsola powstać. Na chwilę obecna tak jakoś to widze:
https://www.tradingview.com/x/hbIXP1o2/
tam gdzie masz 4 ja widzialbym A w 4, a tam gdzie u Ciebie 5 u mnie jest B w 4 i przed nami dokonczenie fali 4 i potem jeszcze cala 5 w dol :564:
Też tak kombinowałem wcześniej pod three drive jako fala 3 ale nie było mocnego wybicia up. wiec stwierdziłem, że bardziej prawdopodobna jest przedłużona fala 3. No zobaczymy co z tego będzie

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja nie wiem co to za moda płacenia za jakiekolwiek szkolenia forexowe... jeśli zakładamy ze 5% ludzi na tym rynku zarabia regularnie to szanse ze trafimy na zarabiającego szkoleniowca graniczą z cudem...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

WTI na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=1uCPgrA ... e=youtu.be

-- Dodano: 16 lut 2016, 22:07 --
atlanticos pisze:
ja nie wiem co to za moda płacenia za jakiekolwiek szkolenia forexowe... jeśli zakładamy ze 5% ludzi na tym rynku zarabia regularnie to szanse ze trafimy na zarabiającego szkoleniowca graniczą z cudem...
To prawda, ale czy taki normalny, zwykły nauczyciel zarabia na tym, czego naucza?
Czy zarabia na nauczaniu, przekazywaniu teorii?
Rzecz jest w tym, że żaden nauczyciel, wykładowca, guru nie jest w stanie nauczyć drugiej osoby jak
zarabiać, o ile ta osoba nie będzie już mieć właściwych predyspozycji oraz zdecydowania.
Choćby sam nie wiem ile zarabiał stosując swoje praktyki.
Zauważ, że ci wykładowcy uczą jedynie teorii.
Jeździć samochodem też możesz się nauczyć samodzielnie.
Jak i wszystkich innych rzeczy, których można się nauczyć!
Lecz niewielu tak potrafi.
Należysz do tych wyjątków, o ile sam żyjesz z tradingu, a nie z pracy w fabryce.

Niektórzy ludzie mają dar przekazywania wiedzy, dar otwierania innym oczu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

frytek pisze:czy ktoś może podpowiedzieć czy warto brac L=ke AUDCHF?
Ja na 0,6800 mam buy limit. Jak zejdzie niżej kolejna L. Wszystko na long term. Rynek mocno wyprzedany i historyczne dołki

Zablokowany