podobnie sprawa się ma z aud/cad, tylko tu jakoś tak nie mam pewności czy jeszcze nie podciągną lekko ponad szczyt, mogą się i tydzień bawić na górze

ogłoszą nowe QE ?karnak pisze:S&P - wraca hossa po głębokiej korekcie.
Po FEDzie szał zakupów:
Może być - ja określam kierunek, a Ty zasięg.highend pisze:ogłoszą nowe QE ?karnak pisze:S&P - wraca hossa po głębokiej korekcie.
Po FEDzie szał zakupów:
ciekawe do ilu Apple dolecijak wybije szczyt (133) to target 155-160 jak dla mnie.
karnak pisze: Może być - ja określam kierunek, a Ty zasięg.
lecimy do piekłahighend pisze:karnak pisze: Może być - ja określam kierunek, a Ty zasięg.![]()
wrzucę WIG20 miesięczny jaki popełniłem 30 sieprnia... od tamtej pory rośniemy (choć zaledwie 50 pkt do tej pory), ale pod
rozwagę poziom 2280 wskazany
oczywiście jak ktoś się nie bał i zapodał L na wsparciu na poziomie 2000 punktów to jest na pewno zarobiony
to było takie "oczywiste" wsparcie - dla odważnych
a możesz to narysować?freakout pisze: lecimy do piekłajak byk widać tam spadkowy trójkąt
nie mam u siebie WIG20 na platformie, więc zrobiłem to na Twoim rysunkuhighend pisze:a możesz to narysować?freakout pisze: lecimy do piekłajak byk widać tam spadkowy trójkąt
fakt, że są na miesięcznym coraz niższe szczyty tej konsoli trwającej od 2011 roku...
i fakt, że wsparcie (2000pkt) testowane kolejny raz - puści.
jednakże ten ostatni zjazd WIG20 w dół mógł być właśnie wynikiem tych coraz niższych szczytów i niejako zwieńczeniem końca trendu boczno-spadkowego.....I teraz już tylko pompa UP
rozumiem ideę.... jednakże z trójkątów prostokątnych może być także wybicie w górę. A wtedy takie wybicie jest potężne.freakout pisze: nie mam u siebie WIG20 na platformie, więc zrobiłem to na Twoim rysunkuw MT4 precyzyjnie możesz wymierzyć sobie zasięg tych spadków