DayTrading: Wtorek 16.02.2016
- fxdxplejer
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Wtorek 16.02.2016
ktoś mógłby mi podpowiedzieć co dzieje się z ceną przy rolowaniu ropy. Np. mam l na ropie ( od 29,75) i tak jak dzisiaj, jest luka z 29,75 na 30,55. Jestem na + 90 pipsów? czy coś od tego muszę odjąć?
Kto bierze u nas eLki na oporze ten sam pcha się pod topór. 

Goldman napisał, że funt spoko. Może się umocnić.miler4403 pisze:Jakaś plota o funcie poszła???
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Edek
Uwaga!
Prezentowane poziomy ceny mogą nie być identyczne z cenami u innych brokerów oraz
innych użytkowników forum, którzy prezentują swoje wykresy!
Patrzałbym na PA wokół linii czerwonej i raczej szukał shortów.Uwaga!
Prezentowane poziomy ceny mogą nie być identyczne z cenami u innych brokerów oraz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- klimokrates
- Pasjonat
Dadas mam pytanie, używasz hedge ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
strasznie jesteś "uszczypliwy", piszesz o cenach (przy ropie) i robisz wrażenie jakbyś się znał na tym a później przy edku dajesz taką uwagę?fx-technik pisze:EdekPatrzałbym na PA wokół linii czerwonej i raczej szukał shortów.
Uwaga!
to może napisz dlaczego mają się różnić, bo moim zdaniem możesz wprowadzić kogoś w błąd (kolejny raz)
- fx-technik
- Fanatyk
W życiu!klimokrates pisze:Dadas mam pytanie, używasz hedge ?
Hedge to nie jest dla mnie instytucja!
Wogóle, hedge jest instytucją do zabezpieczania zysku, a nie straty!
-- Dodano: 16 lut 2016, 10:33 --
Piszę dla formalności, bo się antlanticos czepiał._Kerad_ pisze:strasznie jesteś "uszczypliwy", piszesz o cenach (przy ropie) i robisz wrażenie jakbyś się znał na tym a później przy edku dajesz taką uwagę?fx-technik pisze:EdekPatrzałbym na PA wokół linii czerwonej i raczej szukał shortów.
Uwaga!
to może napisz dlaczego mają się różnić, bo moim zdaniem możesz wprowadzić kogoś w błąd (kolejny raz)
A wykładów tutaj robił nie będę, dlaczego nie istnieje żadna uniwersalnie obowiązująca cena danego waloru
na instrumentach pochodnych i na Forex.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2016, 10:40 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
- klimokrates
- Pasjonat
Pytam, bo na screenie jest napisane swap L -4,20fx-technik pisze:W życiu!klimokrates pisze:Dadas mam pytanie, używasz hedge ?
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- fx-technik
- Fanatyk
Tak, to taki mój własny wskaźnik statystyczny.klimokrates pisze:Pytam, bo na screenie jest napisane swap L -4,20fx-technik pisze:W życiu!klimokrates pisze:Dadas mam pytanie, używasz hedge ?
Swap jest naliczany, gdy zostawisz pozycję na następny dzień, to chcę wiedziec ile to mnie kosztuje.
-- Dodano: 16 lut 2016, 10:54 --
Dla tych mniej inteligentnych wyjaśnię:fx-technik pisze:Piszę dla formalności, bo się antlanticos czepiał.
A wykładów tutaj robił nie będę, dlaczego nie istnieje żadna uniwersalnie obowiązująca cena danego waloru
na instrumentach pochodnych i na Forex.
Kwotacje podawane, np. przez atlanticosa, który twierdzi, że na jego wykresach "ceny ropy" są tymi prawdziwymi
mogą tak samo wprowadzać w błąd niezorientowanych traderów, którzy u swojego brokera widzą nieco inne ceny.
Już samo użycie określenia "cena ropy" jest błędne i strasznie nieprofesjonalne.
"Cena ropy" - której ropy?
Zasadniczo u takich brokerów, z którymi na ogół mamy tutaj do czynienia notuje się dwa rodzaje ropy:
West Texas Intermediate (WTI) i Brent Blend.
Jednakże istnieją jeszcze notowania OPEC Basket, oraz przeróżne inne pochodne.
Uzgodnienie porozumienie dot. zamrożenia wydobycia na poziomie styczniowym de facto oznacza, że nie będą go zwiększać (oficjalnie). Po drugie reszta państw musi przystąpić do porozumienia.
Moim zdaniem nie wpłynie to na spadek cen. Musieliby ściąć wydobycie, a nie utrzymywać na poziomie styczniowym.
Moim zdaniem nie wpłynie to na spadek cen. Musieliby ściąć wydobycie, a nie utrzymywać na poziomie styczniowym.
The only way is up